Op de valreep.

Op de valreep.Ik heb gisteren nog een aantal koi nagekeken en gebowld om toch nog enkele koi te laten zien die zich goed in hun vel voelen.

Een koi waar ik altijd een goed gevoel bij heb gehad, en die door zijn hoge huidkwaliteit hoge ogen gooit is deze maruten sandan kohaku van Taniguchi. De ouderdieren zijn dan ook eerste klasse. De moeder is Taiho" een 96 cm SFF Rose Queen Bloodline en de papa was een 74 cm SFF Rose Symbol. Genoeg om "U" tegen te zeggen.

Met haar 60 cm niet overdreven groot te noemen, maar wel stevig en compact. Als het in de genen zit, zullen ze toch groeien, en volgens mijn zal ze een behoorlijke lengte kunnen maken. Het blijft voor mij een zeer aangename verschijning, waar vooral de body, huidkwaliteit en patroon positieve punten hebben.

Een zeer speciale showa, waarvan ik zelf dacht dat deze snel verkocht zou worden, maar hier heb ik me blijkbaar in vergist, is deze 60 cm grote Momotaro showa. Het is inderdaad "een specialleke", maar toch eentje waar je veel plezier aan zou kunnen beleven.

De kop heeft de juiste kleur en zal nog witter worden naarmate zijn velletje opdikt. Toegegeven dat het sumi het patroon zal moeten maken, maar dat is toch juist het mooie aan een koi zoals deze. Als je ziet hoe het sumi op het hoofd rakelings naast het hi patroon opkomt, moet je gewoon je ogen dichtdoen en je fantasie laten werken. Ik zou hier mijn geld wel op durven riskeren. Ik denk dat je met dit soort koi een mooie lengte naar of over de 80 cm kan nastreven, en dat je een bijzonder mooie vijvervis zult kunnen samenstellen, en die het einde van zijn latijn nog niet heeft laten zien.

Indien men interesse heeft om één van deze koi aan te schaffen, en men wil dit nog deze week doen, zal ik een speciale prijs samenstellen voor beide of per stuk. Stuur me gewoon een mail en ik zal je het aangepast aanbod sturen.

Om het verhaal vandaag compleet te maken, laat ik je nog een filmpje zien van 2 kohaku, eentje van Taniguchi en eentje van Momotaro. Deze werden als tosai gekocht en verdienen alle lof.

Dit filmpje toont een kohaku die ook als tosai werd aangekocht, en een tancho showa van de opensales van Momotaro in november verleden jaar. Beide koi maken zich klaar om dit jaar verder uit te groeien in hun nieuwe vijver.

Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Goedemorgen Luc.

Bij het filmpje van 2kohaku staat nog eens het filmpje van de Momotaro showa.
Misschien zit u nog in de vakantiemodus ;-)

Gerry on 11/02/2013 08:50

rechtgezet, bedankt Gerry

luc on 11/02/2013 08:59

Zo te zien hebben deze koi geen gebrek aan eten gehad... zien er zeer goed uit!

Ton on 11/02/2013 15:09

Verdikke 2 mooie koi die zeker een schitterende evolutie gaan laten zien .
Het blijft zalig om zo.n koi te zien zwemmen .grtjs

paul on 11/02/2013 18:13

Dat zijn mooie Koi om te zien

Jent on 11/02/2013 19:16

Moet je eens voorstellen,de Maruten Kohaku van Taniquichi.
Dat deze aangename koi met behoud van huidkwaliteit,wat zeer waarschijnlijk is, 85 cm word....Jongens,dan heb je wel wat zwemmen!
Ik vind haar Fantastisch.

jack on 11/02/2013 20:19

Goedenavond Luc,

Hoewel natuurlijk 100% gegund (vakantie), toch ook wel weer erg fijn weer actueel nieuws te zien vanuit Arendonk. Zonder de indruk te wekken mijn zwager Jack na te praten, is de Maruten, toch wel 1 van mijn absolute favouriten. Ik ben enkel nog iets bescheidener van aard. Al zou deze vis slechts 70 cm worden met behoud van haar huidige schoonheid, vorkomen en uitstraling, dan nog een absolute aanwinst voor de echte liefhebber. Stefan mijn advies, bij twijfel niet aarzelen, want neem van mij aan, deze topper, "haalt het einde van het seizoen, niet"! Wil verder toch nog even kwijt, dat Interkoi zich absoluut in positieve zin weet te onderscheiden ten opzichte van vele van haar concurrenten, hetgeen o.a. blijkt a.d.h.v. de bijzondere wijze verzorgen van de gewenste up date en de geweldige zorg voor haar waar en haar klanten, Iets waar Interkoi en in het bijzonder de eigenaar absoluut trots op kan en mag zijn. Voor iedere koiliefhebber een absolute aanrader! Naar ik hoop, tot spoedig ziens. Gr. Dick

Dick van Excel on 11/02/2013 20:50

kan me helemaal vinden in je lovende woorden Dick en sluit me hier helemaal bij aan. maar dit is inmiddels wel duidelijk/

Dick, qua kohaku heb je helemaal gelijk. maar heb mijn oog op een ander pareltje laten vallen... tot morgen, prettige avond.

stephan on 12/02/2013 17:08

Welk ander pareltje dan wel, Stephan?
Wie A zegt moet ook B zeggen, dat weet je toch. Waarom ons allen op onze honger laten? Kleur bekennen, daar is toch niks mis mee! So tell us . . .

Martin on 12/02/2013 18:06

Komaan Stephan, say it!

Martin on 13/02/2013 19:13

Stephan kan je moeilijk kiezen ! We kunnen mischien helpen haha ,grtjs

paul on 13/02/2013 20:20