Op bezoek bij collega's.

Op bezoek bij collega's.Gisteren was het tijd om op bezoek te gaan bij enkele collega's, en dat is altijd fijn om te doen.

Samen kan je eens praten over de koi, de verkoop, de handel etc. Je kan de koi bekijken die je mooi vind, want natuurlijk heeft iedereen wat moois om te laten zien. Kortom, altijd plezierig om te doen.

Toevallig werd er juist een container met Sakai voer geleverd, en vermits Joachim er alleen voorstond om deze uit te laden, hebben we met alle plezier een handje toegestoken.

En vermits we toch nieuwsgierig waren naar het Sakai voer, heb ik onmiddellijk enkele zakken voer gekocht, die ik zal presenteren aan mensen die er interesse in hebben. Het zijn zakken van 20 kilo. Het is voorlopig een tijdelijke aanbieding hier in de buurt, dus wie interesse heeft om een zak Sakai voer aan te kopen, geef me een seintje dan zet ik het apart. Afhankelijk van de resultaten zal ik even bekijken of ik het voer in voorraad neem of niet.

Voor de rest hebben we de ganse dag doorgebracht met het kijken en evalueren van enkele koi, en dat is natuurlijk het plezierigste van de business. We hebben inderdaad enkele zeer mooie exemplaren gezien. Naar je eigen vissen kijken is mooi, maar vissen van andere dealers zien is ook niets mis mee, en goede Sakai vissen zijn altijd de moeite om te bekijken. Op de foto's en de filmpjes kan je wat uitgezochte exemplaren bewonderen.

enkele mooi sanke
nog enkele mooi sanke
onze favoriete sanke
enkele kohaku

Het is trouwens geen geheim dat we of Joachim of Danny en Mie aanspreken om aan goede Sakai vissen aan te komen. Zij zijn trouwens de dealers in spe om het groffe geweld van Sakai SFF te importeren, en daar moeten we ons nu eenmaal bij neerleggen. Mits een respectvolle samenwerking kunnen er ook prachtige vissen aangekocht worden via Interkoi. Met name Wakana, Dottertje en niet te vergeten de supreme champion van verleden jaar, the "indian runner" zijn allen via bemiddeling aangekocht voor mijn klanten.

Wakana is het paradepaardje voorlopig van deze koi, ondertussen een gepaste 83 cm, is ze volgend jaar showwaardig om mee te dingen naar een grote prijs. Of de eigenaars dit willen is nog maar de vraag.

Ons bezoek bij Danny en Mie was kort maar krachtig. Er zwom een sanke die al lang onze aandacht trok, en vermits ik heel lief in Mie haar ogen heb gekeken, was een deal mogelijk. Het is een sanke die nog enkele jaren moet begeleid worden, maar wel heel veel potentieel in zich heeft. Als je bedenkt dat deze sanke in mei slechts 3 jaar is geworden, en nu 73 cm meet, is toch geen sinecure. Ze werd gekocht op de veiling van Sakai november vorig jaar en is een dochter van Shining Rose.

Een heerlijke sanke

Toegegeven, als je dit vergelijkt met de eisen van tegenwoordig en als je daar een chagoi van 110 cm naast ziet zwemmen of de Grand Champion, dan oogt ze kleiner. Niet vergeten dat dit in feite nog maar een baby is...en wij houden ervan om tijd te steken in deze koi.

Wat wij zo mooi vinden aan deze sanke is de elegantie in haar totale uitstraling....een echte dame. Huidkwaliteit, kiwa en sashi zijn voortreffelijk. Het sumi zal de koi nog moeten maken. De body, lengte en breedte moet nog aangesterkt worden, maar dat is de essentie van de koihobby. Het is niet de kunst om top koi te kopen, dat kan iedereen, maar om mooie koi te maken, en dat is een hele andere materie.

Het liefst zou ik hebben dat ze bij Ben kwam te zwemmen, maar die heeft geen plaats in zijn vijver. Ik ben dus op zoek naar iemand die de kunst beheerst om een sanke zoals deze naar grotere hoogte te tillen, maar die vind ik wel hoor...

Kortom, het was een fijne dag....

Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

Wauw dat zijn echte koi en schitterend om te zien ,en een foto of zelfs een filmpie laat de echte kwaliteit niet zien dus dat beloofd .grtjs

paul on 22/06/2012 08:39

Tja, de betere Sanke kunnen we wel concluderen....
Er is toch niets mooiers ?! Zeer luxe exemplaren.
Onze favoriete Sanke is wel de topper!

Gr.Jack.

jack on 22/06/2012 08:43

beste luc ik heb wel intresse ligt aan de prijs en wat voor voer

rik on 22/06/2012 11:39

Beste Luc, ik heb wel interesse om het een keer te proberen, mits de prijs goed is, en vanaf welke temp. kun je het voeren.
Is de prijsstelling en kwaliteit net zo goed als probites summer.

Michel on 22/06/2012 16:07

De prijs is me nog niet helemaal duidelijk. Joachim moest het nog wat uittellen. Ik dacht dat het rond de 225 euro was voor een zak, maar ben niet zeker. Tussen 16-18° voeren. Het is type N-20

luc on 22/06/2012 16:51

een van de 3 sanke op foto 6 zou hier niet mistaan.
WoW wat mooi.
eigenlijk alleen de 3 in de vijver, haha

Johan Frentz on 22/06/2012 19:34

bloedmooie sanke... allemaal... ik kan hieruit mijn keuze ook wel maken... afhankelijk van de prijs ;)

Matthijs on 22/06/2012 22:04

Nou dat zijn Sankes om met een hoofdletter te schrijven
Heel mooi

Jent on 22/06/2012 22:09

Inderdaad, allemaal bloedmooie sanke... Sanke , niet echt mijn favoriet, maar dit WOW! Heb de filmkes toch een paar X bekeken en ondertussen mijnen tablet moeten afkuisen( kwijl, kwijl) Topkoi Luc !

kurt on 22/06/2012 22:15

Die sanke die je in Brugge hebt gekocht is een sanke waar ik op die desbetreffende auction had op geboden. Een stevig bod geplaatst en er nog naast gegrepen.
De evolutie nu bekijkend heb ik mijn twijfels over het sumi dat niet echt aan de oppervlakte komt. Als nisai was er alleen onderliggend sumi en dat is min of meer zo gebleven. Misschien in een vijver met harder water ?

Peter on 23/06/2012 09:19

Dat is nu precies de uitdaging Peter. Ik weet zeker, dat als ik haar bij Ben in de vijver zet gedurende een jaar, dat het sumi eruit gaat knallen. Daar ben ik heilig van overtuigd. Ik vind het een plaatje van een sanke, en tijd is een handige, maar ook een dure bondgenoot. We shall see...

luc on 23/06/2012 09:37

Als grote sanke adept intrigeert dit verhaal mij mateloos, maar weet niet goed wat ervan te denken. Als ik even kritisch uit de hoek mag komen Luc: als Danny en Joachim bereid zijn je dit soort zogezegde 'heerlijke en favoriete' SFF sanke aan een 'prijsje' te verkopen, dan roept dat bij mij toch ernstige vragen op hoor. Begrijpe wie begrijpen kan!
En gegeven dat de actuele prijs van een goeie koi vooral ook diens verwachte toekomstige ontwikkeling weerspiegelt, vrees ik een beetje dat die zich zelf aangemeten uitdaging voor Interkoi bijzonder groot is, om niet te zeggen weer 'een verhaal van net niet' zal worden.
Met alle respect, maar persoonlijk zou ik het toch anders aanpakken.

@ Jack: ben het totaal niet eens met jou deze keer, en denk dus dat uw wel bekende klassieke slogan (die ik hier niet zal herhalen) hier niet van toepassing is.

Martin on 25/06/2012 02:38

We hebben 99,99% kans dat het net niet wordt Martin. Dat is voor ons ook geen enkel probleem. Ik hoef zelfs die 0.01 % niet te hebben, want daar heb ik echt geen behoefte aan. Ik heb liever dat 99,99 mensen wel een LC hebben i.p.v. de 0.01 procent, als je begrijpt wat je bedoelt, en daar kunnen ze bij Interkoi altijd voor terecht.

Oh ja, LC = little champion

Ik laat je graag de sanke zien op het einde van het jaar, en wij hebben er alle vertrouwen in dat er een geweldige sanke uitkomt. Of deze nu GC wordt of niet zal mij worst wezen, maar een prachtige sanke wordt het in ieder geval.

luc on 25/06/2012 10:55