Ochtendwandeling

OchtendwandelingHet weer is formidabel hier. Een lekkere 15-16° en een zonnetje dat zich galant laat zien.

Ik vertrek zo dadelijk naar de opensales van Momotaro. Ik heb dit zelf nog nooit meegemaakt, maar ik zal je berichten hoe het in elkaar zit, zo gauw de namiddag voorbij is.

Ondertussen heb ik wat sfeerfoto's gemaakt van de plaats waar ik gelogeerd zit. Naast het hotel stroomt een riviertje en aan de overkant is een plein waar de oudere mensen hun sporten beoefenen, zoals petanque en andere. Ik was juist te laat om het op foto vast te leggen, maar het was toch opvallend dat al die oudere mensen zich samen vermaakten.

Ik was deze morgen naar het station gewandeld, een druk bezochte plaats. Het bruist van het leven hier, en het doet me steeds denken aan mieren, die zijn ook zo bedrijvig en op elkaar ingespeeld. Het lijkt hier ook hetzelfde. Iedereen heeft wat te doen, iedereen is bezig, en als je niet bezig bent, zorgen ze wel dat je bezig kan zijn.

Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen er werkzaam zijn op dezelfde plaats, voor eenzelfde handeling. Ik denk dat wij 1 persoon aan het werk zouden stellen voor iets waar ze hier 5 mensen voor aan het werk houden. Als er werken zijn, of als je met de auto ergens in moet draaien, overal staan er mensen klaar met vlaggetjes om je te helpen bij het inrijden of wegrijden. Als je gaat tanken staat er een hele divisie mensjes klaar om je te helpen. Eentje die je de richting aangeeft waar je mag rijden, een andere die zich onmiddellijk op de ramen stort, een andere om de tank te vullen en als toemaatje nog iemand met een vlaggetje om je te helpen wegrijden.

Gedienstig en behulpzaam zijn ze zeker wel, maar ze spreken geen letter Engels, wij zijn Japanners, en wij spreken Japans is hun motto. Soms heb je handen en voeten nodig om je verstaanbaar te maken...

We hoeven ze hier niets te leren. De mensen zijn professioneel, modern, heel netjes en beleefd, samengevat een heel ordentelijk land dat absoluut goed in elkaar zit. Een filmpje van de omgeving.


Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Als ik het filmpje bekijkt ,kan het in eender welk land opgenomen zijn.Dat verrast mij wel een beetje .Ik stel me bij Japan iets anders voor :).
Wat je daar schrijft dat het japanners zijn en enkel japans spreekt kan ik alleen maar toejuigen .Een beetje fierheid op de eigen taal ,dat kennen we hier niet wij spreken alles.

johan on 19/11/2012 08:13

prachtig zeg...
@johan... ja fier zijn op je eigen taal en dus ook cultuur is zeker goed. Alleen blijf je zo wel een beetje in je isolement zitten, misschien is dat gewenst door de Japaners. Ik kijk al weer uit naar meer foto's en filmpjes

Arjan on 19/11/2012 08:23

Hoi mannen, niet vergeten dat ik in een vrij grote stad ben, heel modern en als ik wikipedia erop nalees waren er in 2009 een kleine 800 000 mensen, zo groot als Brussel bijna, maar veel moderner en properder...

luc on 19/11/2012 10:17

Als ik het zo lees, Luc, ben je moederziel alleen op reis (ocharme ;)), klopt dat ?

Jeroen on 19/11/2012 12:49

Jep, en helemaal geen probleem mee...

luc on 19/11/2012 15:33