Op de kop getikt.

Op de kop getikt.Op de open sales bij Momotaro heb ik 2 koi op de kop kunnen tikken die me interessant leken.

Er zaten verscheidene interessante kohaku tussen, maar die werden helaas te duur verkocht. Ik heb me dus moeten beperken tot een sanke en een showa, maar volgens mij toch de moeite om te bekijken.

De koi komen allebei met certificaat van Momotaro, en goede vissen van de Mako bloedlijn met dit predikaat zijn sowieso al moeilijk aan te kopen bij Momotaro. Ze zijn ook gegarandeerd vrouwelijk.

Mijn ervaring bij Momotaro leert me dat de sanke nog zeer goede ontwikkelingskansen heeft, vooral met betrekking tot het sumi, waarbij in ogenschouw moet genomen worden dat een sumivlek op de schouder vandaag of morgen wel eens zou kunnen verschijnen. De showa heeft zowat alles al op zijn plaats zitten, en kan menigeen bekoren. Een duivel in een doosje, zou ik hem noemen, en dat doet me denken aan Lucifer, wat ook zijn naam zal worden.

Mensen die interesse hebben om deze koi aan te kopen, moeten het me zo snel mogelijk laten weten. In de loop van de dag zal ik de prijs gaan berekenen, zodat ik er tegen deze avond een interessante prijs op kan plakken.

Op dit filmpje krijg je een eerste indruk van de opensales vissen en als je goed kijkt zul je de sanke ook zien. Ik heb vooral gelet op het goede patroon, de totale uitstraling, de kwaliteit van het beni, en de grootte van de koi. Als 16 maanden jonge vissen zijn ze al boven de 55 cm en dat is niet niets...

Morgen wordt het de dag van de veiling. Ik heb verschillende biedingen lopen, maar ben bang dat het moeilijk zal worden om de goede te pakken te krijgen.

Reacties

5 reacties tot nog toe

Wel de beste showa en sanke uit de serie die ik gezien heb. Weet je al wat ze moeten kosten ?

marc on 29/09/2011 15:52

prachtige sanke vindt ik

M.VC on 29/09/2011 16:33

Ha Luc,

Ik heb interesse in de Showa, weet je al wat hij zij gaat kosten ?

Theo

Theo on 29/09/2011 16:44

ik lust ze alletwee wel. Ik hoop dat de prijs meevalt, want die showa steektm mij ook de ogen uit, en de sanke mag er ook zijn.

Roy on 29/09/2011 17:38

prachtige sanke, deze mag wel komen zonder strik, haha.

Johan Frentz on 30/09/2011 21:21