Noteer 14 mei Ueno Event

Noteer 14 mei Ueno Event

Zaterdag 14 mei is uitgekozen om de overgebleven Ueno Showa te bespreken voor die mensen die er belangstelling in hebben.

Vanaf 12 uur zet ik de BBQ aan voor de mensen die aanwezig zijn en om te genieten van een heerlijke hamburger. Tussen 13.30 en 14.00 uur zullen we de Ueno één voor één gaan bekijken en uitleggen waarom we deze hebben gekozen.

Misschien doen we er nog de overblijvende Taniguchi kohaku bij en enkele van de Okawa koi om het verhaal compleet te maken, maar Ueno neemt het voortouw.

De visjes zitten ondertussen een kleine 2 maanden in Arendonk en het verschil begin je nu al duidelijk te zien.

Wat wij vermoeden is dat ze een 3-5-tal cm zullen gegroeid zijn, maar dat vooral het sumi zich zal accentueren om er een knappe Showa van te maken.

Laat Ben zijn zegske of zijn klapke maar doen, en hij zal je tevens uitleggen waarom hij deze Showa heeft gekozen, en waarom deze beter zijn dan de gemiddelde tosai.

Niet groot worden ? Daar zul je toch eens flink kunnen naastzitten. Ik heb onlangs het bezoek gehad van iemand die een Showa van Ueno heeft van verleden jaar, en die is ondertussen 71 of 72 cm als ik het goed begrepen heb.

Een andere Showa staat momenteel op koigate of koi-idol, en heeft toch ook een gezegende lengte van 66 cm ondertussen. Bouwtechnisch een hele fraaie koi die ik gerust mag pruimen, maar patroon technisch zullen er misschien mensen afhaken.

Toch zou het fijn zijn om de koi even te promoten door een cijfertje te geven of de website van koi-idol, want het gemiddelde wat ze nu haalt, vind ik wat te laag…

Schrijf in ieder geval de datum op….14 mei, gratis hamburgers op de BBQ vanaf 12.00 uur en koibespreking door Ben vanaf ± 14.00 uur.

Niet vergeten dat de grote kanonnen ondertussen ook zijn binnengekomen, 14 in totaal van 60-75 cm, nisai en sansai. De moeite om te bekijken, en ik beloof je op een briefje dat het prachtige vissen zijn.

Meer afbeeldingen

Noteer 14 mei Ueno Event: afbeelding 1
Noteer 14 mei Ueno Event: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml