Na de zwarte dag, nu wat aangenamer nieuws...

Na de zwarte dag, nu wat aangenamer nieuws...Toen ik hoorde dat Interkoi bij de opening een BBQ zou geven kon ik het niet nalaten wat overheerlijke consumptie vis ter beschikking te stellen. Wat natuurlijk perfect bij de BBQ past zijn de waanzinnig smaakvolle geelvin tonijn steaks. Heerlijk van de BBQ met een honing mosterd marinade of met cajun kruiden, slurp het water loopt mij reeds in de mond.

Daarnaast, aangezien hij nu exclusieve Japanse koi’s laat komen, laten wij ook, speciaal voor de opening, zeer exclusieve Japanse sashimi tonijn vanuit Japan overkomen. Exclusief omdat deze tonijn in Japan 100 tot 300 dollar per kilo opbrengt en eigenlijk nooit naar Europa komt. Kortom, word een exclusief dagje genieten bij Interkoi Arendonk.

Het water is koud en er weinig meer te zien dan blauw water en zand. Het enthousiasme was groot om hier te duiken maar nu begin ik er wel genoeg van te krijgen. Dan begint mijn hart sneller te kloppen.Uit het niets verschijnen daar twee enorme gedaanten. Zij naderen tot zo’n twee meter afstand en snel maak ik een foto. Ze verkennen mijn aanwezigheid en schieten er dan weer als een kogel vandoor. Een bijzondere ontmoeting want tonijn van dit voormaat komt men alleen tegen in de diepere gedeeltes en zeker niet op een diepte van maar 4 meter. Maak kennis met de meest bijzondere “Nomade van de zee”.

Geelvin tonijn, de mooiste uit het nest van de tonijnen familie. Deze kosmopolitische soort zwerft door de tropische en subtropische wateren van drie oceanen met een water temperatuur van 18 tot 31 graden Celsius, waar zij grote scholen vormen. Deze scholen herbergen vissen van 30 tot 200 cm en de Individuen kunnen een gewicht bereiken van 190 kg. De kleinere individuen ofwel de jonkies mengen zich vaak in scholen die bestaan uit skipjack en de jonkies van grootoog tonijn. Geelvin tonijn is de meest commerciële tonijn in de wereld. Van deze tonijn wordt jaarlijks zo’n miljoen ton gevangen. Helaas is het grootste deel hiervan bestemd voor de conserven industrie. Toch is deze tonijn ook vers van enorm belang. Steeds vaker ziet men hem op de menukaart verschijnen. Doordat men op deze vissoort iedere bereidingswijze kan toepassen, is het voor de kok of de culinaire doe-het-zelver een traktatie om een lekker gerecht met deze vis te bereiden.

Het ganse interkoi team is ontzettend blij met deze bijdrage van Rody en Lotty, en zijn jullie er ontzettend dankbaar voor. Ik denk dat iedereen die op 4 mei aanwezig zullen zijn (± 150 personen) jullie gebaar zeker zullen appreciëren. Ik hoop dat ze dit laten blijken via een kletterende reactie.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Rody en Lotty, ik kan jullie niet voldoende bedanken voor deze bijdrage. Ik neem dit soort geschenken graag aan, omdat ze uit het hart worden gegeven, en dat is zeldzaam in deze tijd. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik verwend wordt met geschenken, en nogmaals, dit doet mij altijd ontzettend veel plezier. Onze oprechte dank.

luc on 11/04/2008 17:52

dit alles meemaken in zo'n korte tijd,je zou het geloof in de mensen bijna verliezen maar als je dan al de reacties leest en deze bijdrage krijgt voor de BBQ dan moet je je een gelukkig man voelen Luc (wie heeft er tegenwoordig nog zulke klanten).
En wat de vissen betreft, wij hebben alle vertrouwen in jullie kunde,kennis en vooral
passie

Geerard on 11/04/2008 18:09

Wat een geweldig mooi gebaar! Ik zal er zeker van gaan genieten :-)
mvg
Ton

Ton on 11/04/2008 21:11

Wat een geweldig gebaar...

Niet alleen omdat dit inderdaad een geweldige lekkernij is, maar omdat mensen op zo'n manier deze heuglijke dag willen ondersteuen. En vooral wat daar uit spreekt: steun, waardering, genereusiteit...

Heel bijzonder!

Dank!

Noëlle on 11/04/2008 21:55

Prachtig gebaar Rody !!!!
Weet zeker dat we er met zijn allen ten volste van zullen genieten !

Joost Verbeek on 11/04/2008 23:29

Tongstrelend. Pure culinaire verwennerij. Top Rody!
PS. Geen zorgen voor 4 mei; ik hou Luc wel in de gaten....

rini on 12/04/2008 00:49

Tof Rody,

we zullen ervan genieten, ik kijk nu al uit naar 4 mei !
bedankt alvast !!!

Frank

Frank Borgmans on 12/04/2008 18:19