Net weer tweede

Net weer tweedeHoe was de uitslag op de Ojiya koi show laatstleden, waar de kohaku van Marc had meegedaan ?

Zoals je kan lezen, weer eens tweede. Het "net niet" syndroom blijft ons achtervolgen. Niet dat ik er wakker van lig, maar we lijken Joop Zoetemelk wel.

Ik had zeker gedacht dat we een eerste plaats zouden scoren met deze toch bijzonder mooie Taniguchi kohaku. Ik heb er een foto bijgedaan van de winnaar, een sanke van Sakai FF, en ja, dan moet je eerlijk toegeven dat de keuze voor de eerste plaats terecht is.

Nu is een tweede plaats op een show waar de concurentie niet van de poes is, niet te onderschatten. Anders dan in onze landen, is er nogal wat meer aanbod in de verschillende categoriën, en mag je toch blij zijn met je tweede plaats.

Niet getreurd...ze zal vermoedelijk begin volgend jaar overkomen, en wie weet zul je ze terugzien op één van onze shows. Ik heb ze nog even in de vijver gefilmd, maar niet gebowld.

Taniguchi San was trouwens een beetje teleurgesteld over de deelneming aan de shows, want normaal gezien heeft hij ieder jaar zeer veel eerste prijzen, maar dit jaar werd hij gezegend met allemaal tweede plaatsen. De teleurstelling was toch enorm, kon ik voelen. Zou de vloek op hem overgaan ?

Toeval of niet, maar toen ik bij Taniguchi San op bezoek was, liet hij me een kohaku zien, die in zijn "tategoi" verblijf zat. Toen ik de kleine oshiba Shigure aankocht, wilde hij me deze even tonen. Het bleek een kohaku te zijn uit de X-Junior bloedlijn van Dainishi. Een koi uit dezelfde bloedlijn wist dit jaar GC te worden op de Rinyukai Koi Show 2013 in Tokio. Wat zullen de Dainishi weer duur worden dit jaar...en ik heb er nog een groot aantal goede koi van zitten...Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Logo veranderd? Of ligt het aan mij

Johan on 25/11/2013 07:47

Toch iemand die het bemerkt heeft. Logo inderdaad gemoderniseerd. Ik gebruik het al een hele tijd...

luc on 25/11/2013 08:03

Dat de keuze voor de eerste plaats terecht is.....vind het niet zo duidelijk!
Betere body shape , structuur hoofd ?
Hoe dan ook , fantastische Kohaku !

De kleine Kohaku , dat is een uitdaging ! Heb wel een plekkie...

jack on 25/11/2013 19:42

Vooreerst een dikke proficiat aan Marc voor het scoren van de tweede plek met zijn schitterende yondan kohaku van Taniguchi. Hopelijk zien we deze koi de volgende jaren nog eens (of meermaals) terug op één van de shows in de lage landen, waar deze allicht hoge ogen kan gooien.

Toch doet dit verhaal mij onwillekeurig terugdenken aan het legendarisch (om niet te zeggen hilarisch) nieuwsitem getiteld "Ik ben nu aan de beurt" van 31 oktober jl., meer bepaald het oh zo mooie verhaal van Luc waarin het nieuwe begrip "netnieter" gelanceerd en gedefinieerd werd.

Met alle respect Marc, maar ik hoop dat iedereen (incl. Jack) ziet en inziet waarom uw prachtige yondan kohaku het heeft moeten afleggen tegenover de SFF sanke en dat wij hiermee eens te meer in het (concentratie)kamp van de netnieters gedrongen werden.
Het heeft in mijn ogen niks te maken met de huidkwaliteit, noch met het patroon (uiteraard niet), noch met de algemene uitstraling, maar alles met de verhoudingen in bodyshape (meer bepaald te smal hoofd in verhouding tot het lijf). En gegeven dat op een show de beoordeling van de body voor 50% doorweegt in de totale eindbeoordeling, ja dan weet je het wel . . .

Hopelijk heb ik hiermee nu op niemands' lange tenen getrapt!

Martin on 26/11/2013 00:55

@martin
daar kun je wel gelijk in hebben,maar sff heeft ook n gc gehad met dit probleem! ( Alexandra ofzo)
erg mooie kohaku, daar mag marc erg trots op zijn!!!!!

pascal on 26/11/2013 06:38

Kan best zijn Pascal, maar op een show hangt zeer veel, zo niet alles af van de al dan niet aanwezige concurrentie op dat moment, laat dat duidelijk zijn.
En op dat punt zal die bewuste SFF GC op die bewuste show dan veel geluk gehad hebben dat er geen evenwaardige concurrent met een betere kop/lijf verhouding aanwezig was. Terwijl onze Marc dat geluk blijkbaar niet gehad heeft . . . Dat is althans mijn persoonlijk zienswijze over de kwestie.

Maar nogmaals, dit betekent hoegenaamd niet dat Marc nu ontgoocheld zou moeten zijn over zijn yondan kohaku. Wel integendeel, hij mag, neen hij moet er trots op zijn . . .

Martin on 26/11/2013 20:07