Omheining voor de koivijver.

Omheining voor de koivijver.Voor mensen met kinderen is het altijd puzzelen wat ze het beste rondom hun vijver kunnen zetten.

Kurt heeft het zo opgelost, en wil dit even met jullie delen:
Een glasconstructie van 40 cm hoogte, die geschoven wordt in gegalvaniseerde U-profielen. De glasconstructie werd gemaakt als veiligheid voor de kinderen.... en de reiger, want zij wonen in een natuurgebied. De constructie is vast gezet door een chemische verankering in de blauwsteen. In de winter wordt de vijver afgedekt met bicarbonaat platen wat een mooi geheel maakt.( helaas geen foto)

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

je kunt ook mollengaas nemen met gevalineerde waslijn erin gewevengaat zeer goed en ik durf er grof geld op te zetten dat de kinderen niet verdrinken.
mvg rik slijkoort

rik slijkoort on 09/04/2012 10:19

Mooie constructie! Heel wat anders dan ik wilde maar dit zou hem wel eens kunnen worden. Nu alleen nog even weten hoe dik het glas is wat er is gebruikt. 8mm lijkt mij zeker wenselijk.

Arjan on 09/04/2012 17:18

Inderdaad 8mm bijmij. Glas is in 2 lagen aangebracht zodat wanneer het breekt geen glas in de vijver beland. Tussen de lagen zit een soort doorzichtige lijmlaag die ervoor zorgt dat het in èèn geheel blijft als het breekt.

kurt on 09/04/2012 21:54

Wij zijn ook op zoek naar een oplossing om onze vijver veilig te maken voor onze dochter. Deze afwerking met glas is een héél mooie oplossing. Kan u ons een idee geven van de kostprijs eventueel per vierkante meter? Alvast bedankt.

Isabelle on 31/08/2012 22:13

Dit is een heel mooie constructie. Maar kan je dan eigenlijk nog wel fatsoenlijk aan je vijver. Dit om bv. algen eruit te halen of bladeren enz.

Dauwen on 25/12/2013 13:33

Wij zijn op zoek naar een oplossing om onze vijver veilig te maken voor onze kleinzoon. Dit zou inderdaad een mogelijke oplossing kunnen zijn - is inderdaad wel mooi. Graag prijs per lopende meter aub.

Buysrogge on 30/03/2014 19:37

Graag hadden wij meer inlichtingen gehad ivm de afsluiting van de vijver met glas of een soort plexi
oa kostprijs voor een vijver van 8x2m en hoe maakt ge de palen vast zonder in de boordsteen te moeten boren bestaat er een system zoal klemmen om de palen te bevestigen op rand van de steen

paul on 16/06/2014 17:26