Nieuwe bakki showers geïnstalleerd.

Nieuwe bakki showers geïnstalleerd.Vandaag heb ik een nieuwe bakki shower uit RVS geïnstalleerd. Zo kunnen de mensen hem komen zien in Arendonk.

Ik moet zeggen dat hij er voortreffelijk uitziet, en de bakki zelf is zo goed als geruisloos. Buiten het water dat uit de pijp komt hoor je echt niets. Geruisloos en spatvrij dat zijn de grote troeven, terwijl er nog voldoende lucht opgezogen wordt. Als je de buis onder het water monteert, dan ben ik zeker dat je absoluut niets hoort.

Ik heb er een 15 m³ pomp op lopen, en dat geeft toch voldoende stroming. De koi zijn er in ieder geval volledig mee akkoord, want ze zwemmen lekker onder het watervalletje.

Voor mensen die hem graag in werking zien, heb ik eventjes een filmpje geupload. Het geluid komt enkel van de stroming in het water, en van de andere bakki die nog gewoon staan te draaien.

bakki shower RVS-01
bakki shower RVS-02
De koi vinden het goed

Maak van de gelegenheid gebruik om deze nog aan te kopen samen met 50 kg Bacteria House. De prijs is nu 1250 euro voor de RVS bakki, en de bacteria house kost nu slechts 775 euro. Uiteraard is dit veel geld, maar je mag overal de prijzen vergelijken....


Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Wat vindt jij van deze bakkie's Rini. Jij hebt de originele van Momo.
Ze zijn een beetje een copie van het gesloten systeem waar hier en daar wat aan veranderd is.
Jullie raden 50 kg bacteria house aan, voor hoeveel water is dat dan.

Groeten
Bert

bert Pocquet on 21/12/2008 19:52

Ik vind het een mooi ontwerp, waarbij gelet is op beperking van spatwater en geluid. Er is veel zorg besteed aan de afwerking.
De benodigde hoeveelheid Bacteria House hangt af van een aantal factoren, zoals koibezetting, voerregime, mate van waterverversing, inhoud vijver en het tempo waarmee het water door de Bakki wordt gejaagd. Als vuistregel moet je uitgaan van 60 kg. BH voor 10.000 liter, tenminste als er geen extra filtratie aanwezig is en de bakki de enige biologische filter. Uitgangspunt is dan dat de gehele vijverinhoud binnen het uur door de Bakki gaat.
Op de binnenbakken staat een pomp van 15 kuub. De inhoud van de binnenbak is eveneens 15 kuub. Maar op deze binnenbakken is nog extra filtratie in de vorm van drie vortexen met matten en bewegend bed aanwezig. Op mijn eigen vijver staan vier bakkis met een totale inhoud van 285 kg. BH voor 32 kuub, waarbij deze vijverinhoud binnen drie kwartier over de bakkis gaat. Er is geen extra biologische filtratie aanwezig.

rini on 22/12/2008 00:27

Nog even het volgende toevoegend, Bert: ik begrijp dat in de meeste gevallen de aanschaf van een bakki supplementair is op de bestaande, traditionele onderwaterfiltering. Eén Bakki met 50/60 kg BH waarover het water volop stroomt, maakt in dat geval nog een opmerkelijk verschil in waterkwaliteit, levendigheid en eetlust van de koi. Als zo'n Bakki een tijdje draait, zal opvallen dat de bacterie-aangroei in de Bakki veel en veel groter is dan bij de onderwaterfiltering. En na verloop van tijd kom je tot de ontdekking dat de onderwaterfiltering eigenlijk als biologisch filter nagenoeg overbodig is geworden. Er zijn veel reacties van koiliefhebbers bekend, die vervolgens de onderwaterfiltering hebben opgeruimd en de vijver alleen door de Bakki lieten aandrijven, waarna de vijver nog beter begon te presteren! We zien dat ook op de eigen binnenbakken. Aangroei van bacteriën op het bewegend kaldness bed en de Japanse matten in de vortexen is niet of nauwelijks zichtbaar. In de media van de bakkis echter, met name de Glafoam, is de aangroei van bacteriën enorm. Bacteria House heeft als een van de eigenschappen een electrostatisch effect, waardoor het vuil aantrekt, terwijl Momotaro ook nog eens wijst op de hoog infrarode straling van BH, wat weer antisceptisch werkt. Geen twijfel dat BH nog beter presteert dan Glafoam in de vorm van grotere kolonies bacteriën en meer diversiteit in bacteriestammen. Dat is trouwens ook bij Momotaro vastgesteld.

rini on 22/12/2008 01:03