Nummer 16 tot en met 20

Nummer 16 tot en met 20Blijkbaar heeft het onderdeel van de beoordelingen niet veel succes, en stellen de meeste mensen er weinig prijs op aan de reacties te zien.

Daarom lijkt het mij ook beter om de jongens die de moeite doen om de koi verder te beoordelen ook niet verder te ambeteren om hun beoordeling na hun lange werkdag nog eens op punt te stellen.

Ik zal vanaf volgende week de overige 52 tosai wel toevoegen als ik de tijd vrij kan maken. Bij deze bedank ik nogmaals de jongens die de moeite genomen hebben om de koi te beoordelen.

Zelf vond ik het heel interessant en de moeite om de verschillende beoordelingen te lezen. Bijgevoegde foto geeft de stand van het gemiddelde van de beoordelingen die samengeteld werden en waarvan daarna het gemiddelde is gemaakt.

Ik dacht dat dit een interessante leerschool zou zijn, en vond het fijn om te lezen hoe meerdere mensen tegen de tosai aankeken, maar blijkbaar dan toch niet.

Ik heb zelden een collectie van deze kwaliteit in zijn totaliteit kunnen aankopen, en hoop dat deze in goede handen terecht komen. Het is een eer om dit soort koi aan deze prijzen te kunnen aankopen en te kunnen aanbieden, het is ongezien. Hopelijk zullen de overige ook zoveel succes hebben als diegenen die nu al aangeboden werden en waarvan sommigen al verkocht werden.

Als blijkt dat de koi die ondertussen verkocht zijn ook nog female zijn, dan hebben ze een gouden zaak gedaan !

Beoordeling Ben
1703016
Zeer sterk beni , heel goed shiroji en zeer goede kwaliteit sumi . lange kop en zeer goede beenderstructuur.

1703017
Koi 17. Goed beni , heel goed shiroji en goed sumi op de juiste plaatsen zodat er een mooie verdeling komt.

1703018
Heel goed beni en shiroji. Goed sumi dat op een subtiele manier over het lichaam verdeeld is zodat deze een heel rustige uitstraling heeft .mooie body.

1703019
Heel goed beni zeer goed shiroji .sumi aan 1 zijde al goed aanwezig en voor de oplettende kijker is al te zien dat het sumi aan de andere zijde al aan het ontwikkelen is. Heel sterke body voor de groei.

1703020
Goed beni en shiroji leuke body en eenvoudig patroon . sumi zal deze koi nog interesanter maken.

Beoordeling Matthijs
1703016
absolute topshowa! bouw benadert perfectie voor mij... huidkwaliteit compleet belachelijk... shiroj beni sumi... om je vingers bij af te likken.. Doet me enorm denken aan Lion queen, nummer 1 showa voor mij! Dikke 10 met een griffel.

1703017
Huidkwaliteit erg goed, patroon laat te wensen over en ook het beni aan de achterzijde geeft me wat twijfel, not my piece of cake... ookal is dit nog altijd een goede koi... we zijn verwend denk ik met de rest van de selectie...

1703018
Zeer mooie bouw, idem voor de huidkwaliteit. Patroon niet allerdaags maar met invulling sumi wel heel potentievol, minpuntje... kleine stukje sec. hi naast de rugvin... we kunnen niet allemaal perfect zijn he... nog altijd een sublieme koi.

1703019
Weer een geweldige koi, sanke met een lengtebouw waar ik steil van achterover sla. Patroon am sich goed al lijkt alle sumi op dit moment wel aan 1 zijde te liggen. Dit hoeft overigens niet alles te zeggen over de toekomst maar is voor mij toch wel een indicator dat dit wat onbalans kan geven. Rest van de kwaliteiten van deze koi maken echter alles goed! Fantastische vis!

1703020
Goede showa, erg mooie bouw en mooi patroon in spé, minpuntje het zwakke beni in de staartpartij, echter wordt dit nu al grotendeels ingevuld door sumi dus zal dit naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst volledig weggewerkt worden. Zeer mooi shiroj en Teri.

Beoordeling Jack
1703016
Showa , Fraai exemplaar, hele goede bouw voor de groei. Zeer goede huidkwaliteit, mooi teri. Patroon qua Sumi wat op rechts. Krijgt menware op de kop, heldere borstvinnen, schone rugvin. Mooie koi !

1703017
Sanke , hoofd wat kort voor de ogen, body / frame voldoende. Huidkwaliteit zeer goed. Mooi Shiroji. Jammer is het wat mindere beni op het eind van de staart. Er zal nog wel wat meer sumi zich vormen. Goed teri van de huid.

1703018
Sanke , Goed hoofd en body/frame.Weer die mooie huidkwaliteit. Mooie heldere borstvin en rugvin. Jammer van het Sumi in de staart. Patroon technisch vrees ik dat vele deze sanke niet aantrekkelijk vinden. En dat is jammer want het is een kwalitatief goede Sanke verder.

1703019
Sanke, hoofd en bouw ruim voldoende voor groei. Huid is goed , er zal nog meer Sumi bijkomen. Wat hopelijk met aan beide kanten tejime en de al aanwezige schoudervlek een aantrekkelijke Sanke laten worden .

1703020
Showa, heel goede bouw en hoofd. Frame wat groei aankan , zou weleens echt groot kunnen worden. Huidkwaliteit is goed, mooie grote beniplaten op een goed Shiroji. Er gaat zich nog meer sumi vormen, hopelijk komt dit ook goed samen op de staartwortel zodat daar meer rust ontstaat. Staat nu nog wat rommelig. Alles samen met het fraaie teri gaat dit wel een aantrekkelijke Showa worden.

Beoordeling Paul
1703016
Zeer goede showa die zelfs sashi heeft aan het sumi ,toffe koi om te volgen lijkt mij .7/10

1703017
Zeer goed sumi omdat er al vette ingevulde schubben te zien zijn op het wit ,ook sterk beni en stralend wit scoort goede punten .8/10

1703018
Zeer zware koi voor wie een beer wil kopen voor de toekomst ,lengte is weer iets anders natuurlijk he ,zeer interessante koi en als ik een Q-bak had ....8/10

1703019
Deze is mijn favoriet, ,als deze ook nog female blijkt te zijn heb je de eerste prijs gewonnen, 9/10 en als er iets meer sumi aan beide kanten zat zou het zelfs 10/10 zijn .

1703020
Zeer goede koi weeral met een zeer goed technisch patroon.Reacties