Nog 2 te gaan.

Nog 2 te gaan.Nog 2 zaterdagen open, en dan is het gedaan. Als de zaterdagen zijn zoals gisteren, dan is het een plezier om open te houden.

Joost kwam nog een kijkje nemen naar zijn Tancho Showa die hij had aangekocht. Deze zal weldra verhuizen. Ikzelf had haar nog nooit gebowld, en ze zag er ook picobello uit moet ik zeggen. Ze zal blij zijn als ze naar haar eindbestemming mag gaan.

Ook vermelden dat het mij gelukt is om een goed tehuis te vinden voor enkele koi uit eigen selectie, die iets over de top waren, maar desalnietemin de moeite om te blijven bekijken. Hieronder mijn Hi Utsuri, Nicky (75 cm), een imponerende Sanke [68 cm), en een kohaku (60 cm). Zij zullen hun dagen kunnen slijten in een prachtige natuurvijver van 75 m³, wat wil je nog meer. Wij waren dan ook zeer tevreden.

Het mooiste kwartet dat hun heimat verliet, waren deze 2 prachtige showa van Momotaro uit de 64-reeks collectie, een fenomenale kohaku van Matsue (de 2 stapper), en een clowneske kohaku van Momotaro, die de naam "Deborah" zal krijgen.

Mijn bakken zijn nu bijna leeg. Ik denk dat er gemiddeld nog een 10-15 tal vissen rondzwemmen per vijver. In tegenstelling tot handelaren die hun vissen tegen dumpprijzen weggeven, doe ik NIET mee aan dit soort acties. Gisteren heb ik hierover nog een serieus discussiepunt met Ben Doorakkers gehad over het feit dat de koi op het einde van het jaar tegen gehalveerde prijzen verkocht werden. Ben was van oordeel dat dit normaal was, omdat ze hun stock moesten kwijtgeraken om nieuwe voorraad aan te kopen en omdat de beste vissen eruit zijn. Niets is minder waar....
In mijn optiek getuigt het van weinig respect voor je klanten om koi die ze in het begin van het jaar zouden hebben kunnen kopen voor zeg maar 1000 euro, nu aan te bieden voor 500 euro. Voor mij is dit onaanvaardbaar. Ook het feit dat de beste vissen eruitzijn is een fabeltje. Ik nodig iedereen uit om naar onze vissen te komen kijken en om zelf een oordeel te vellen. Uiteraard zitten er mindere goden in, maar er zitten ook nog kanjers van formaat tussen.

Om nogmaals tegen de gang van de zaken in te gaan, zullen mijn vissen, eens het seizoen voorbij, duurder worden in plaats van goedkoper. Ik zou het anders zeggen. Maak gedurende de overblijvende zaterdagen gebruik van de mogelijkheid om dit soort koi aan te kopen...want volgend jaar zijn ze nog beter....en krijgen ze een nieuw prijskaartje....Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Ik sluit me volledig bij Luc aan. Het zou van weinig respect ten opzichte van onze vaste klanten getuigen om nu onze restvoorraad aan vissen te dumpen. Bovendien: 90% van onze vissen groeit als kool en wordt steeds mooier. In tegenstelling tot veel dealers werken wij met een vast voerprogramma, dat niet alleen Probites en Chlorella bevat maar ook diepgevroren krill en rode muggelarven. Geen uitgemagerde visjes bij ons, maar uit de kluiten gewassen tosai en nisai die stuk voor stuk een aanwinst zijn voor elke vijver en bovendien supergezond. Daaruit blijkt maar weer eens dat wij geen dealers zijn in die zin van het woord, maar veredelde koihobbyisten die waken over het welzijn van hun vissen.

rini on 14/09/2008 11:57

Luc, Rini,
jullie hebben helemaal gelijk, als je ziet wat er de laatste weken en ook zaterdag nog een prachtige koi verkocht zijn, (neem bovenstaande koi dit zijn toch prachtige vissen) dan is jullie strategie de juiste. Ook kun je nu het hele jaar koi kopen en hoef je niet op het koopjesseizoen te wachten en bovendien met alle acties en bijzondere dagen die jullie organiseren is er voor de echte liefhebber altijd voordeel te halen is het niet met koi dan is het wel met informatie,sfeer,gezelligheid of lekker eten.
Kortom dit is de juiste koibeleving

Geerard on 14/09/2008 14:02

Dat sommige (de meeste) dealers koi die overblijven aan het eind van het jaar tegen dump prijzen verkopen is leuk voor de beginnende hobbyist die nog veel moeten leren van het koi houden. Leren kun je op 2 manieren doen, door schade en schande, gevolgen veel verlies gedurende de eerste jaren en door te luisteren naar erkende hobbyisten en/of dealers. Hoge kwaliteit koi zullen echter volgens mij nooit tegen dumpprijzen worden aangeboden. Er zullen vaste leuke kois tussen zitten die sommige koi houders zeer kunnen bekoren. In de eerste jaren van mijn koi houden heb ik daar ook weleens van geprofiteerd maar zal daar nu niet meer naar kijken. Topvissen vind je daar niet en deze stap denk ik zelf al gemaakt te hebben. Dus voor mij alleen maar toppers en geen tobbers... want dat zijn de meeste koi die nu in het najaar worden aangeboden. Minimaal 5-6 maanden overgestockeerd gezeten, ondervoed en wie weet wat ze nog meer hebben meegemaakt het afgelopen half jaar! Luc en Rini, ik schaar me achter jullie beslissing maar: Als jullie gaan uitverkopen wil ik het graag als eerste horen :-)

Ton Janssens on 14/09/2008 18:04