Momotaro veiling 20 december 2012

Momotaro veiling 20 december 2012Ongebruikelijk, en dit is voor de eerste maal dat ik weet dat er een veiling zo laat op het jaar plaatsvind.

Wel is het zo dat er een geweldige evolutie van de koi is te zien de laatste jaren. Deze evolutie heeft vooral te maken met de kwaliteit van de vissen, en dat merk je. Toen ik onlangs in Japan was, zag ik de veilingvissen, en ik was er zeker van dat er showa bij zouden zijn, maar dat is dus niet het geval. Deze houdt hij vermoedelijk nog even achter de hand.

Wel is het zo dat al deze aangeboden koi, in de mudpond grootgebracht zijn en nooit kleurvoer hebben gehad om de kleur op te voeren. Het is dus puur natuur....

Het aantal veilingvissen is beperkt, maar als je koi met dikke staarten wil zien, dan kom je zeker aan je trekken. De kohaku zijn onderverdeeld in de afstammelingen van de Mako kohaku en van zijn Love Queen Kohaku. Over de sanke is geen info vrijgegeven, maar je mag er van uitgaan dat het uit de Ryu bloedlijnen komt.

Indien er mensen zijn die toch een kans willen maken op deze veiling, stuur me een mail, en je ontvangt een excel sheet met daarin de vollege kostenfaktor voor aankoop, transport, eventueel langer verblijf en andere. Door een eenvoudige invuloptie in yen, kan je bepalen hoeveel je wil bieden, en wat je uiteindelijke kosten zijn.

De yen is ons iets beter gezind, maar het zullen helaas vrij dure koi blijven, voor velen onbereikbaar.

Mako kohaku 16 stuks

Love Queen kohaku 9 stuks

Sanke 26 stuks


Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Net een beetje bijgekomen van die schoonheden in Arendonk afgelopen weekend , krijg je dit voor je kiezen moet niet gekker worden.

leo on 18/12/2012 12:26

Wat een vissen zeg... prachtig.

Arjan on 18/12/2012 19:23

Veel beter word het niet....

jack on 18/12/2012 20:28

Weer heel wat mooie vissen bij elkaar
Maar ik denk dat dit voor mij niet is weg gelegd dus droom ik maar verder

Jent on 18/12/2012 20:55

Sakai bloed bij Momotaro.... dat is wat geworden zie ik!
Overigens zijn het door de regel erg mooie vissen zeg... Stuk voor Stuk supervissen

Matthijs on 19/12/2012 17:43