Op bezoek bij Interkoi Veldhoven.

Op bezoek bij Interkoi Veldhoven.Willem was verliefd op Casandra. Luc, die koi moet je aan mij verkopen, die vind ik prachtig zei Willem….

Ik ook Willem, zei ik, dat is eigenlijk mijn keuze van het eerste moment. Maar ik denk, laat ik Willem toch maar het plezier gunnen om Casandra groot te brengen. Weet je wat, zei ik, ik zal hem morgen brengen, dan kan ik ook de showa’s van Momotaro eens terug zien, dan zie ik ook de evolutie eens na 4 maanden. Bij mij groeien ze wel, maar dat is toch anders dan als ze bij iemand privé rustig zitten rond te zwemmen.

Zo gezegd, zo gedaan en vandaag gingen we dus op bezoek bij Willem van Interkoi Veldhoven. Daar aangekomen vielen we gewoon van de ene verbazing in de andere. Na de prettige ontvangst in een sfeervol kader gingen we eventjes de koi bekijken in het nieuwe koihuis van Willem. De vijver is ongeveer ± 55 m³, en is heel diep (2.60m.) en algauw zagen we die prachtige glinsterde lijven van de Momotaro showa’s rondzwemmen. Een lust om te zien….

Omdat de vijver zo diep is, is het moeilijk om de koi goed te kunnen bekijken, dus ik wou al gauw enkele showa’s bowlen om toch al de evolutie te bekijken. Jamaar, zei Willem, ik heb ze nog niet gebowld en ik bowl niet zo graag…. Ik zei, maar ikke wel, want dit wil ik toch wel eens zien. We hebben er allemaal van genoten zo goed zagen zij eruit. Ik kan alleen maar aan de mensen zeggen: wil je nog een goede Showa aankopen ? Breng zeker een bezoek aan Willem, want dat is echt de moeite waard. Diegene die ik heb zitten hebben het goed gedaan, maar diegene die ik bij Willem heb gezien, waren stukken beter. Ter verdediging moet ik wel stellen, dat mijn koi door het regelmatig scheppen, toch wel de nodige stress opdoen, zodat hun groei enigszins belemmerd wordt.

Normaal kan ik goede tot zeer goede foto’s nemen. Helaas zijn de foto’s van de koi vandaag minder goed gelukt omdat ik lichtinval had van de polycarbonaat platen, en de bowl was van een minder goede kleur, zodat de foto’s iets minder goed zijn dan normaal. Je kan hier echter makkelijk doorprikken en je ziet zelf ook welke fantastische ontwikkeling ze hebben doorgemaakt. Bekijk vooral de filmpjes die ik via de links hieronder heb toegevoegd.

Als toetje hadden we het geluk om nog even een glimp te kunnen werpen op de zuster van Daishiro, namelijk Anshiro. Ik ga hier geen tekening bij maken en geniet zelf maar. Voor echte topkoi moet je echt een bezoekje brengen aan Willem. Het is soms een rare de Willem, maar hij heeft een hart van peperkoek, en is een man van goud. Een bezoekje zal zeker in je geheugen gegrifd blijven, en als je er buiten kunt zonder één van deze prachtige koi aan te kopen, dan doe ik er mijn petje voor af.

Dikke proficiat Willem, en zo zie je maar dat je door goede kwaliteit aan te kopen, prachtige resultaten kunt bereiken.

Tancho Showa Momotaro
Showa Momotaro
Machtige Showa Momotaro
Koromo Showa Momotaro
Anshiro-01 Showa Momotaro
Anshiro-02 Showa Momotaro
Showa Sakai 70 cm

Een opsteker: Breng zaterdag een bezoek bij Interkoi Arendonk en maak dan een afspraak met Interkoi Veldhoven. Interkoi Hapert ligt ook niet ver uit de buurt, dus misschien kan je een triootje maken. (Goed idee om volgend jaar een Interkoi Route uit te stippelen….)


Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Zo Willem, dat is veranderd zeg! Ik kom dit jaar zeker nog eens bij je aan....
mvg
Ton

Ton Janssens on 03/09/2008 20:17

hoi willem
die koi zien er pefect uit ga zo door !!!
vooral de anshiro showa van momotaro wat een duikboot.
ik moet nodig eens een bezoekje aan je brengen maar ja zoals altijd druk.
ben je op zondag wel eens beschikbaar?

mvgr

michel

michel (interkoibrakel) on 03/09/2008 21:37

Waar ik stilletjes op hoopte wordt misschien nu ook werkelijkheid ,maar het is nog te vroeg om te gaan juichen.

Ton je bent van harte welkom en Michel ik ben doordeweeks open tot 21:00 uur en zaterdags en zondags op afspraak.

Mvgr Willem

willem on 04/09/2008 07:51

Hee willem zo zie je maar weer dat het harde werk aan dat bakkie (55m3)van je zeker de moeite is geweest
Ik was al overtuigt omdat ik het al een paar keer in levendel ijven gezien had maar
De koi zien er goed uit op de foto's

Groetjes Erik

interkoi hapert on 04/09/2008 12:43

Waauw Willem, dat ziet er geweldig uit moet ik eerlijk toegeven. Zal toch eens een afspraakje moeten maken. Toppie...

Ingri on 04/09/2008 17:33

Wat zien die vissen er inderdaad super uit..anshiro word met de dag mooier volgens mij...denk wel dat anshiro eigenlijk een beetje prive eigendom is of niet willem?

Matthijs on 06/09/2008 09:28

Beste Willem, ik ben zeer blij dat Anshiro naar jou toegegaan is.
Ik kan zien dat ze het geweldig stelt.

Het toekomstig sumi dat ik onderliggend in Japan zag is werkelijk door aan het komen. Een geweldige huidkwaliteit heeft deze vis, ze blinkt als een spiegel.

Ik moet eerlijk zeggen wanneer ik haar foto's zag het me toch wat deed en dat ik graag een keertje langskom om haar nog eens te bewonderen.

groetjes
Frank

Frank Borgmans on 06/09/2008 21:22

hallo,

Ik ben al enige tijd opzoek naar een koihandelaar in veldhoven, maar ik kan het adres van interkoi veldhoven nergens vinden.......
Waar bevind deze zich?

Mvg Steven Haarbosch

Steven on 06/07/2010 15:41