Onze eerste zaterdag.

Onze eerste zaterdag.We hebben het jaar goed en gezellig ingezet in het nieuwe jaar. Ik verwachtte eigenlijk niet veel volk, maar al snel bleek ik het goed mis te hebben. Rond 13.15 uur waren er al 2 nieuwe gezichten, waarvan ik de naam helaas ben vergeten. Zij kwamen zich rustig oriënteren voor de bouw van een nieuwe vijver, of tenminste om een bestaande vijver om te bouwen. Nadien liep de keet al vlug vol met een aantal klanten die ik een tijd niet gezien had.

Ik ben wel blij dat er zoveel interesse bestaat voor de bakki shower. Dit is een produkt waar wij volledig achter staan. Nu we de nieuwe geruislose RVS bakki shower hebben gepresenteerd, denk ik dat we weer een sterke troef in handen hebben. Deze bakki shower in combinatie met het originele bacteria house van Momotaro, gekoppeld aan een sterke prijs zal zowat het sterkste verkoopargument van Interkoi worden dit jaar. Wij zullen geen vijvers aan gaan leggen, want dat laten we over aan de specialisten, maar de bakki shower is ons boegbeeldje, en daar kan niemand tegen op. Nu ik ook het originele bacteria house voor de eerste keer heb geïmporteerd, kunnen we een sterke speler worden op deze markt. Wel willen we u informeren dat er zich weer een copie op de markt heeft gevestigd van het Momotaro bacteria house, dat zich genoeglijk Nonotaro bacteria home heeft genoemd…ik blijf een hekel hebben aan mensen die andere originele ideëen zomaar klakkeloos overnemen. Het zijn en blijven slechts copies van het originele. Bacteria home wordt in China vervaardigd en heeft nooit de eigenschappen van het originele bacteria house. In deze wil ik ook nog graag verwijzen naar vorige artikels geschreven door Rini: bakki geweld en bakki showers, en onderaan schrijf ik nog een stukje uit deze passage over de unieke eigenschappen van bacteria house.

Heel blij was ik met het bezoek van mensen uit Hengelo. Mensen die ik wel al eens ”gehoord” had via reacties, of via vragen aan Rini, maar die ik nog nooit ontmoet had. Ze hadden speciaal voor mij een ganse doos met koekjes gebakken. Deze koekjes waren in de vorm van een tancho koi gebakken. Ze hadden een zeer speciale smaak die ik niet helemaal kon thuiswijzen. Het waren een soort zandkoekjes, de vinnen waren eraan geglazuurd, en de tanchovlek was een soort snoepje.

Je kan je voorstellen welke tijd men hierin heeft gestoken om ze klaar te maken. Zelf heb ik in principe alles wat mijn hartje begeert, maar als ik zoiets krijg, dan smelt ik toch opnieuw, want dit is met liefde gemaakt, en dan verover je bij mij onmiddellijk een speciale plaats. Ik heb er enkele foto’s van de koekjes erbij gedaan, en ik weet zeker dat mijn kleinkinderen dit op prijs zullen stellen. Een smulfoto met mijn kleinkinderen en de koikoekjes heb je in ieder geval nog van mij te goed. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zeer erkentelijk en dankbaar ben voor de vele cadeau’s die ik krijg hoor. Het is onvoorstelbaar, en ik ben er ook altijd ontzettend blij mee altijd.

We hebben voor de eerste keer koi gebowld uit de veilingvissen van Momotaro. Iedereen stond er bij en had een stralend gezicht, dat zegt voldoende…

Bacteria house
Maeda San heeft zich bij de ontwikkeling laten inspireren door de stroomversnellingen en watervallen in de Asahi-rivier, die langs zijn farm stroomt. Hij wilde een eco-systeem creëren die ook dat bruisende, zuurstofversterkende en schoonmakende karakter bezat.
Bovendien keek hij met een schuin oog naar de effecten van de Bakuhanseki bron, die in Japan beroemd is vanwege zijn gezondheidsversterkende kwaliteiten. Onderzoek toonde aan dat deze bron een sterk verhoogde infrarode straling bezat. Aan deze straling (far infrared rays), ondekt door de Nasa, worden de helende capaciteiten van de Bakuhanseki bron toegeschreven.

Aldus ontwikkelde Maeda San over een periode van zes jaar research het befaamde Bacteria House. Het is samengesteld uit een (uiteraard geheime) samenstelling van keramische stoffen, die gedurende 60 uur op een temperatuur van 1300 graden Celsius wordt verhit. Wat overblijft zijn ‘worsten’ keramiek met een zeer poreuze structuur, sponzen als het ware, die keihard zijn en die een verhoogde infrarode, gezondheidsbevorderende straling bezitten.

De gigantische hoeveelheid minuscule gaatjes en gleufjes in zo’n worst zijn ideale plaatsen voor gevarieerde stammen van bacteriën om te koloniseren. Bovendien vangen ze enorme hoeveelheden vuil af, die daarin worden afgebroken. Daarbij gaat van het Bacteria House een elektrostatisch effect af. Het in het water passerende vuil wordt als het ware door een onzichtbare magneet aangezogen.

Combineer dit nu door via een Bakki Shower een enorme watervloed in drie of vier stappen over deze media te laten stromen, waarbij het water als het ware stuk wordt geslagen op de keiharde worsten, en het effect van de watervallen in de Asahi-rivier begint enige gestalte te krijgen.

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Ben ik dan toch weer de eerste? :-) Ik heb iedereen een kans gegeven nu hoor.. Was heerlijk gezellig gisteren en het was geweldig om de koi van de veiling in de bowl te zien! Wat een kanjers.... En Ben weer bedankt voor de uitleg, Diny begint het nu een beetje te snappen wat het Koi virus inhoudt... Was gisteren wel een overdosis, zoals ze zelf zegt, maar wel zeer leerzaam voor haar! ;-)
mvg
Ton

Ton on 04/01/2009 15:26

Oeps, ik heb een paar van die tancho-koekjes op. Waren best lekker.

rini on 04/01/2009 15:42