Onze keuze tosai Momotaro veiling.

Onze keuze tosai Momotaro veiling.Zoals iedere keer weer doen wij zelf een keuze uit het aanbod van de Momotaro veiling.

Over het algemeen doe ik dit samen met Ben, maar ditmaal heeft Ben het alleen gedaan, vermits ik momenteel bijzonder weinig tijd heb.

Het minder plezierige aspect van de veiling van Momotaro is dat het heel moeilijk is om koi te een seizoen extra in de mudpond te laten blijven. Ik weet niet of ik er nog over kan discussiëren ter plaatse, maar ik zal het in ieder geval proberen.

Er is een bepaalde limiet op de inkoop gezet om koi verder door te laten groeien, en die afspraak lijkt wel bij de 3 grote kwekers in Japan onderling te zijn gemaakt, namelijk Sakai FF – Momotaro en Dainichi.

Ik ga mijn volgende trip er toch proberen wat soepeler ertegenaan te laten kijken, want ik vind de inzet persoonlijk zelf te hoog, ondanks het feit dat ik hun beweegredenen wel kan begrijpen.

Laat het ons er even niet verder over hebben, maar ons focussen op de aangeboden koi van deze veiling. Wel wil ik je zeggen dat ik zelf geen koi ga aankopen, en zul jij zelf moeten aangeven of je een koi wil of niet.

Het risico om veilingkoi aan te kopen zonder een bepaalde zekerheid dat je ze verkoopt of niet met deze prijzen is veel te groot. Dit zijn onze keuzes:

Kohaku 01
kohaku 02
Kohaku 03
Kohaku 05
Kohaku 09
Kohaku 22
Kohaku 25
Sanke 97
Showa 120
Showa 144
Showa 147
Showa 162
Showa 165

Wil je meedoen aan de veiling stuur dan even een mailtje en ik stuur je een overzicht van de mogelijke kostenfaktor inclusief een seizoen extra verblijf in Japan tot eind dit jaar.

We zullen ook een overzicht geven van de Sakai zogauw Ben hiermee klaar is.

Meer afbeeldingen

Reacties