Op bezoek bij Willem

Op bezoek bij WillemHet had even geduurd, maar uiteindelijk was het dan zo ver. De bassins van Willem v.d. Vorst van Interkoi Veldhoven waren met water gevuld en de pompen waren aangezet. De vijvers draaiden op volle toeren, reden voor mij om snel een kijkje bij Willem te nemen.

Willem is een koi-addict. Nauwkeurig brengt ie dagelijks de waterwaarden in beeld om ze vervolgens in een grafiek weer te geven. Geen overbodige luxe bij de nieuwe bassins die hij in gebruik heeft genomen, want ook bij Willem zal - net als bij iedereen - het nieuwe vijver-syndroom toeslaan. Wie tijdig ingrijpt kan een hoop ellende besparen en dat is Willem wel toevertrouwd, want het welzijn van zijn vissen is hem heilig.

Ik moet zeggen: het nieuwe onderkomen van de koi ziet er erg charmant en intiem uit. Het grote bassin heeft een inhoud van bijna 60 kuub en wordt behalve door een forse shower ook door drie vortexen aangedreven, waarvan een met statische kaldnes en eentje met bewegend bed. Er zit veel stroming in het bassin en de vissen, waaronder mijn favoriete spider showa alsmede enkele fraaie Sakai sansai en Momotaro tosai, doen het goed. Een mooi onderkomen voor deze koi en dat is zachtjes uitgedrukt. Daarnaast nog twee andere bassins, die veel extra mogelijkheden bieden. Alles is overdekt; weer, wind en regen kunnen de stabiele waterwaarden niet beinvloeden. Ronduit indrukwekkend is de grote controlekast waarmee alles geregeld wordt. Kortom, Willem heeft het goed voor elkaar en dat zal de koi absoluut ten goede komen.

Proficiat Willem met deze nieuwe outillage.Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Ziet er netjes uit Willem

Robby on 23/06/2008 22:36

Helemaal top Willem! Ik kom ergens in juli als ik wat meer tijd heb zeker een bakkie koffie bij je doen!

Ton on 24/06/2008 08:01

Dat ziet er super uit Willem. Nette en profesionele opzet.
Complimenten zijn hier op plaats.

rody on 24/06/2008 11:53

Rini dat is mooi gedaan.

Begin deze week met het fijnafstellen van de vijver.
Ben niet helemaal tevreden over de skimmer en wil nog 2 vortexen aanpassen. Als je ziet wat een vortex met een statische bed met kaldnes tegenhoud dat is gewoon perfect.

En Ton de koffie staat klaar.

willem on 24/06/2008 13:26

Fantastisch werk geleverd, Willem.

En voor alle koivrienden: de tafels van Willem zijn ook van een prima kwaliteit. Een aanrader om in je koi paradijsje te plaatsen.

willy on 24/06/2008 14:12

mooi werk Willem

Anshiro doet het goed zie ik !!

groetjes
Frank

Frank Borgmans on 26/06/2008 20:56