Onze eerste gasten zijn binnen

Onze eerste gasten zijn binnen

Ze hebben hun intrek genomen in het 15 kuubs appartement aan de binnendreef nr. 6 in Arendonk.

In het begin wat voorzichtig, maar nadien spontaan ontdeden ze zich van de voor hun onbekende en akelige reis die ze hebben meegemaakt. Of ze nu echt weten wat er gebeurd is, is me niet duidelijk, maar dat ze bevrijdt worden van deze ervaring is me wel duidelijk.

Speels komen ze dan ook na enkele minuten hun kieuwen spoelen, en zwemmen ze dapper hun baantjes om zich te bevrijden van hun benauwende reis. Ik zal er nu zo goed mogelijk voor zorgen, en hopelijk kunnen ze dit appreciëren.

Het zijn toch ook wel 2 bijzondere koi die aangekomen zijn. De tancho kujaku is van een zeldzame schoonheid. Volgens mijn informatie waren er maar een 3-tal ter beschikking in Niigata, waarvan deze de betere zou moeten zijn. Er was nog een tancho kujaku op de veiling van Niigata, en ik heb erop laten bieden via een stroman, maar tevergeefs, deze ging veel te duur van de hand.

Een geluk dat ik beslag heb kunnen leggen op deze tancho kujaku, die trouwens aangekocht werd door Dick van Vliet van de firma koionline. Hij had deze koi op de kop weten te tikken, maar zijn potentiële klant had afgezegd, en werd mij de kans geboden om dit uniek exemplaar aan te kopen.

Gisteren landde het vliegtuig in Schiphol, en hier zat ook deze bijzondere showa bij van Ueno. Showa is iedereen zijn ding, maar deze heeft toch iets speciaals. Bovendien werd deze gekocht op de speciale veiling dit jaar ten bate van de slachtoffers van de Tsunami, en dat geeft deze koi een extra dimensie vind ik persoonlijk.

Ueno is een kweker die ook zeer goed bekend staat voor zijn showa. Hij is gesitueerd op het eiland Kyushi, dat toch ongeveer een 1000 km van Niigata is gelegen. Wij zouden er naartoe gegaan zijn, maar door de gebeurtenissen in Japan hebben wij het één en ander moeten aanpassen, waardoor dit bezoek niet is doorgegaan.

Ik ben heel blij met beide koi, waarbij ik de tancho kujaku een echte vrouwelijke koi vind, en de showa een typisch voorbeeld van een showa voor mannen. Hun gedrag was dan ook typisch, want zwom de tancho kujaku gedwee achter de showa in de beginfase, toen ik later op de dag kwam controleren, zwom de showa al gedwee achter de tancho kujaku. Waar heb ik dat nog meer gezien....

In ieder geval ben ik blij dat mijn vijvers opnieuw bevolkt worden, want ik was de stilte en de eenzaamheid moe geworden.

Geniet van het filmpje, ik geniet nu iedere dag in het echt...

Meer afbeeldingen

Onze eerste gasten zijn binnen: afbeelding 1
Onze eerste gasten zijn binnen: afbeelding 2
Onze eerste gasten zijn binnen: afbeelding 3
Onze eerste gasten zijn binnen: afbeelding 4
Onze eerste gasten zijn binnen: afbeelding 5
Onze eerste gasten zijn binnen: afbeelding 6
Onze eerste gasten zijn binnen: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml