Onze eerste gasten zijn binnen.

Onze eerste gasten zijn binnen.Ze hebben hun intrek genomen in het 15 kuubs appartement aan de binnendreef nr. 6 in Arendonk.

In het begin wat voorzichtig, maar nadien spontaan ontdeden ze zich van de voor hun onbekende en akelige reis die ze hebben meegemaakt. Of ze nu echt weten wat er gebeurd is, is me niet duidelijk, maar dat ze bevrijdt worden van deze ervaring is me wel duidelijk.

Speels komen ze dan ook na enkele minuten hun kieuwen spoelen, en zwemmen ze dapper hun baantjes om zich te bevrijden van hun benauwende reis. Ik zal er nu zo goed mogelijk voor zorgen, en hopelijk kunnen ze dit appreciëren.

Het zijn toch ook wel 2 bijzondere koi die aangekomen zijn. De tancho kujaku is van een zeldzame schoonheid. Volgens mijn informatie waren er maar een 3-tal ter beschikking in Niigata, waarvan deze de betere zou moeten zijn. Er was nog een tancho kujaku op de veiling van Niigata, en ik heb erop laten bieden via een stroman, maar tevergeefs, deze ging veel te duur van de hand.

Een geluk dat ik beslag heb kunnen leggen op deze tancho kujaku, die trouwens aangekocht werd door Dick van Vliet van de firma koionline. Hij had deze koi op de kop weten te tikken, maar zijn potentiële klant had afgezegd, en werd mij de kans geboden om dit uniek exemplaar aan te kopen.

Gisteren landde het vliegtuig in Schiphol, en hier zat ook deze bijzondere showa bij van Ueno. Showa is iedereen zijn ding, maar deze heeft toch iets speciaals. Bovendien werd deze gekocht op de speciale veiling dit jaar ten bate van de slachtoffers van de Tsunami, en dat geeft deze koi een extra dimensie vind ik persoonlijk.

Ueno is een kweker die ook zeer goed bekend staat voor zijn showa. Hij is gesitueerd op het eiland Kyushi, dat toch ongeveer een 1000 km van Niigata is gelegen. Wij zouden er naartoe gegaan zijn, maar door de gebeurtenissen in Japan hebben wij het één en ander moeten aanpassen, waardoor dit bezoek niet is doorgegaan.

Ik ben heel blij met beide koi, waarbij ik de tancho kujaku een echte vrouwelijke koi vind, en de showa een typisch voorbeeld van een showa voor mannen. Hun gedrag was dan ook typisch, want zwom de tancho kujaku gedwee achter de showa in de beginfase, toen ik later op de dag kwam controleren, zwom de showa al gedwee achter de tancho kujaku. Waar heb ik dat nog meer gezien....

In ieder geval ben ik blij dat mijn vijvers opnieuw bevolkt worden, want ik was de stilte en de eenzaamheid moe geworden.

Geniet van het filmpje, ik geniet nu iedere dag in het echt...

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Machtig mooie showa! Die Tancho kujaku is er inderdaad eentje van "one of à kind"

Ton on 24/11/2011 12:51

Ik ben het helemaal met je eens Ton. Die showa is zo speciaal en mooi, zo heb ik ze zelden gezien. En ja, die tancho kujaku, zoiets vind je volgens mij nergens. Wie deze gekocht heeft mag in zijn handjes klappen, what een beauty.

jan on 24/11/2011 12:58

Ik beleef ontzettend veel plezier als ik naar die showa en kujaku kijk. Die showa gaat nooit vervelen. Als je ziet hoe het sumi zich om het inazuma achtige patroon slingert, dan wil ik deze nog wel eens binnen een jaar of 2-3 zien als hij 70-75 cm is, met een body om van te dromen.

En ja Jan, die kujaku. Dit is een vrouwelijke koi, of een koi die door de meeste vrouwen wordt geprefereert. Zij is dan ook door een vrouw gekocht, wat had je anders gedacht.

luc on 24/11/2011 13:01

dat zijn al twee prachtige koi's,vers van japan,hihihi

rudy on 24/11/2011 19:28

De Showa is prachtig en zoals geschreven zo zie je ze niet vaak.
Tja de kujako is inderdaad mooi.

Jent on 24/11/2011 19:47