Momotaro auction

Momotaro auctionMorgen vindt de eerste Momotaro veiling van het jaar plaats en het belooft een heel bijzondere te worden.

Voor het eerst wordt namelijk de offspring van Izumoryu, de 106 cm. lange sanke, grand champion van de 2008 ZNA show geveild en deze tosai trekken veel aandacht. De meeste van deze vissen zijn al tussen de 35 en 40 cm lang en dat bij slechts 8 maanden. De verwachtingen omtrent de groeipotentie zijn dan ook hoog gespannen. Maar wat wil je met zo'n moeder.

Ik heb er bij Luc op aangedrongen toch vooral te proberen enkele van deze Izumoryu tosai te pakken te krijgen en Brian, die namens Interkoi acte de présence geeft, gaat daar alles aan doen. Niettemin zijn we bang dat de biedingen torenhoog zullen zijn, temeer omdat er maar 42 visjes geveild worden. Maar je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. De tosai op de foto zou ik met name door zijn opvallende koptekening een aardige aanwinst vinden.

Onderstaand nog maar eens de ontwikkeling van Izumoryu in beeld gebracht: op D3 nog maar 55 cm als nisai, maar na drie jaar mudpond al 97 cm (D2) en vorig jaar 106 cm.(D1)

Meer afbeeldingen

Reacties

17 reacties tot nog toe

Ik ben zeer benieuwd!
We wachten maar af.....

Ton on 02/02/2009 05:54

'Heb net op de site van Momotaro de sanke bekeken. Er zitten wel heel mooie koi tussen!

Dat moet toch heel bijzonder zijn, zo'n koi te zien uitgroeien en ontwikkelen. Ik ben benieuwd of het gaat lukken om hier wat van naar België te krijgen...

We lezen het wel!

Groetjes,

Noëlle on 02/02/2009 08:02

Ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren.
Wie is trouwens ik heb er bij Luc op aangedrongen Rini of Ben?
Rob.

rob on 02/02/2009 11:16

ikke..

rini on 02/02/2009 11:32

Ik zal dan maar serieus antwoord geven :-) Kijk eens bij vragen het aan Rini/Ben... Staan heel mooie foto's bij :-)

Ton on 02/02/2009 12:20

Daar moet ik dan uit op maken wie dit geschreven heeft of hoe moet ik dit zien?
Rob.

rob on 02/02/2009 14:08

Ben/Rinni,

houden jullie ook de mensen op de hoogte die persoonlijk een bod hebben gedaan op de veilingvissen?

Ben nl. wel benieuwd of ik er eentje heb kunnen strikken, en vooral, tegen welke prijs.

Groeten Bart

Bart B on 02/02/2009 19:08

Hoi Bart B en anderen,

we zullen jullie op de hoogte houden welke koi we hebben kunnen bemachtigen, prijzen kan ik helaas niet doorgeven.

Dat is niet zo eenvoudig met de veranderende koers van de Yen, en ik laat dit liever aan mijn vader over. ik zou hier niet graag fouten mee maken !!!Frank Borgmans on 02/02/2009 19:38

Beste Rob,
Aan je reactie te zien ben je redelijk nieuw bij het nieuws van Interkoi. Rini Groothuis is 1 van de drijvende krachten achter Interkoi en zeer betrokken bij dit alles. Rini is bij karpervissers vooral bekend geworden door zijn prachtige schrijfstijl en zeer deskundige uitleg over alles wat vroeger met karpervissen te maken had en nu met koi. Rini is de man voor jumbo koi en de techniek op en rond de koi vijver en als je eens bij Interkoi geweest bent en je hebt gesproken met Rini dan begrijp je wat ik bedoel. Daarentegen is Ben de man van de tossai. Ben kan aan een tossai zien wat er de komende jaren te verwachten is en vult daarin Rini aan richting Luc. Het is dus een zogenoemde drie-eenheid! Dus als je in de toekomst reacties ziet ondertekend met Rini of met Ben dan weet je wie dat zijn. Verder zul je diverse namen en mensen regelmatig terug zien in de reacties en dat zijn voor de rest allemaal klanten die betrokken zijn bij waar Interkoi voor staat namelijk een hoge, kan wel zeggen zeer hoge kwaliteit tegen alleszins redelijke prijzen. Goedkoop voor de geboden kwaliteit maar niet goedkoop in het algemeen!
Ik zou zeggen kom eens langs in Arendonk op 1 van de open dagen en dan vooral op 3 mei want dan zal je ons allemaal kunnen zien en horen :-). Let wel op, gesprekken gaan alleen over koi, koi koi en nog meer koi....
En o ja, Frank is de zoon van Luc die het virus ook al aardig te pakken heeft gekregen....

Ton on 02/02/2009 20:31

En was nog even vergeten te vermelden dat je Rini groothuis met een i schrijft aan het eind want je zal ook weleens een reactie zien van Riny, met een y dus. Dat is dus de vrouw van Ben :-)... Snap je het nog?
mvg
Ton

Ton on 02/02/2009 20:33

Beste Ton we hebben het over tosai en Rini heeft dit stuk geschreven maar is de jumbo-man, dus dacht dat het door Ben was geschreven de tosai man.
En ik ken Rini goed en ben al diverse malen in Arendonk geweest.
Drie mei ben ik zeker van de partij, welke van de tosai van de Izymory,heeft jouw voorkeur?
Rob Interkoi Zeddam.

rob on 02/02/2009 20:42

Rob, niet te veel in hokjes denken. Het feit dat ik van jumbo's hou, wil niet zeggen dat ik geen snars weet van tosai. En het feit dat Ben een voorkeur heeft voor tosai, wil niet zeggen dat jumbo's voor hem vreemd zijn. Hij is ook karpervisser geweest, dus dan weet je het wel. Alleen, eerlijk gezegd, tosai trekken me niet zo. Mijn voorkeur voor de offspring van Izumoryu, is gelegen in het feit dat als het in de genen zit, deze tosai een enorme groeipotentie zouden kunnen hebben. En groei en bloedlijnen interesseren me wel. Het formaat van de huidige visjes doet veel verwachtingen in die richting scheppen. Daarom hoop ik dat Brian een paar Izumoryu tosai te pakken krijgt, want dan kunnen we dat opvolgen en weer ervan leren.

rini on 02/02/2009 21:09

nou nou rob, zet er voortaan even bij welke rob.. Voel me nu een beetje voor jan met de korte achternaam staan.. Doe ik hele uitleg voor iemand die dat allang wist.. :-) maar om op je vraag terug te komen, heb natuurlijk ook mijn wensen doorgegeven, heb een aantal sanke van zowel izu als van momo op mijn lijstje staan en 1 bepaalde ginrin kohaku. Ik ben dus ook zeer benieuwd! Mvg ton uit de polder.

ton on 02/02/2009 22:06

nummers. Izu 4 en 34 en mako 6 en 8, ginrin 4

ton on 02/02/2009 22:10

mooi verwoord Rini. zo is alles toch weer duidelijk.
Groetjes Ben.

Ben Doorakkers on 02/02/2009 22:32

Izu 4 is een echte "Ton-vis". Izu 34 is een plaatje. Ik duim voor jou, Ton. Zodra de veiling is afgelopen mailt Brian mij en zet ik de resultaten op de site. Afgelopen zondag hebben we Brian nog iets meer financiele ruimte gegeven voor de Izu tosai.

rini on 03/02/2009 00:31

Je laat ons wel in spanning Rini.....

Ton on 03/02/2009 11:34