Narita.

Narita.Narita is een bekend klinkende naam, en sommige mensen vragen mij wat dit inhoud.

Om eerlijk te zijn ken ik weinig van Narita, buiten de informatie die mij toegespeeld wordt. Zelf heb ik de zaakvoerder verleden jaar toevallig zelf ontmoet bij Tamaura.

De informatie die ik dus doorgeef, is enkel gebaseerd op de info die ik heb gekregen. Narita is in principe een dealer, maar dan een dealer in groot formaat. Hij koopt bij verschillende kwekers zijn koi, en biedt deze te koop aan. Voor zover ik weet kweekt Narita zelf niet.

Schijnbaar heeft Narita een zeer goede waterkwaliteit en is Narita in staat het beste uit je koi te halen. Zelfs bekende kwekers laten af en toe hun koi bij Narita verder ontwikkelen. Wel is het zo dat iedere koi die bij Narita verblijft, via Narita moet aangekocht worden.

Hij behaalt mooie successen, en een mooi voorbeeld hiervan is de koi van Danny en Mie van Dannyskoicafé, de kohaku van Nogami, die Gigantic Champion is geworden op de 42ste All Japan Nishikigoi Show verleden jaar, een succes met enorme uitstraling.

Ikzelf ben er nooit geweest, en zal er ook niet snel komen, omdat ik nog altijd denk, en weet, dat de koi die door Narita worden aangekocht, duurder zijn dan de koi die je rechtstreeks koopt bij de kweker. We kunnen niet allemaal Grand Champion worden in Japan, en het is maar de vraag of dit wel nodig is.

De bijgevoegde foto's zijn verleden jaar getrokken, en geven een zeer goede indruk van de prachtige locatie en installatie van het bedrijf. Ik doe er een foto bij van het bestaande personeel. Ik weet echter niet zeker of dit nog steeds dezelfde zijn op dit ogenblik.

Narita is gevestigd in Komaki-shi, prefectuur Aichi in Japan, dat volgens mij zo ongeveer in het midden is gelegen van het land. Dit is wat ik ervan weet....

Met dank aan Olav van Koibito voor de foto's


Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Daar kan je wel een week rondlopen...

jack on 14/02/2012 16:33

leuke info, Luc en foto's geven altijd een goede indruk.

Uit het verhaal maak ik op dat men dus niet bijvoorbeeld een koi bij een kweker koopt en als deze voldoende showpotentie heeft dan bij Narita ondergebracht kan worden. maar dat je een koi bij Narita koopt en hem daar laat doorgroeien.

kan uit de foto's niet echt opmaken welk type filtering hier wordt toegepast. al kan ik mij aan de indruk niet ontrekken dat er ook zeer veel ververst zal worden.

ziet er zeer verzorgt uit.

Luc, bedankt voor de info en leuk dat je er een nieuwsitem aan hebt gewijd.

gr. Stephan

stephan on 14/02/2012 19:37

als ik moet gokken op de grote uitlopen gok ik showerfilters stepfan.
wat een genot om daar eens rond te lopen.

ron on 25/02/2012 17:15

Hallo mooie foto's, zelf ben ik voor drie jaar terug bij Narita koi farm op bezoek geweest, het is een handelaar die zeer hoge kwaliteid koi in zijn bezit heeft.
Het is ook een zaak die alles prima op orde heeft, zowel de basain's als de winkel en de quarantaine bakken.
Zelf heb ik er ook een paar koi gekocht, een showa en een kohaku deze zijn ook van zeer hoge kwaliteid, en hebben zich goed ontwikkeld.
ryuki Narita is een zeer gast vrij man, wij zijn daar samen met RR.koi geweest en ik kan wel zeggen dat was een hele bijzondere ervaring.
Dainichi koi farms is een groot kamaraad van Ryuki.
Wij zijn ook met Ryuki mee geweest naar de mud pound van Dainichi, heel bijzonder en mooi, laten we maar zwijgen over de mooie showa's die wij daar gezien hebben, fantasties.
Is leuk om via deze side weer geconfronteerd te worden met Narita koi farm,en voor dat ik het vergeet je kunt ook op zijn side inloggen via koi no 1.

René Achterbosch on 08/03/2012 13:46