Momotaro showa uit Dainishi moeder.

Momotaro showa uit Dainishi moeder.Na de verkoop van de kohaku, zet ik vermoedelijk als laatste, deze showa in promotie.

Dit is een twijfelgeval, en ik heb lange tijd moeten nadenken of ik wel zou bieden op deze koi of niet. Er zijn betere showa, maar er zijn tevens nog heel veel slechtere. Wel was het mij duidelijk dat deze showa een haalbare kaart zou zijn om aan te kopen, en ik had gelijk....

Het patroon heb ik geen problemen mee, maar wel met de body. De prijs is hier dan ook naar gemaakt, en wie toch wil investeren in een showa met vraagtekens, mag nu zijn kans wagen. Het filmpje geeft iets meer geheimen prijs.

Persoonlijk zie ik dat deze showa nog vatbaar is voor vele veranderingen. De punten die ik in haar voordeel zou kunnen aanhalen is het feit dat ik een sumi vlek zie opkomen bij haar neus. Dit duid er bij Momotaro steeds op dat er zeker een soort van menware of een zwarte neus zal komen, met vermoedelijk een doorloper naar achter. De rechterzijde is in mijn ogen daarvoor aangewezen.

De verdeling van de driekleur is naar mijn bescheiden mening voldoende onderbouwd, met een dragend en stevig shiroji dat de andere 2 kleuren goed ondersteund. Het zwaartepunt ligt vooraan op het zware hi patroon, zoals wel vaker gebeurd bij Momotaro, en waar ik persoonlijk geen problemen mee heb. Het sumi ligt wel gedeeltelijk op het hi, maar tevens ertegen, zodat het net lijkt of het sumi op het shiroji ligt, en een mooie afscheiding vormt tussen de 2 kleuren. Menigmaal wordt dit sumi zwaarder en sterker.

Met wat verdere ontwikkeling van het sumi, zullen de losse hi-patronen aan de zijkanten opgevuld worden met een brok sumi, zodat de uitstraling stukken beter zal zijn, en de losse hi patronen die nu wat onvriendelijk ogen, opgevuld worden met stevig sumi. Hier ben ik bijna zeker van.

De body is voor mij wat onevenwichtig, met een te zwaar gedeelte vertrekkende van de kieuwplaten tot aan de staart. Hierdoor lijkt het hoofd wat smal, en het staarteinde wat aan de dunne kant. We kunnen niet allemaal mooi gebouwd zijn, maar soms heb ik lelijke eendjes ook zien openbloeien. Ik heb echter geen ervaring met de ontwikkeling van dergelijke body's, en moet hier helaas een vraagteken bij plaatsen. Het enige wat ik wel weet, is dat een bepaalde body op jonge leeftijd, zich doorzet naar latere leeftijd en in principe niet onderhevig is aan grote veranderingen. Wie weet wordt hier het tegendeel bewezen...en vergis ik mij wel in de beoordeling....

Samengevat vind ik het sowieso een showa die toch een bepaald verwachtingspatroon oproept, maar tegelijkertijd ook vraagtekens. De reden dat ik ze gekocht heb, was dat het totaalplaatje mij niet onberoerd liet, en de prijs voor een koi uit de veiling menselijk was. Ik speculeer er dan ook op dat er bepaalde mensen zijn die hetzelfde denken als ik, en er een mooie grote showa van kunnen maken. Maeda San zal deze showa toch niet voor niets voor de veiling hebben geselecteerd, denk ik dan maar.

Net zoals de kohaku zal ze met 50 euro per dag naar beneden gaan. het enige verschil is dat ik bepaal wanneer het minimum is bereikt. Dat kan morgen reeds zijn, dat kan in de loop van volgende week zijn.

Lopende promoties.
Interessante promotie showa Momotaro momenteel 2450 euro, 222 x bekeken.
Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden
Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden
20 april, voorstelling van onze "2013" koi. (info volgt)

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Waarom ben ik niet rijk geboren.

marc on 15/03/2013 08:31

De bouw van deze Showa geeft wel wat twijfel.
Denk dat er toch Dainichi genen mee spelen qua bouw.
kijk eens goed naar het hoofd!
Interessant om te volgen dit type koi.

Gr.Jack.

jack on 15/03/2013 11:39

Ik denk dat het met de bouw wel goed zal komen want als die binnen een paar jaar wat meer visvlees aan zal maken zal de body monsterformaat worden .En zoals Jack schrijft de kop ja dat is pure smaak volgens mij .Ik denk dat deze koi het beste evolueerd met niet TEveel voer zodat deze eerst vooral in de lengte groeit ,volgens mij worden de koi bij momotaro zeer goed gevoerd om die extreme size te krijgen .Deze zou ik ook wel eens terug willen zien binnen een paar jaar .grtjs

paul on 15/03/2013 11:48

Jack stuurt me net een vergelijkbare koi van Dainishi. Mooi om deze te tonen: klik hier

Laat Jack er zelf maar de uitleg bij geven.

luc on 15/03/2013 12:11

How zeker. Toch nog eens goed kijken.

marc on 15/03/2013 12:47

Ben je niet wat te snel met je beoordeling Luc ? Als ge die foto van die Dainichi ziet, en je kijkt naar de showa, en je weet dat de moeder ook Dainishi is, dan snap ik precies toch waarom Momotaro deze geselecteerd heeft voor de veiling. Ik zou met 5000 euro begonnen zijn.

Harry on 15/03/2013 12:48

Wat volgens mij ook in het nadeel van deze Koi speelt is het patroon op de kop naar het lichaam . Dit geeft de indruk dat de kop smaller is dan dat deze in werkelijkheid is. Akkoord het is geen buffel zoals veel mensen graag hebben , maar ik denk dat we er naast zijn en dit wel eens een mooie grote elegante vijvervis kan worden ,

Johan on 15/03/2013 13:22

Er is niet veel uit te leggen aan deze Showa.
Er zijn eigenschappen te zien die de Dainichi genen aan tonen in deze koi.
Het vierkante hoofd,perfect verdeeld,wat stomp.Doorgaans zien een hoop liefhebbers graag wat meer lengte in het hoofd en wat meer afgerond aan de mond.
De kolossale bouw achter de kieuwdeksel en op latere leeftijd het meer aanmaken van body/spierweefsel in de ozutsu/staartwortel.
De eigenschappen zijn een beetje Old Fashion,net als bij Momotar, Shiro showa versus Mako.
Hoe noemt Takigawa dit ook alweer bij Virgin:het in de kond zakken ?

Gr.Jack.

jack on 15/03/2013 13:47

deze showa kan wel eens voor verassingen zorgen kwa ontwikkeling,denk ik!!

rudy on 16/03/2013 17:09