Niet druk, maar wel interessant.

Niet druk, maar wel interessant.Als je van Alkmaar komt, is het toch een dikke 2 uur rijden volgens mij.

Ed was er echter als één van de eerste bij om een tancho kohaku aan te schaffen. Deze tancho werd dan door hem ook als de beste uit de 6 aangeduid. Er blijven er dan ook nog 3 van de 6 over, ondanks het feit dat je er nog 4 ziet rondzwemmen in deze bowl.

Inderdaad, want Dennis kwam speciaal van hoofddorp om zijn shiro utsuri op te halen, en besloot ook een tancho mee te nemen. De 3 overblijvende zijn niet perfect, maar zijn niet onaantrekkelijk. Eén ding is zeker, ze groeien als de pest. Eén van deze heeft een hartvormige tancho vlek, en groeit als kool. Het zou best nog eens een mooie kunnen worden.

De showa van Isa werd in april reeds aangekocht, maar door de slechte weerstomstandigheden, gisteren pas opgehaald. Alle koi zijn nu bijna opgehaald. Het is een moeilijk jaar geweest voor iedereen, en de druk was soms enorm voor de dealers. We zijn ondertussen juli, en men kan niet spreken van optimale omstandigheden. Ze voorspellen verbetering volgende week...

Ik heb nog een filmpje gemaakt van de overblijvende showa die ik samen met Daisuke heb uitgekozen. Het is op dit ogenblik wat stilgevallen in de verkoop, wat begrijpelijk is met de vakantieperiode in het vooruitzicht. Dit zijn echter toch mooie vijvervissen die je voor een aannemelijke prijs kan meenemen. Ik schat ze in tussen de 28 en 32 cm.

Het interessante gedeelte was echter de bespreking van voer onder enkele klanten. Onder het genot van een glaasje bier en een broodje, werd het onderwerp van grote korrel, kleine korrel naar boven gebracht, vermits Mike een levering kwam brengen van frostbites, zinkend voer en pasta.

Inhoudelijk ging het vooral over de produktie van de korrels en de manier waarop voer werd samengesteld. Mike bleek een goed verteller te zijn, met degelijke produktenkennis, maar dat moet ook als je visvoer produceert. Ik heb in ieder geval redelijk veel geleerd.... enkele punten zijn me zeker bijgebleven, en de moeite waard om verder te onderzoeken.

Wist je trouwens hoe je de korrels van het voer gemaakt worden ? Ik ondertussen wel, maar daar zal ik later nog wel eens op terugkomen. Ik heb in ieder geval voor de liefhebbers het volgende aangekocht, wat ze per kilogram mogen komen ophalen:

Probites zinked zomervoer: 17 euro/kg
Probites pasta: doos van 1/2 kg: 9 euro
Probites summer grote korrel 9-10 mm: 19 euro/kg
Gammarus doos van 100 gram: 3 euro

Opsturen is geen probleem. tot 2 kg: 6.75 euro
Tussen 2-20 kg: 13 euro.
zowel in Nederland als België

Wel even een seintje geven als je het wil komen ophalen, dan kan ik het klaarzetten. Het is allemaal in het groot verpakt (10 kg). De pasta vermengd met de gammarus is een aanrader. Doe er nog een scheutje honing bij van Harold en je weet niet hoe blij je de koi maakt.


Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Ja het was plezant EN interesant ,het is ook een pluspunt vind ik dat je met je voerleverancier een woordje kan wisselen .De koidag was weer voorbijgevlogen dus het was een geslaagde dag .grtjs

paul on 30/06/2013 10:24

Chlorella is werkelijk topvoer !
Het beste voer komt gewoon uit Nederland.
En dan ook nog de mogelijkheid in zinkend voer daarnaast,
geen Japanse fabrikant die zich ermee meten kan.
Mike,ga zo door !

Gr.Jack.

jack on 30/06/2013 14:03

Daar moet ik je gelijk in geven ,waarom verder zoeken als ze iets goed achter den hoek maken .

johan on 30/06/2013 20:00