Mijn vriend Arjan kwam op bezoek.

Mijn vriend Arjan kwam op bezoek.Hij moet een eindje rijden, want Arjan komt uit de buurt van Hengelo, en als ik me niet vergis is dat toch een kleine 2 uur van Arendonk.

Samen met Arjan kwamen ook John en Joop uit Brielle, en de Belgen werden vertegenwoordigt door mezelf en Johan. Men kwam vooral voor het bestelde voer op te halen, en uiteraard ook even een kijkje nemen naar de koi die ze gekocht hadden.

Alle koi doen het goed. Er zitten dan ook niet teveel koi in een vijver, en dat stelt me gerust. Ik krijg het benauwd als er teveel koi samen in een vijver zitten, want ik voer graag goed, en dan moet je zo voorzichtig zijn....Het is in principe wel ten voordele van de koi, want in plaats van achteruit te gaan, doen ze het goed en ontwikkelen ze doorgaans nog in positieve zin.

Arjan kwam naar zijn sanke kijken, een koi die door Matthijs werd geselecteerd, en blijkbaar door veel mensen werd gespot en goed gevonden. Er was dan ook veel interesse in deze sanke, en voor mij wederom het bewijs dat het oog van Matthijs op de juiste koi gericht is. Een feit dat ik trouwens al wist.

John en Joop kwamen kijken naar hun zeer speciale kohaku met de dubbele tancho vlek. Ik zie dit persoonlijk zelf graag, en John vind hem ook speciaal, maar ik ben er me van bewust dat het een type kohaku is dat enkel door een bepaald percentage van mensen graag gezien wordt. Ik heb er zo nog eentje zwemmen, en ik heb zelden een koi gezien van deze kwaliteit, maar die door niemand bemind wordt.

Joop is de tegenpool van John, en hij vind de discussies altijd interessant om te volgen, maar de heisa rond de koi en de prijzen, kan hij moeilijker plaatsen. De discussie ging trouwens over de grootte van de koi, en hoe je het ook draait en keert, de grootte speelt bijna altijd een centrale rol in de discussies. Huidkwaliteit en toekomstperspectief is mooi, als ie maar GROOT wordt...

Zo werd het toch nog een gezellig onderonsje op zondag, en na wat vergelijkingsmateriaal te filmen vloog de tijd snel voorbij. Nog een filmpje van 4 koi met allen dezelfde leeftijd, en je ziet duidelijk het verschil in bouw en grootte...

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Ik heb 4 tosai kunnen scoren, waarvan 2 x lion queen en 2 x red tiger, en een geweldige sansai sanke

luc on 17/02/2014 10:58

Goed bezig Luc !

jack on 17/02/2014 11:39

Welke welke ik kan niet meer wachten ,vooral de sanke !
Ik zeg hier juist de Luc zal het al wel weten .
Ook filmpje op faceboek (paul ashton) van de vats met de nisai .grtjs

paul on 17/02/2014 11:45

Proficiat Luc

Johan on 17/02/2014 12:38

Ja het was gezellig! Gedachte wisselen over koi is altijd goed. Ow... Hopelijk word het snel lente.

Arjan on 17/02/2014 18:50

Mooi dat je de sanke gekocht hebt Arjan... ik denk dat je daar enorm van gaat genieten... en denk ook dat ze nog best wat in petto heeft... keep us updated :)

Erg mooie aankopen van de auction Luc... ik ben geen momotaro fan maar van deze vissen word ik toch wel vrolijk :)

Matthijs on 17/02/2014 19:54

Kom Luc , welke zijn het nu

Johan on 17/02/2014 21:30