Neen, we zijn nog niet aan het einde van ons latijn.

Neen, we zijn nog niet aan het einde van ons latijn.Nu donderdag zal de kohaku van Taniguchi ingezet worden op de ZNA show, die dit jaar zal plaatsvinden in Ojiya.

De show begint donderdag 15 november en duurt 3 dagen. Volgens Taniguchi San is dit een kanshebber om een grote prijs te winnen, afwachten en hopen is dus de boodschap.

Ondanks het feit dat ik deze kohaku de laatste tijd begeleid, moet ik de eer ditmaal overlaten aan Roland van Aqua hobby, die deze kohaku aankocht als tosai. Deze yondan kohaku verbleef tot hiertoe in Japan en is eigendom van Marc, die op dit ogenblik nog 2 tosai van Taniguchi heeft rondzwemmen die ik begin dit jaar heb aangekocht bij Taniguchi.

Laten ons hopen dat ze voldoet aan de verwachtingen.

Ojiya wordt een beetje beschouwd als het centrum of het Mekka van de koi. Om je een idee te geven waar Ojiya zich bevind, heb ik er een kaart bijgedaan waarop je bovenaan de stad Ojiya ziet aangeduid, en onderaan de stad Okayama, waar ik meestal naar toega. De afstand tussen beide is om en bij de 800 km.

Zelf ben ik reeds verscheidene malen daargeweest, maar gewoonlijk voel ik me beter thuis in het Zuiden. Begin volgend jaar reis ik echter samen met Matthijs en Paul opnieuw naar Niigata om tosai aan te kopen, en zal dan afzakken naar het Noorden. In Ojiya worden ook de Wakagoi Show en de Nogyosai show gehouden.

Wat betreft deze kohaku. Deze behoort tot dezelfde reeksen als de koi die ik toendertijd heb aangekocht, en waarvan ik er nog enkele heb zitten. Deze tosai was niet goedkoop, maar ook niet onbetaalbaar. Als je vroegere nieuwsitems hebt opgevolgd, heb je verscheidene goede tot zeer goede ontwikkelingen gezien van Taniguchi San, waaronder de kohaku van Sam, die onlangs nog in het nieuws is verschenen.

Ook niet te vergeten de senior Tategoi in Arcen, de koromo van Taniguchi die op 18 cm werd aangekocht, en die ook voor de nodige opschudding heeft gezorgd. Maar zo zijn er nog vele anderen die ik nog niet getoond heb.

Persoonlijk heb ik veel respect voor de kweker Taniguchi, en is mijn relatie met hem goed opgebouwd. Ik beschouw Taniguchi als een zeer goede kweker, met veel kennis, koi met een zeer hoge huidkwaliteit, een kweker die zich langzaam zal ontwikkelen tot een vooraanstaande kweker. Hij krijgt volop mijn vertrouwen.

Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

aha Paul je beslissing genomen? je zult er geen spijt van krijgen...

stephan on 12/11/2013 11:38

Ja Stephan je kan er maar wijzer van worden he ,nog bedankt voor de info ;)

paul on 12/11/2013 12:35

Paul , heb je nog plaatst in je koffer??.
Toch mooi dat dealers via elkaar Koi kunnen aankopen zonder elkaar de Duvel aan te doen . Dat siert hun , toch .
Ik hoop dat ze met deze scoren . Ik moet toch mijn kijk op taniguchi veranderen , toch wel knappe exemplaren vind ik .

Johan on 12/11/2013 20:39

Je moest eens weten Johan . . . , dan zou je anders spreken.

Martin on 13/11/2013 01:48

Martin toch...het is gewoon chronisch he !
Kon ook weer niet slapen zeker ?
kruip toch eens tegen die gebreide onderbroek aan !

jack on 13/11/2013 16:26

De koi die volgens mij ook nog niet aan zijn einde van HAAR latijn is is nr 1310037 .
Geef jullie mening eens jongens ;)

paul on 13/11/2013 19:08

Erg mooie vis deze weer!

Toch mooi dat de credits door sommige dealers zoals Luc netjes aan de persoon worden gegeven die de vis gevonden heeft in Japan, dit doen niet zoveel dealers heb ik bemerkt!

@ Paul

patroontechnisch voor veel mensen niet de eerste keus denk ik... echter wel een bloedmooie body, Perfect Kata sumi en als je een beetje geluk hebt na een paar jaar door het sumi goed in balans gebracht patroon!
Huidkwaliteit lijkt op het filmpje erg goed, alleen lijkt er op 1 puntje links van de start van de rugvin het sashi niet helemaal mooi te zijn...

Mooie uitdaging is de sanke zeker! Zou hier wel mogen komen zwemmen!

Matthijs on 13/11/2013 19:19

De 131007 is zeker een uitdaging.
Zou hier NOOIT mogen komen zwemmen.Sorry Paul....

jack on 13/11/2013 20:48

Bedankt voor de reactie mannen ,niks sorry Jack smaken verschillen he ;) .
Ik kijk ook vooral naar de bouw ,huidkwaliteit zullen we binnenkort eens bekijken hihi .grtjs

paul on 13/11/2013 21:12

Jack, voor alle duidelijkheid, mijn vorige reactie was gerelateerd aan de tweede en derde zin van Johan's tussenkomst, niet aan zijn laatste twee zinnen. Tevreden nu?

Ten andere, slapen kan ik de laatste tijd nog nauwelijks, maar dat heeft niks met koi maar alles met minder aangename familiale toestanden te maken.

Martin on 14/11/2013 00:31

@ martin, sterkte

pascal on 14/11/2013 06:18

@ Paul ,heeft niets met smaak te maken.
Ik heb hier al een uitdaging zwemmen,sterker nog twee!
Bonnie en Clyde ,meer dan genoeg....kan te gek natuurlijk !

@ Martin ,dat krijg ik dan.Vooroordelen....had Corina toch gelijk.
Die wist meteen wat je bedoelde ! Ik ga me eigen zitten schamen....
Toestanden in de familie nooit leuk,dan zijn koi weer niet zo belangrijk.
Sterkte gewenst daar mee.

jack on 14/11/2013 20:51

Bedankt voor het medeleven, Jack en Pascal.
Soms wordt je in het leven voor (negatieve) voldongen feiten geplaatst, en dat gebeurt naar mijn aanvoelen vaker naarmate je ouder wordt.
Maar in tegenstelling tot koi probeer ik er alles aan te doen om het hoofd boven water te houden (mentaal gezien dan wel te verstaan).

Martin on 15/11/2013 19:34