Mukashi Ogon.

Mukashi Ogon.Een mooie serie die goed ontwikkeld zijn, en ie weinig van hun charme hebben verloren, zijn deze Mukashi Ogon.

Het is een verademing om deze te zien zwemmen en te zien opgroeien. Ook mooi om te zien is het opgroeifilmpje van dit viertal, dat ik in december heb gemaakt, dus 6 maanden nu hun aankomst.

Het zijn degelijke sterke vissen geworden, maar vooral hun kwaliteit is nog steeds gehandhaafd. Deze Mukashi Ogon is een kweek uit een Yamabuki en een Chagoi, en zijn van de kweker Okawa. Meestal is het zo dat Matsu de oorspronkelijke kweker is, maar er wordt onder vriendenkwekers, wel eens wat koi uitgewisseld, om meerdere soorten te kunnen aanbieden. Vermoedelijk is het zo dat de koi dus oorspronkelijk van Matsu komen.

Het zijn in ieder geval koi met een sterke persoonlijkheid en kunnen me best bekoren. Het zijn de eerste om zich te mengen in het voederdebat en je kan ze makkelijk met de hand uit het water nemen...zo tam zijn ze.

Ik heb toen nog enkele andere koi gebowld, maar nog niet laten zien. Het zijn dan de grotere meisjes van 60 cm+, en misschien is het mooi om deze alsnog even op een rijtje te zetten.

Kohaku van Taniguchi
Showa van Momotaro
Kohaku van Taniguchi
Kohaku van Momotaro

Reacties

2 reacties tot nog toe

Ze zijn wel zeer licht en dat vind ik wel mooi die mukashi koi .
Ik zie er int begin 4 ! Hoe gaat het met de andere ? grtjs

paul on 26/01/2014 12:20

de mukashi ogons zien er goed uit .
maar de kohaku van momotaro is ook echt mooi

marcel w on 26/01/2014 19:02