Offspring van litte Shiba

Offspring van litte ShibaOmdat er nogal wat interesse is in de kweek van little Shiba, zal ik het nieuws dat ik hierover binnenkrijg, dan ook via de site doorgeven.

Vandaag kreeg ik 2 filmpjes binnen. Ze zijn net 2 weken geworden en dit is het resultaat tot hiertoe:
filmpje 1
filmpje 2

De informatie die ik doorkreeg is de volgende:
De grootste zijn nu iets meer als 2cm, als ze zo verder blijven evolueren ziet het er goed uit (alleen moet de temperatuur terug iets omhoog - de groei is het beste bij +23°). Af en toe zit er nog eens een super-kleintje of een misvormde tussen, die zullen er bij de eerste cul uitgehaald worden. Ik laat ze echter zo lang mogelijk met rust, alleen als er plaatsgebrek is ga ik cullen....

De watervlooien zijn ondertussen allemaal op, ik begin nu poeder, korrel en rode muggenlarven te geven (artemia blijf ik nog een week of zo doorgeven voor de kleinsten - tot de pot leeg is). Het zwembad waar ze in zitten is sinds een week aangesloten op de vijver, zodat dit meedraait op de vijverfilter.

Wel raar dat 90% kohaku is en dat er maar een klein gedeelte zwarte tussen zitten. Het was nochtans het showa mannetje dat bij de paring het meest actief was. Ik heb nog geen enkele sanke tussen het broed gezien....

23 mei: eitjes
30 mei: eitjes uitgekomen
6 juni: 1 week oud
13 juni: 2 weken


Verdere vragen kan je desgewenst via de reacties aan de persoon in kwestie zelf vragen, zijn naam is Dirk.

Reacties

6 reacties tot nog toe

Dag Dirk. Hoe kan je aan deze kleine visjes zien dat het kohaku zijn, want ik zie alleen maar gelige visjes, of tenminste wat kleurloze visjes.

Hans on 14/06/2010 09:12

Ik heb de GC voor de toekomst gezien :-)
Zonder dollen... best interessant om te volgen!

Ton on 14/06/2010 09:45

Heb eens horen vertellen van iemand die veel eigen kweek heeft dat als de visjes na 2 weken licht worden het kohaku's zijn.Zijn ze donker dan kunnen het ofwel:gewoon zwarte of showa zijn.

johan on 14/06/2010 17:24

Bedankt voor jullie reacties!

Kokaku baby's zijn op deze leeftijd altijd geel-oranje. Als ze 4 à 6 cm zijn kan je een patroon beginnen zien en pas dan kan je eigenlijk gaan selecteren. Ze zijn dan nog steeds geel-oranje en een patroon ontdekken is niet steeds niet eenvoudig. De rode kleur komt geleidelijk aan sterker door, maar dat kan nog een aantal maanden duren. Ik heb ook geen mudpond of algenrijk water hetgeen de kleuren zou kunnen bevorderen.

Showa baby's zijn bij geboorte zwart. Als je zuiver showa kweekt dan kan je na een dag of drie al de andere al uitcullen zodat de "zwarte" meer ruimte en voedsel hebben.

Sanke baby's hebben op deze leeftijd normaal gezien een zwart lichaam en gele kop.

Tussen elk broed zitten tenslotte ook nog een aantal chagoi, magoi enz...

Ik hoop dat zo blijven evolueren zodat ik om de paar weken een update kan doorsturen!

Dirk

Dirk on 14/06/2010 19:09

Hoi Dirk,


Ruige teksten in de muziek voor zulke kleine visjes......
Wel heel leuk om te volgen!

Succes,Gr.Jack

jack on 14/06/2010 21:24

hmmm..... voor de muziek heb ik YouTube zelf laten kiezen, bij mij stond er enkel wat geruis op... ik zal er volgende keer een beetje op letten ;-)

Dirk on 14/06/2010 21:43