Momotaro Veiling 3 oktober.

Momotaro Veiling 3 oktober.Zoals je vermoedelijk al weet zal de eerste veiling in het najaar plaatsvinden bij Momotaro op 2 en 3 oktober.

De koi staan online en kan je bekijken op momotaro-koi.eu. Zoals altijd zal deze met de nodige kritiek bekeken worden, want men praat nu over koi van het hogere niveau.

Feit is dat je zeker niet voort mag gaan op de foto’s, die in principe niet representatief zijn in mijn ogen. Ik kijk liever naar de filmpjes.

Nu kan het zijn dat je bepaalde dingen liever niet ziet, maar bedenk dat er andere mensen zijn met andere maatstaven en die niet met dezelfde ogen kijken.

Bovendien en dit is uiterst belangrijk, is het in ieder geval noodzakelijk dat je de koi in realiteit bekijkt…geloof me dat is dag en nacht verschil.

Soms verschiet ik me de pleuris als ik een koi zie die bij de toppers gerekend wordt, maar die in realiteit niet eens een honderste vertegenwoordigt van datgene wat de koi beloofde via foto of filmpje.

Het tegenovergestelde is ook zeker waar en daarom is het belangrijk om ter plaatse te gaan kijken.

Zelf ben ik echt gecharmeerd van de sansai. Er zitten werkelijk enkele interessante exemplaren tussen. Zoals altijd zal ik die koi proberen eruit te pikken die volgens mij de moeite waard zijn om aan te kopen.

Je zult wel zien wat ik er vanaf breng, en als ze me niet aanstaan, dan koop ik gewoon niet !


Reacties