Narita x Sakai, de ideale combinatie.

Narita x Sakai, de ideale combinatie.Op 14 mei wordt er bij Narita een speciale event gehouden, waarbij een groot aantal koi van verschillende kwekers worden aangeboden.

Als er interesse is ga ik er misschien wel naartoe, maar dan moet ik wel degelijk wat aanvragen krijgen. Ik heb de events enkele malen meegemaakt, en het is over het algemeen succesvol. Het is niet zo dat je naar een veiling gaat, maar eerder naar een soort geluksspel, waarbij de prijzen vaststaan, maar waar er meerdere kandidaten zijn om de koi aan te kopen.

Je kan het een Lucky draw noemen, of kort samengevat dat er een winnaar getrokken wordt als er meerdere kandidaten voor een koi zijn. Eerlijk, maar wel vervelend als je echt een koi wil, maar ze niet kan aankopen omdat er teveel potentiële kopers zijn.

Nu zijn deze koi niet altijd van de minste wat betreft de prijs, maar je moet je er wel bij bedenken dat Narita het gouden oog heeft voor koi, en dat hij bovendien de voorkeur krijgt om de beste koi te kiezen.

Verwarrend en door Europese ogen gezien misschien een rare situatie om te vertrouwen, maar het is nu eenmaal zo, en ik kan bevestigen dat het eigenlijk ook zo is.

Verschiet niet van de prijzen die je ziet verschijnen op de afbeeldingen, normaal in Japan, onaanvaardbaar dikwijls in Europa. Toch werkt het zo voor de betere vissen, en hoe hoger de kwaliteit volgens Narita, hoe hoger de prijzen.

Feit is dat zolang deze prijzen gegeven worden door de mensen die deelnemen, er geen andere optie mogelijk is. Geld is nu eenmaal een heerser van formaat.

Ik heb echter met Narita afgesproken dat, als ik niet zelf kom, ik op afstand kan deelnemen, en als er mensen interesse hebben om een bepaalde koi aan te kopen, zij me hiervoor mogen contacteren. Wel moet je een storting doen van 50% van het bedrag. Indien de koi dan niet aangekocht wordt, zal het bedrag teruggestort worden.

De nummers staan erbij vermeld, evenals de prijzen. Om je een duidelijk beeld te geven, moet je er het volgende bij bedenken. De prijs is inclusief het verblijf van één seizoen in de mudpond van Sakai. De prijzen zijn exclusief een commissieloon van 10%, BTW en transport op het ogenblik van verzending.

Op verzoek stuur ik je een berekening wat de koi zou moeten kosten, maar dan moet je me maar een mailtje sturen zodat ik een prijsindicatie kan maken van de totale kostenfaktor. Dit blijft wel indicatief, want ik ben afhankelijk van gewichten bij verscheping en de koers van de yen. Het geeft je wel een duidelijk beeld van het totale kostenplaatje.

Er zijn geen films ter beschikking van de koi, en je zult het moeten doen met de foto’s die op de pancartes zijn vermeld. Het enige aanknopingspunt dat positief is, is het feit dat Narita het zich niet kan veroorloven om slechte koi aan te kopen. Het is wel zo dat hoe duurder, hoe beter de koi zullen zijn.

Buiten Sakai FF, zijn er nog andere kwekers die koi inzetten die door Narita zijn gekozen. Er worden koi aangeboden van Dainichi Toyota, Isa, Beppu, Kondo, Ueno en Matsue koi farm.

Ik betwijfel of er Europese mensen zijn die hun kansen durven wagen om één van deze koi aan te kopen, maar ik geef je toch de gelegenheid om het te doen. Of ik in de toekomst probeer zelf op de events aanwezig te zijn is nog maar de vraag, want ik vrees dat de aangeboden prijzen te hoog gegrepen zijn.

Ik moet er wel bij vermelden dat ik uit deze event ook enkele toppers heb gekocht, waaronder de kokugyu doitsu sanke, en nog enkele andere toppers zoals deze kohaku van Hoshikin en de bloedmooie beni kumonryu.

Het staat je natuurlijk vrij om me een opdracht te geven, maar ik zal in ieder geval mijn best doen om er enkele aan te schafffen. Vergeet wel niet dat de koi nog een seizoen in Japan blijft.

Naast deze informatie moet ik natuurlijk ook blijven vermelden welke koi gisteren naar huis zijn vertrokken en dat waren er 2 ditmaal.

Het was tijd voor de speciale Kin kikokuryu en de brute sakai die trouwens ook van een Narita event komt, om in de prachtige vijver van Willy, Virgin te gaan vergezellen die ondertussen 95 cm is geworden.

Volgens Willy moet ze er fantastisch uitzien, met een perfecte huidkwaliteit, blinkend als een spiegeltje, en genietend van haar domein, ik wil ze graag nog eens terugzien…

Tenslotte nog een mooi bericht van Edgar
Je weet wel, die fantastisch lieve man van 79 jaar. Hij had de koi nooit gezien en ik heb de koi meegegeven aan Ralf, waardoor hij niet zo ver moest rijden. Ik kreeg deze mail aan:

Hallo Luc,

heute ist zwar wieder ein besch.. Wetter, aber SA und SO konnte
ich die Abdeckung abnehmen und hatte Zeit und Muße zur Be-
obachtung der Fische.
Der Sanke hat sich offensichtlich gut integriert, schwimmt ruhig
mit dem Schwarm und nahm auch das Schwimmfutter an. Heute
Frueh habe ich "im Regen" aus der Hand gefüttert und da war er
ohne Hektik dabei. Zwar noch nicht direkt an der Hand, aber auf
10 cm konnte ich ihm Pellets zuwerfen. Insgesamt vom Charakter
her ein Fisch wie ich ihn mag. Aber auch sonst entspricht der Fisch
meinen Vorstellungen was Glanz, Hautbeschaffenheit und Farb-
qualität angeht. Dass er wohl kein Riese werden wird, ok -- aber
das kommt mir aufgrund der Teichgrösse eher entgegen und war
wohl auch abzusehen. In Anbetracht der Tatsache, dass ich den
Fisch ungesehen gekauft habe, bin ich -- sehr-- zufrieden !!

Soweit meine ersten Eindrücke. Ich möchte mich nochmals recht
herzlich bedanken und verbleibe mit

lieben Grüßen
Edgar
Meer afbeeldingen

Reacties