Op naar Hengelo

Op naar Hengelo200 km heen, en 200 km terug, maar iedere kilometer meer dan waard.

Het is ondertussen een vaste gewoonte geworden om jaarlijks een barbecue toer te doen bij enkele interkoi vrienden, mag ik wel zeggen. Gisteren was het de beurt aan Hengelo, bij Noëlle en Peter.

Onder het waakzame oog van deze bangelijke honden, konden wij veilig genieten van een zomerse dag in een stralende tuin, ergens in Hengelo. De tuin zag er weer voorbeeldig uit, en je kan merken dat deze met liefde word onderhouden. Ieder ding heeft zijn plekje, ieder bloemetje zijn plaats, en ik weet zeker dat men ieder bloemetje en potje weet staan in deze overgevoelige tuin. Het geheel straalt rust, gezelligheid en nostalgie uit.

Je proeft ook altijd het "Interkoi" gevoel. Je ziet de aerator het water laten rondstromen, het winddoek dat voor schaduw zorgt, je herkent de koi, alles ademt Interkoi uit. Heel plezierig om dit te ervaren.

De vijver staat natuurlijk centraal, en het is altijd prettig om kennis te maken met de koi die je ooit geleverd hebt, in dit geval vooral Hera, de heerlijke shiro showa van Momotaro, nu 62 cm. Bekijk ook het filmpje De vissen hadden pas gepaaid, en er zaten helaas kieuwwormen op de koi, wat hun gedrag ietwat verstoorde. Een lichte behandeling is echter voldoende om alles weer in goede banen te leiden. Ik hoor trouwens vele minder goede verhalen over vijvers en koi bij de koiliefhebbers. De vissen zwemmen niet goed, het gedrag is onnatuurlijk, de berichten zijn dit jaar niet altijd positief. Misschien een goed idee om eens te luisteren naar jullie ervaringen dit jaar. Gaat alles goed of zijn er abnormale gedragingen bij de koi dit jaar...laat het ons weten. Misschien hebben we wel dezelfde ervaringen.

Noëlle en Peter hebben ons een fijne dag bezorgd, geniet van de bijgevoegde foto's, en als je daar komt, opgepast voor de honden, want het zijn wakers eerste klas. (zie foto één)

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Dit keer mochten wij de spits afbijten, in het BBQ-rondje NL. Peter en ik vonden het fijn dat jullie ook dit keer de tocht naar het verre Twente hebben ondernomen om ons te bezoeken.

De volgende komen wij over de IJssel naar beneden (en zal ik ook trachten meer ABN en minder dialect te praten...)

Groetjes,

Noëlle on 19/07/2010 10:34

wat is het oosten van het land toch verschrikkelijk mooi he Noelle!
machtig mooie vijver heb je daar en wat kan je daar heerlijk relaxed zitten zeg!
ziet er allemaal prachtig uit!

Matthijs on 19/07/2010 19:19

Goed gezelschap,een mooie vijver,heerlijk eten en de zon was precies goed,
wat wil je nog meer.
en wat gaat de tijd snel om als het gezellig is zeg

minder dialect??? niet doen hoor Noëlle :-)

Groetjes Ben en Riny

Riny D on 19/07/2010 20:00

Mooie tuin,mooie vijver,meer dan fantastische Shiro Showa!
Met zulke waakhonden helemaal veilig.

Gr.Jack

jack on 19/07/2010 20:22

Het was weer gezellig, genoten van het weer en de goede zorgen van de gastheer en gastvrouw.

Tot snel,

Groetjes Frans en Ans

Frans en Ans on 20/07/2010 07:06