Nu zaterdag Sekiguchi dag.

Nu zaterdag Sekiguchi dag.Klein maar fijn, en dan nog eens bijzonder mooi om te zien zijn de Sekiguchi showa.

Geen mastodonten zoals je gewoonlijk ziet, maar bijzonder mooie juweeltjes die kunnen uitgroeien tot waardige showa, met een explosie aan sumi, wat je nu nog niet zou zeggen, maar dat er zeker zit aan te komen, zoals je kan zien bij deze Sekiguchi Showa

Nu zaterdag zal ik al deze koi gaan indelen. Dit is de selectie. Wat bedoel ik met indelen. Ik ga van iedere showa die nog niet verkocht is, eventjes een foto en filmpje maken, en daarna een selectie maken van wat ik de betere vind. Je bent vrij om even langs te komen en samen de showa te bekijken. De maatvoering op dit moment is tussen de 25 en 33 cm. Zoek je nog een mooie showa waar je van kan genieten, dan heb je nu de gelegenheid om er eentje aan te kopen. De selectie zal ik tussen 13.00 en 14.00 uur doen.

Er zijn er al enkele van naar huis, en ik ben benieuwd wat deze ondertussen gedaan hebben. Een van de eersten die verkocht waren was de Sekiguchi van Jack die ondertussen al een maand of 3 thuis is.

Jack schreef het volgende:
De Sekiquichi Showa gaat wel leuk. Sumi ontwikkeling gaat mooi langzaam , waarschijnlijk ook door het afschuimen. De Momo Kohaku van de auction word een giga beul....weet niet waar die eindigt dit seizoen maar die gaat zeker met gemak over de 50 cm heen. Het verschil in groei aanleg tussen de Sekiquichi en Momotaro is echt heel groot ! (gaat over deze koi)

De SFF Kohaku gaat trouwens ook zeer goed , de huid is mooi aan het herstellen. (gaat over deze koi) Zou zomaar weleens kunnen verbazen aan het eind van dit jaar. Dat de andere SFF Kohaku nog steeds niet verkocht is verbaast me behoorlijk eigenlijk.

De vijvertour gaat mij niet lukken vermoedelijk op die datum , wel jammer want ik zou graag de vijver van Marcel eens zien. Las in de reactie van hem dat hij verbaast was dat ik de vijver vol alg had, hij moest eens weten hoe ik met mijn water bezig ben. Aan het eind van het jaar als het mee zit een Up-Date van de Koi !

Gr.Jack.


Ter informatie
Er is nog 1 plaatsje over voor de vijvertoer.

Reacties

12 reacties tot nog toe


Hoi Luc,

Gisteren heb ik zoals je weet Biota bacteriën meegenomen en melkzuurbacteriën. Thuis gelijk aangemaakt en om 22:00 uur in de filters gedaan ik weet dat het 24 uur moet pruttelen maar heb gezien de hoge nitriet- en ammoniawaardes hiertoe besloten. Deze waardes zijn ontstaan na het paaien van de koi. De waardes meet ik met de Seneye en de Exact Eco-check.

Nitriet was 0,016
Ammonia was 0,036
Ph was 7,54
Nitraat was 9,3 is nu 6,1

Vanochtend waren alle waardes weer 0 .
Wat mij betreft is Biota topspul !!!!

Jos on 29/07/2014 08:38

Dat is één van de redenen waarom ik dit goed spul vind jos. Lekker pruttelen in het potje, en dan nog goed resultaat halen.

Nu heb ik nog wel enkele potjes te veel, dus als er iemand is die nog geen kookpotjes hebben...ik heb er nu een 5-tal voor een spotprijsje...

interkoi on 29/07/2014 08:40

Ja Jos het zijn volgens mij DE bacteriën die je moet hebben .
En iedereen nog bedankt voor de interesse in de VIJVERTOER ,het word gezellig (in de bus) hehe.

paul on 29/07/2014 08:41

Ga jij ook mee Paul ? Moet jij niet voor gastheer spelen

Johan on 29/07/2014 09:27

Nee hoor ,dat doen de koi wel .

paul on 29/07/2014 10:12

@ Jack
Misschien heb ik me vergist bij het zien van een filmpje, deze koi's zwommen in een quarantaine bak die helder was. Ik was in de veronderstelling dat het bij jou was, misschien is het dan een andere klant van Luc geweest, kan het filmpje zo meteen niet terug vinden, verkeerde conclusie en reactie achteraf van mij dan, sorry algen vriend.
Het is spijtig dat je niet kan meekomen, ge bent altijd welkom op een andere keer. Ik doe niets liever dan communiseren met iemand die ook algen verslaafd is ( dat groepje is nog uiterst klein ), men kan altijd iets bijleren over dit wonderbaarlijk goedje. Mijn hobby draait niet alleen over de koi alleen, ik wil zoveel mogelijk over de natuurlijke bedoelingen leren, het komt uiteindelijk de koi allemaal ten goede, dat laten ze dan ook zien, ik kijk alvast uit naar jou update. Laat ze maar in de soep zwemmen, momenteel is ze dik en op zijn best.

Marcel D on 29/07/2014 10:51

@ Marcel ,dat filmpje kan wel kloppen hoor.
Q bak is binnen , kweekt lastig algen jammer genoeg.
Pomp weleens vijver water vol alg naar binnen,na een dag zie je niets meer terug.

jack on 29/07/2014 11:58

Mooie Kohaku SFF de nieuwe eigenaar gefeliciteerd ook behoorlijk gegroeit nog de afgelopen maanden was 53 cm toen Koi binnen kwam dus +6 cm.
Jos op hoeveel kub vijver heb jij in 1 nacht ammonia terug gebracht naar nul??

Johan van R on 29/07/2014 13:52

Ik zal er zaterdag vanaf ca 13.00 zijn.. Mochten mensen nog mijn motivatie achter een sekiguchi willen weten dan kan dat!

@luc bewaar maar zo'n potje voor mij!

Matthijs on 29/07/2014 22:07

Johan, mijn vijver is 32 kuub .
De waardes blijven nu ook constant,ook na het voeren !!

Jos on 29/07/2014 22:20

Ik ben al weken bezig om een net iets te hoog ammonia weg te werken, dus zou voor mij ook wat kunnen zijn heb nitriet 0 en nitraat 20 maar ammonia op Seneye ook ongeveer op die waarde staan. Ga is kijken of ik wat meer kan vinden over dit spulletje bedankt Jos

Johan van R on 29/07/2014 23:45

Hoi Johan,
Je mag mijn oventje wel een keer proberen. Ik heb de set in Bokrijk gekocht en 2 x gebruikt naar alle tevredenheid. Na de eerste keer daalde mijn nitriet van 0,1 naar 0,05 en is nu constant...dat was mijn voornaamste doel. De 2e keer, vorige week, heb ik het brouwsel met melkzuur gemaakt :-).....had geen gistbier en met Radler leek me geen goed idee.

John dD on 30/07/2014 10:24