Nieuwe aanwinsten

Nieuwe aanwinstenEen woordje uitleg over mij nieuwe aanwinsten.

Op zoek naar goede koi, kom je onherroepelijk Sakai tegen. Niet Toshio Sakai, niet Toshikaki Sakai, maar Sakai SFF. Een grootmeester in de koiwereld, dat zal niemand ontkennen. Een mooie anecdote is, toen ik Daisuke van de Momotaro koifarm vroeg, wie hij de beste kweker in Japan vond, hij zonder blikken of blozen Sakai SFF noemde.

Deze man had volgens Daisuke heel veel voor de koihandel gedaan. Het is dank zij Sakai SFF vertelde me Daisuke, dat de koihandel in Japan deze hoge vlucht heeft genomen. Ondanks het feit dat ze geduchte tegenstanders zijn in de koiwereld, kon ik het respect uit zijn antwoord filteren, wat hem uitermate siert. Wat me ook opvalt in het kweekgedrag van Sakai, is de invoering van de klasrijke Momotaro Sanke in meerdere bloedlijnen. Ik heb onlangs een boekje gekregen met de parent koi van Sakai 2010, en zal de foto's inscannen voor een volgend nieuwsitem, altijd interessant.

Sakai is voor mij altijd een dubieus geval geweest. Ik heb meermaals geprobeerd om een relatie op te bouwen, maar blijkbaar heb ik niet het goede karakter hiervoor, of zijn de kanalen voor de verkoop al volzet door Koisan en t'Viske. Alle respect hiervoor, want ze zijn trouwens al veel langer bezig dan ik.

Wel moet ik bekennen dat Sakai een ontbrekende schakel is in Interkoi, en daar wil ik dit jaar toch iets aan gaan doen. Ik ga dan ook nieuwe wegen bewandelen, andere mogelijkheden bekijken om toch de Sakai aan te kopen. Nu is het zo dat er wel een degelijk onderscheid bestaat tussen het grote aanbod van koi van Sakai, en het felbegeerde hogere segment kwaliteitskoi.

Ik ben mijn strijd van dit jaar begonnen met 2 kanonnen aan te kopen via een bekend kanaal, sommigen onder jullie bekend, maar daar gaan we het nu niet over beginnen. Dit duo straalt Sakai uit, en hopelijk vinden we hier de kopers voor.

Een filmpje zegt zoveel meer dan foto's kunnen vertellen.

Sansai yondan kohaku uit Shining Rose - 68 cm

Yonsai inazuma showa uit Olive no Uta - 74 cm

Beide koi bevinden zich op dit ogenblik nog in Japan.

Zoals jullie misschien kunnen proeven, heb ik er zin in dit jaar, en kan ik niet wachten om het koivirus weer met volle teugen te laten zegevieren. Ik ga er weer met volle kracht invliegen. In de zomer zal ik dit jaar s'zondags de deuren gaan openen voor de mensen die zaterdag niet kunnen komen, maar hierover later meer. Het kwaliteitsaanbod op dit ogenblik is zo hoog, dat een bezoekje aan Interkoi zeker niet kan ontbreken.

Nu zaterdag ben ik weer open vanaf 11.00 tot 16.00 uur, en zijn jullie van harte welkom.

Meer afbeeldingen

Reacties

18 reacties tot nog toe

Eindelijk mijn gebeden verhoord ;-)
ik ben een SFF fan dus dit klinkt mij als muziek in de oren...
de 2 aangekochte koi zijn volgens mij wel uit het hoge segment van Sakai FF...
desalniettemin een goed begin...ik ben benieuwd wat het SFF verhaal ons verder gaat brengen...
kan maar 1 ding zeggen...

goed bezig luc!

Matthijs on 06/01/2011 10:23

Sakai FF,zo jammer.......
Gaan ze ook je uitdrukking nog jatten.......
Wat mij betreft NIET goed bezig!
Onderscheidend graag,straks alleen maar op prijs.
Daar draai je geen goede koizaak op!

Gr.Jack

Jack on 06/01/2011 10:54

Heel goed bezig Interkoi ! :)

Jeroen on 06/01/2011 11:15

Om te beginnen zou ik willen zeggen dat ik een fan ben van mooie koi! Ik kom er steeds meer achter dat fraaie beloftevolle koi echt niet alleen bij SFF of bij Momotaro vandaan komen en staar mij daar ook niet meer blind op. Als ik zie welke toppers Luc in het najaar heeft weten aan te schaffen bij Tanaguchi en Dainishi dan heb ik toch iets van nou nou doe mij die maar! Ook heb ik de laatste tijd veel verhalen gevolgd van anderen die ook veel in Niigata zijn geweest en ben er van overtuigd dat we voor GC's ook heel goed daar terecht kunnen!
Blijft wel een feit dat deze 2 SFF prachtig zijn, ben alleen benieuwd of de prijs reëel is tov koi van andere kwekers...

Ton on 06/01/2011 12:11

Sluit me helemaal aan bij de reactie van Matthijs. heb momenteel een SFF zwemmen in de vijver en ben hier zeer tevreden over.

aan de andere zijde kan ik me ook vinden in Ton want ik ben toch ook wel zeer benieuwd naar de evaluatie van de Tanaguchi tosai.

we gaan het meemaken...

stephan on 06/01/2011 14:01

beste allen,

de reactie van Jack kan ik niet goed plaatsen.

Ten eerste bestaat er geen twijfel over de kwaliteit van SFF, kijk maar eens hoe vaak ze de all Japan hebben gewonnen de laatste 10 jaar? Wie doet dat beter.
Ook de prijs / kwaliteit verhouding vind ik zeker niet onderdoen voor andere kwekers. Op zich ook niet vreemd, immers in deze harde koiwereld houd je het niet vol als een van de grootste koikwekers als de prijs/kwaliteit niet goed is.

Luc verwijst zelf al naar zijn collega dealers (viske en koisan), die doen het zeker niet slecht, met ook veel SFF.

Zeker ben ik het wel met Ton eens, dat ook veel andere kwekers veel goede vissen hebben (Niigata), maar het spel om de grote prijzen is helaas echt niet alleen een kwestie van goede vissen !!!
Grote voordeel van de SFF vissen is dat je bij aankoop van de betere vissen naast het certificaat ook de info met foto's ontvangt van de oyagoi. Dat geeft al wat mer info omtrent de potentie en de ontwikkeling van de koi.

Dus Luc, ik zou zeggen ga maar eens om tafel bij SFF !!

groeten Kees

kees on 07/01/2011 09:08

Nou, dat zijn gewoon vissen van 't Viske, wees nou toch gewoon eerlijk man.

Mike on 07/01/2011 19:05

Mike, als je de essentie niet door hebt van deze aankopen, laat dan deze flauwe bemerkingen ook en leef je uit op de forums.
Het is prachtig dat vlaamse dealers de handen in elkaar slaan om ons de kans te bieden zulke kwaliteit van koi aan te schaffen.
Zeker in tijden van een extreem dure yen. In de toekomst gaan onze dealers misschien genoodzaakt zijn samen te werken om nog wat kwaliteit naar hier te krijgen.
Ik ken er niet veel van, maar: dit zijn geen gewoon viskes van ' t Viske, dit zijn superkoi. Knappe en gedurfde aankopen Luc, je clienteel weet dit te waarderen.

willy on 07/01/2011 19:37

"als je de essentie niet door hebt van deze aankopen"

Dan leg mij dat maar eens uit want ik zie er de essentie niet van in. Prima dat je hoogwaardige vissen wilt verkopen maar doe er dan niet moeilijk over dat je ze van een andere dealer betrekt en dat is waar de opmerking over gaat.

JH on 07/01/2011 20:21

Wat maakt het uit waar deze koi vandaan komen? Het is niet omdat Luc dit niet uitdrukkelijk gezegd heeft(maar wel geimpliceert) dat dit een geheim is... Als ik het goed voorheb is dit trouwens niet de eerste keer, maar wie maalt erom? In Japan worden er ook vaak vissen gekocht van hobbyisten die nog bij de kweker zaten en dergelijke=> who cares? Ik begrijp niet dat mensen bij het zien van deze koi onmiddelijk moeilijk moeten doen...

groeten

Steven on 08/01/2011 00:36

Als er één dealer is die niet moeilijk doet over waar hij zijn aankopen doet, dan ben ik het wel. Ik heb dit vroeger reeds meermaals vermeld. Nu vermeld ik het in meer bedekte termen, en gelijk gaat de bal aan het rollen...onbegrijpelijk. Ik heb er geen enkel probleem mee om t' Viske of Koisan te vermelden. (ook al regelmatig gebeurd).

Als er iemand is die zonder problemen verwijzingen maakt naar koisan of tViske, dan denk ik toch dat ik dat ben. Hebben jullie al ooit een verwijzing gelezen naar mij toe ?

Leg me nu toch in godsnaam uit wat het met eerlijkheid te maken heeft, terwijl ik DUIDELIJK vermeld dat bepaalde mensen deze vissen wel zullen herkennen.

Dit soort reacties doet me dikwijls nadenken en soms vraag ik me af waar ik toch mee bezig ben. In ieder geval: beide vissen zijn mijn eigendom en ik zal er nog veel van kunnen genieten. Bovendien wil ik graag zeggen dat ik ze via het Viske heb gekocht. Ik heb er trouwens ook geen problemen mee om vissen via t'Viske of Koisan te kopen. Het zijn de beste kanalen, waarom zou ik die kanalen niet gebruiken ? Ik zal er nog bij vertellen dat alle andere vissen buiten de Sakai vissen allemaal door mij persoonlijk werden gekocht, buiten nog 4 andere koi, tevreden nu ?luc on 08/01/2011 08:14

Rechtzetting: er is er eentje ondertussen verkocht, dus is er nog maar eentje mijn eigendom.

Bovendien komt er vandaag nog iemand voor de kohaku, en ben ik eigenaar af.

luc on 08/01/2011 08:31

Beste Luc,
Echt prachtige koi, ik ben zeker overtuigd van de kwaliteit van sff en ben alleen maar blij dat je een mogelijkheid hebt gevonden om vis van deze kweker aan te bieden.Je hebt zeker duidelijk genoeg aangegeven waar deze vandaan komen (een goed verstaander heeft maar een half woord nodig) en degenen die dit niet snappen moeten dit niet hier uiten. Vaar je eigen koers luc,complimenten.

Bart DH on 08/01/2011 08:59

Interkoi is een open boek over alles is te praten en te onderhandelen.
JH volgende keer goed lezen en 2x nadenken voordat je reageert.

Rob on 08/01/2011 09:26

Wel oppassen dat je niet enkel sff koi gaat verkopen.Er is echter wel veel vraag achter deze en zullen (als het kwalitatief goede zijn) als zoete broodjes verkopen.Wat ik hiermee bedoel is dat je in iedere koizaak wel sff kan kopen maar meestal van droevige kwaliteit .
Een ruim aanbod moet kunnen vind ik .

johan on 08/01/2011 13:03

"Interkoi is een open boek over alles is te praten en te onderhandelen.
JH volgende keer goed lezen en 2x nadenken voordat je reageert."

Hoi Rob, juist met jou opmerking blijkt dat je er alleen maar vlug overheen gelezen hebt en dus reageerd op de verkeerde persoon. Ik geef een reactie op de opmerking van willy ivm zijn reactie op die van Mike. Verder zal ik dan maar weer de verstandigste zijn en verder niet gaan reageren op je insinuaties.

JH on 08/01/2011 15:01

De zin doe daar dan niet zo moeilijk over snap ik dan niet.
Hierbij wil ik het laten.

Rob on 08/01/2011 15:49

Het is weer winter zeker :)

johan on 08/01/2011 17:56