Nieuws van onze Azukari koi

Nieuws van onze Azukari koiNiet van onze Azukari koi in onze persoonlijke groeivijver, maar van onze overzeese Azukari uit Japan.

Een groot deel van onze Azukari komt in April binnen, maar deze blijven vermoedelijk nog een mudpondje langer in Japan. Enkele van deze zijn van klanten, enkele staan nog te koop. Maak dan nu ook van de gelegenheid gebruik om deze tategoi pur sang aan te kopen. Mijn hart gaat er in ieder geval sneller van kloppen.

Hier volgt het overzicht:
Koi van Stefan. Deze koi is van de veiling van november 2010 en zal nog tot oktober in de mudpond blijven. Bewonder de backbone en de kracht die van deze showa uitgaat.

Koi van Remco. Reeds aangekocht op de veiling van 27 mei 2007 is deze aan zijn tweede jaar mudpond. De groeicurve is zonder meer positief. Deze koi heeft ook meegedaan op de privé show van Momotaro in november 2009. Ik vind ze in ieder geval nog geweldig.

Koi van Martin. Deze godan Sanke blijkt een groeikanon te zijn. Sansai en 71 cm, dat beloofd. Deze sanke heeft veel stof doen opwaaien op omwille van zijn speciale hoofd. Zoals je kan zien op de film zal ze eerst in de lengte en dan pas in de breedte gaan. Deze wordt echt groot…

Dan nog enkele koi die niet verkocht zijn, en wachten op een klantje.

Showa van Momotaro. Een koi die ik persoonlijk op de veiling heb aangekocht vanwege zijn geweldige uitstraling en die ik pas naar hier laat komen als ze over de 80-85 cm is. Zou dit lukken met dit juweeltje uit de Mako bloedlijn ? Ik vind ze nog steeds formidabel. Prijs op aanvraag, vanwege de hoge prijscategorie.

Dan nog enkele pareltjes van kohaku uit de Mako serie. Let op de geweldige intensiteit en kwaliteit van het beni. Ze stralen van kwaliteit.

Kohaku van Momotaro. Ik weet niet welke ik de beste vind. Deze of de volgende. De volgende spreekt me iets meer aan, maar deze doet me ook blozen. Laat deze aub nog 2 jaar in de mudpond…Let vooral op het zeer intense speciale hi...
Prijs incl. mudpondkosten tot oktober 2011: 6750 euro

Kohaku van Momotaro. Met deze kohaku heb ik iets. Vraag me niet waarom, het zijn zo van die gevoelskwesties waar je niets aan kan doen. Ik vind deze geweldig superieur.
Prijs incl. mudpondkosten tot oktober 2011: 7500 euro

Heb ik iets moois getoond aan jullie ? Ik denk het wel nietwaar. Ben ik weer wat te over enthousiast ? Gelukkig maar dat ik nog zo enthousiast kan zijn...En als ik dan ook nog de nieuwe aanwinsten van Taniguchi en de nieuwe koi van de veiling van maart voeg, dan denk ik toch wel dat ik een klasse assortiment kan aanbieden.

Ik weet het, de prijs is er ook naar, maar dat probleem is voor mij hetzelfde…

Ik sta nu klaar om naar schiphol te vertrekken. Er komen 2 jumbo toppers binnen van Sakai en 45 Jumbo Tosai van Sakai. Het zal weer smullen worden denk ik....

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

PRACHTIGE resultaten. Ik denk dat er potentieel tussen zit om nu reeds te showen, maar ook nog zeker toekomstig kan presteren!

Top!

Raf on 25/03/2011 15:15

Geweldige koi stuk voor stuk!

Ton on 25/03/2011 19:34

Je hebt weer prachtige koi laten zien Luc,
niets van gelogen!
Goed bezig!

Gr.jack

jack on 25/03/2011 19:55

De godan sanke (Momoko bloedlijn) was aanvankelijk één van mijn eerste nieuwe aanwinsten van bij Interkoi - aangekocht meteen na de veiling, op 14 oktober 2009 - vooral omdat ik haar als vijfstapper en met die speciale kop zo speciaal en betoverend vond.
Na groeiende twijfels en het bekoelen van mijn enthousiasme rond deze koi (zonder goed te weten waarom) een jaar later voor een mooi prijsje doorverkocht aan Martin, maar daar heb ik nu wel dik spijt van als ik zie hoe deze intussen ontwikkeld is en welk toekomstpotentieel ze allicht nog in petto heeft. Ongelooflijk, zeg!

Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten, zo luidt het spreekwoord, maar niettemin zou ik toch willen zeggen: veel geluk en plezier ermee, Martin, eens ze in Arendonk zal toegekomen zijn (najaar 2011?).

Mr. Nobody on 26/03/2011 22:12