Onverwacht geluk.

Onverwacht geluk.Gisteren vond de 10de Narita Breeder's Auction plaats.

Deze veiling is vermoedelijk de grootste veiling in de wereld, met 54 kwekers uit alle hoeken van Japan die hun beste koi inzetten. De Jumbo Tosai zijn van de hoogste kwaliteit die je in Japan beschikbaar zijn, volgens de informatie die men mij doorgaf.

Voor mij een onbekende faktor, maar ik zag toch enkele koi waar ik een oogje op had laten vallen, met name de Oshiba Shigure. Ik heb al lang gezocht om goede Oshiba te vinden, en deze 5 aangeboden Oshiba leken me aan de verwachtingen te voldoen.

Ik heb er slechts 2 van te pakken gekregen, maar wat ik via de informatie en wat ik me via de foto’s kan voorstellen lijken het mij 2 zeer degelijke jumbo tosai te zijn van respectievelijk 32 en 37 cm. Kleur en patroon lijken mij ideaal, alhoewel ik niet kan inschatten of de kleuren ook zo in het echt zijn. Indien de kleuren zo zijn, zal ik er veel plezier aan beleven en dat zullen we vrijdag zien.

De koi komen van een voor mij volledig onbekende kweker, namelijk “Sarasa ai Ecchi O.” Als ik me niet vergis zijn ze gelegen ergens tussen Niigata en dan naar het Zuiden richting Tokio, misschien wel in de buurt van Toshio Sakai. In ieder geval is het transport ook geregeld.

Ik ben benieuwd…Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Mooie Ochiba's met een mooi netpatroon :)

Jeroen on 25/04/2011 10:07

Goede Ochiba's zijn een aanwinst voor iedere vijver.
Drijvend herfstblad,in Japan meer gewaardeert dan in de Benelux.
Wat mij betreft heb je de twee aantrekkelijkste van de vijf Luc!

Gr.Jack

jack on 25/04/2011 10:13

De informatie die ik over de kweker ondertussen binnenkrijg is dat deze kweker zelfniet exporteert, maar dat hij als zeergoed aangeschreven staat in Japan, en de leverancier is van meerdere ouderdieren aan Japanse kwekers, waaronder de voornaamste Okawa.

Luc on 25/04/2011 11:11

Koiliefhebber zijn is moeilijk, je moet aan zoveel moois weerstaan ! Je kan ze niet allemaal in je vijver hebben, zowel plaatsgewijs (als dat al een woord is) als financieel.

Jeroen on 25/04/2011 18:19

Dat is de nagel op de kop, Jeroen. Zelf ervaar ik het ook zo.
Grote uitdaging voor de ware koiliefhebber bestaat er dan ook in het nodige geduld te oefenen (wat vaak niet zo makkelijk is) en voor zich zelf prioriteiten en beperkingen te stellen inzake aanschaf van nieuwe koi (al evenmin gemakkelijk).

Overigens akkoord met Jack, wat betreft de twee aan de haak geslagen ochiba.

Martin on 26/04/2011 01:23

ben redelijk rustig de laatste tijd....deze keer even een uitzondering. mooie vissen. heel mooi. zijn dit mannen of vrouwen luc? nogmaals; erg mooi!

arie on 26/04/2011 12:32

Hier vind je de vertaalde informatie op de certificaten: certificaten Oshiba en zoals je kan zien is het geslacht niet bekend.

luc on 26/04/2011 13:42

Twee erg mooie ochiba's zeg!
Body en patroon zien er op de foto's goed uit.

Barrykoi on 26/04/2011 14:24

Mooie Ochiba's. Ik denk alleen dat je de nummer één en de nummer vijf hebt bemachtigd. De zwarte vlek bij de nummer vijf 5 (de grootste) is mijn inziens wel een probleem. Ik heb best wat ervaring met Ochiba's van diverse kwekers en mijn ervaring is dat dit niet wegtrekt. Op de foto lijkt dit pigment en niet "beurs" zoals bij sommige kawarimono's veel voorkomt.

Stefan on 26/04/2011 22:12

Leuke vissen , ik denk zelf ook dat dat donkere gedeelte pigment is, voor een beurse plek is het te mooi afgerondt. Vind je het geen risico om via narita vissen te kopen , is toch een verzamelbak van allerlei kwekers. Zeker als je plaatst dat deze kweker niet exporteert, kun je je afvragen of dit wel khv safe is, daar controle dan veelal ook niet aanwezig is, of denk je er anders over?

Erik on 29/04/2011 01:26

De controle geschied vanuit Arendonk. De aangekomen koi worden op een temperatuur van 23° gebracht; Dit geeft de beste garantie omdat alle andere tests geen echt uitsluitsel geven.

luc on 29/04/2011 07:49