Op naar Hengelo

Op naar Hengelo

200 km heen, en 200 km terug, maar iedere kilometer meer dan waard.

Het is ondertussen een vaste gewoonte geworden om jaarlijks een barbecue toer te doen bij enkele interkoi vrienden, mag ik wel zeggen. Gisteren was het de beurt aan Hengelo, bij Noëlle en Peter.

Onder het waakzame oog van deze bangelijke honden, konden wij veilig genieten van een zomerse dag in een stralende tuin, ergens in Hengelo. De tuin zag er weer voorbeeldig uit, en je kan merken dat deze met liefde word onderhouden. Ieder ding heeft zijn plekje, ieder bloemetje zijn plaats, en ik weet zeker dat men ieder bloemetje en potje weet staan in deze overgevoelige tuin. Het geheel straalt rust, gezelligheid en nostalgie uit.

Je proeft ook altijd het "Interkoi" gevoel. Je ziet de aerator het water laten rondstromen, het winddoek dat voor schaduw zorgt, je herkent de koi, alles ademt Interkoi uit. Heel plezierig om dit te ervaren.

De vijver staat natuurlijk centraal, en het is altijd prettig om kennis te maken met de koi die je ooit geleverd hebt, in dit geval vooral Hera, de heerlijke shiro showa van Momotaro, nu 62 cm. Bekijk ook het filmpje De vissen hadden pas gepaaid, en er zaten helaas kieuwwormen op de koi, wat hun gedrag ietwat verstoorde. Een lichte behandeling is echter voldoende om alles weer in goede banen te leiden. Ik hoor trouwens vele minder goede verhalen over vijvers en koi bij de koiliefhebbers. De vissen zwemmen niet goed, het gedrag is onnatuurlijk, de berichten zijn dit jaar niet altijd positief. Misschien een goed idee om eens te luisteren naar jullie ervaringen dit jaar. Gaat alles goed of zijn er abnormale gedragingen bij de koi dit jaar...laat het ons weten. Misschien hebben we wel dezelfde ervaringen.

Noëlle en Peter hebben ons een fijne dag bezorgd, geniet van de bijgevoegde foto's, en als je daar komt, opgepast voor de honden, want het zijn wakers eerste klas. (zie foto één)

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml