Onze testcase

Onze testcaseDit vinden wij nu zo plezierig aan het houden van koi.

Af en toe kom je een koi tegen die er niet uitziet. Waarom, dat blijft een open vraag en daar kunnen wij niet op antwoorden, maar toen we deze koi zagen, waren we allebei verrast door zijn bouw. Wat een spiering. Hij/Zij zwom goed, was vriendelijk in de omgang, maar zo dun als een aal. Aan het gedrag te zien mankeerde de koi niets.

Bovendien zat deze koi reeds 3 jaar binnen en werd hij/zij aanzien als man. Nu is het zo dat deze koi na onze meting 91 cm bleek te zijn, en wij hebben er wat problemen mee dat een man zo groot kan worden, en dan nog met zo een kop. En nu komt Rini in the picture, want dit vind hij nu zo plezierig: een mooi getekende sanke die drie jaar binnen heeft gezeten, en ondanks het feit dat hij/zij binnen zat, zijn hi nog niet heeft verloren, dat is toch een uitdaging die Rini niet kan laten liggen. In ieder geval zit de koi nu in quarantaine bij ons, en zal hij/zij binnenkort naar de vijver van Rini verhuizen, zodat Rini zich kan bezig houden met de body van deze koi. Rini kennende komt er enkel Frostbites en Probites aan te pas, dus zijn we allen zeer benieuwd om het resultaat te zien na enkele maanden. Dus Rini doe je best.

We hebben ondertussen de koi gesekst, en geen van ons drieën is ervan overtuigd dat het een man is. Dit wordt vervolgd.

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Ondanks zijn mindere lichaamsbouw, heeft deze koi toch enkele positieve punten. Vooral de koptekening vind ik zeker interessant te noemen. Ik geef Rini groot gelijk dat dit de moeite waard om eens op te volgen. Succes Rini, ik sta volledig achter je.

Karel on 25/02/2008 19:15

Ik ben zeer benieuwd naar de bouw over een maand of 4-5.. In hoeveel water heeft hij gezeten en met hoeveel vissen?
mvg

Ton on 25/02/2008 20:24

interessant. wat is de leeftijd van de koi? als het de drie jaar is en men niet weet wat de sekse is!! 91 cm en de Tejime nog niet volledig ontwikkeld!! Lengte groei en nu de breedte???
erg interessant.

rody on 25/02/2008 21:32

Je schrijft dat de vis vriendelijk in de omgang is, ik denk dan dat het een man is...
Rini, een schitterende uitdaging en niet alleen naar body, maar ook naar kleur toe.
Zeker iets laten horen na de zomerperiode over de evolutie.

Willy on 25/02/2008 21:43

Het is een Momotaro sanke. Hij/zij heeft de laatste drie jaar binnen gezeten op 19/20 graden in een met ozon aangedreven binnenvijver. Geen idee omtrent de inhoud. Er zaten nog een stuk of zeven vissen in van variabele lengte. Hij/zij is daarin gegroeid van 76 naar 91 cm. Desondanks lijkt mij dat deze vis in die tijd niet overvoerd is (een understatement). We hebben er vandaag George Lemmens, een zeer ervaren belgische kweker, bijgehaald voor een oordeel over deze vis en om hem/haar te sexen. Hij beoordeelde het shiroji als zeer goed. Opvallend was dat hij ook het hi als veelbelovend omschreef. Weliswaar oogt dat op dit moment minder, maar juist vanwege het feit dat de vis drie jaar lang geen daglicht heeft gehad en het hi nog redelijk compact is gebleven, verwacht hij dat zich dit in de komende maanden nog sterk zal herstellen. Ook hij kon niet met absolute zekerheid het geslacht aangeven. De anus leverde geen duidelijkheid op, maar op basis van de gladheid van de borstvinpennen en de kieuwdeksels neigt hij naar een vrouwtje. De vis wordt deze zomer zeven jaar. Een mooi en waarschijnlijk leerzaam project. Ik ben benieuwd wat ik er nog van kan maken. En natuurlijk geef ik regelmatig een update.

rini on 26/02/2008 02:29

Hai Rini,
Heeft deze ook in dat aquarium gezeten in Andelst? Dan is misschien wel te verklaren waarom de body niet is toegenomen. Alleen maar naar boven en dan weer naar beneden zwemmen heeft volgens mij niet teveel moeite gekost. En echt even lekker kracht zetten kon daar ook niet. Ik denk dat als deze danke een tijdje met normale stroming te maken krijgt en uiteraard goed en genoeg voer het een schitterend beest wordt!
mvg
Ton

Ton on 26/02/2008 07:58

Inderdaad Ton, ik zie die potentie ook. Maar daar waar Luc en ik zo langzamerhand in Arendonk een zonnebril op moeten zetten om niet door de glans van onze vissen verblind te worden (ha), daar mist deze sanke op dit moment toch al zijn teri. Maar ik zie dat wel terugkomen. Voor mij een goede test wat mijn water kan. Niettemin zal het wel even wennen worden om deze vis naast mijn Kato Inazuma te zien zwemmen, want die laatste is nog breder dan Clarissa nu is.
Na ampele overwegingen heb ik hem/haar nu ook een naam gegeven: Domino.
Vraag me niet waarom maar ik kan er wel alle kanten mee uit.

rini on 26/02/2008 10:34

Hoi Rini, Luc,
Domino is een zeer toffe vis om te volgen denk ik. Vooral ook omdat hij ongetwijfeld sterk gaat evolueren.
Ik twijfel er niet aan dat hij zeker van body sterk gaat veranderen!
ik ben vooral ook benieuwd naar specifiek het veranderen/ terug opkomen van het hi.

Raf on 28/02/2008 14:28

Hoi Rini, Luc en Ben. Leuk dat deze ( en de andere ) koi op de a.s. show te bekijken zijn. Onderhand zijn we een dik jaar verder, en zal er vast een sterke verbetering zijn geweest bij Domino. Ik kom dan ook zeker even gluren in de stand. Tot dan ewit

ewit on 13/05/2009 19:37