Ode aan Jane Maneerat.

Ode aan Jane Maneerat.Wie Jane Maneerat niet kent, een klein woordje uitleg. Jane is professioneel fotograaf die op regelmatige basis foto’s maakt op een vrij artistieke wijze in Japan.

Ik heb Jane al ettelijke keren ontmoet en het is een aangename vriendelijke man, die het niet erg vind, integendeel dat ik zijn foto’s gebruik voor de publiciteit.

Velen onder U zullen de meeste foto’s etc al gezien hebben, maar ik doe dit speciaal voor die mensen die geen facebook hebben en het ook niet opvolgen, want die zijn er ook.

Ik ben altijd gecharmeerd van zijn foto’s, en ik heb er altijd plezier in om zijn foto’s te bekijken. Je ziet in deze fotoreportagen de voornaamste winnaars van de AJKS 2018 en een overzicht van de mensen die er aan deelnemen.

Veel van die mensen ken ik natuurlijk, want het zijn mijn naaste belagers op de veilingen. Belagers is eigenlijk een verkeerd woord, want ik kan niet op tegen hen, het is de crème van de crème van de koikopers.

Niet dat ze zo vriendelijk zijn, maar ze kopen gewoon de beste en duurste koi op alle veilingen. Een vergelijk is dus uit den boze. Zij weten wat ze aan mij hebben en ik weet wat ik aan hen heb. Ik ben dan ook overgeleverd aan hun goodwill af en toe.

Je zult ook zien dat hun namen dikwijls verschijnen op de bijgevoegde foto's...Kiki van Samourai Koi Farm, Max van Max Koi Farm, Koikichi koi farm van Thailand....

Een filmpje van de Grand Champion AJKS 2018

De chagoi die ik op de nieuwspagina heb gezet heeft een klein verhaaltje.

Zoals je weet koop ik alle éénkleurige en Niigata koi in samenwerking met Jeroen van Keulen. Deze samenwerking is optimaal en ik kan Jeroen 99,99% vertrouwen.

Op deze manier kan ik eigenlijk mijn koi goedkoper aanbieden als dat ik er zelf naartoe zou reizen. Raar zou je denken, maar dat is niet zo.

De Hi Utsuri die je gisteren zag staan was een zoekopdracht voor een klant, die gelukkig tot een goed einde werd gebracht, want dit zijn kostelijke koi, en die koop je niet zomaar even.

Door deze deal kreeg hij een voorkeur op een chagoi van een serieus formaat die ik nog in mijn bestand wou laten verschijnen. En ik ben er blij mee…

Nu zei ik terloops tegen Jeroen dat ik er zo nog 10 bij zou willen kopen aan deze fantastische prijzen, maar het is niet gelukt. Deze morgen onze tijd ging Jeroen volle moed terug, maar het is helaas niet gelukt om chagoi van dit formaat aan deze kwaliteit aan te kopen…spijtig.

Ondanks het feit dat hij de vrije hand had, was dit zijn persoonlijke commentaar:

Komt niet goed Luc! Net 12 chagoi terug gezet die yoshiyuki heeft geschept. 10 heeft hij er zo wie zo niet in die kwaliteit. En tot nu toe geeft hij ook geen prijs voor gelijke kwaliteit. (na een tijdje) ….Nu is het hoge woord er uit! Hij had er 5 in deze kwaliteit die hij als tategoi had geselecteerd, eentje heb jij andere 4 verkoopt hij niet!

Dus met andere woorden…zo makkelijk is het niet om 10 goede chagoi te selecteren van de kwaliteit die nu op mijn website staat, en de koper mag zich gelukkig voelen met de aankoop van een "echte tategoi"

Het geeft ook aan dat er een vertrouwensband moet zijn, want voor hetzelfde geld had hij wat mindere chagoi kunnen aankopen, want hij had de vrije hand.

Kan je een samenwerkingsverband in vertrouwen op prijs stellen, klik 1, vind je van niet, klik 2. Het is wel zo dat ik de klikkers moet ontgoochelen, want je kan vanaf vandaag slechts 1 x klikken….

Geniet van de foto's het zijn er 82...

Meer afbeeldingen

Reacties