Onze selectie voor Hasselt

Onze selectie voor HasseltHet zal de eerste keer zijn dat we meedoen met Hasselt. Het schijnt een bijzonder goede show te zijn. Laat ons hopen dat er een competente jury aanwezig is.

Verliezen tegen een betere koi doet geen zeer, maar als de belangen er in meespelen, dan heb ik er wel degelijk problemen mee.

Wat zal er op de show te zien zijn:
4 x momotaro showa van 35-40 cm. De maruten showa is 40,5 cm, maar ik hoop dat ze hem onder de 40 cm meten. Deze showa's worden ingezet om de prijs van beste tategoi te behalen, want voor de normale prijzen komen ze eigenlijk niet in aanmerking. Hiervoor zijn ze nog veel te jong en nog helemaal niet af.

Voor de kohaku van Matsue, bijnaam appel, en little shiba, de kohaku van Momotaro hetzelfde verhaal. Ik doe mee voor de beste tategoi, alhoewel ik er moet aan toevoegen dat little shiba er verrukkelijk uitziet. Voor mij de beste kohaku op dit ogenblik.

Voor de rest nemen we natuurlijk Clarissa en Shiba Zakura mee, en daarnaast hebben we nog een verrassing: Sandakan is haar naam. Zij is een Sansai kohaku van Matsue waar we toch hoge ogen mee willen gooien. Alhoewel haar patroon niet dadelijk de voorkeur wegdraagt van iedereen, zal ze je toch verrassen met een opmerkelijk shirojo van zeer hoge kwaliteit, en een body om toch even bij stil te staan. Ze is echter nog maar 73 cm, dus hier hopen we om voor de prijs van adult champion mee te kunnen dingen.

Vertel jij er eens wat over Rini....want jij ziet hem meer dan ik....

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

veel succes in hasselt luc,en veel bekers meebrengen he

rudy on 11/06/2008 20:54

Sandakan viel ons enkele maanden geleden op via een filmpje van Olav. Voor een vis van net 70 cm was ie extreem prijzig. Eigenlijk niet te betalen. Luc en ik besloten de vis samen aan te kopen en daarop de onderhandelingen te openen omdat we in Sandakan een kohaku van een heel hoge klasse zagen. De huidkwaliteit is zelden gezien; het shiroji is echt sneeuwwit, waardoor het zachtfluwelen hi er fantastisch op afsteekt. De aflijning is strak. Het patroon is gekanteld; dat kan een voor- of een nadeel zijn, maar zelf zit ik er niet mee. De bouw is veelbelovend. Ons plan is Sandakan naar 80 cm te laten groeien. Kijken of ons dat lukt. We zetten haar in op de show om een indicatie te krijgen van haar kwaliteiten. Wint ze een beker dan is dat mooi, maar eigenlijk is ze bestemd voor later. Er zit nog zoveel potentie in.

rini on 11/06/2008 21:44

Heel veel succes heren! Ik zal aan jullie denken in Bern!
mvg
Ton

Ton on 12/06/2008 06:13

Laat in Limburg recht geschieden. Jammer van de weers vooruitzichten maar we gaan trachten toch daar te zijn.

willy on 12/06/2008 14:01


Je hebt volkomen gelijk Luc, die little shiba is echt wel een juweel van een koi.
Als die geen prijs wint ... tja, wat moeten we er dan van denken ?

Veel succes gewenst, maar met die kwaliteit, eigen aan Interkoi, kan het niet
anders dan lukken! Als de zon niet mocht schijnen, dan stralen uw vissen wel!


Paul on 13/06/2008 14:51