Op stap met Ton.

Op stap met Ton.Ton belde me op of hij even langs kom komen, en of we langs de groeivijver konden rijden.

Dat waren 2 vliegen in één klap, want het was een hele tijd geleden dat ik Ton gezien had, en een controle bij de groeivijver is altijd meegenomen.

Maar vooraleer we vertrokken, nog even 2 kohaku gebowld die Ton als bemiddelaar verkocht heeft aan enkele klanten van hem. Voor mij niet gelaten, want deze exclusieve yondan kohaku bewonderen doet geen pijn....integendeel, hier moet en zal je van genieten. Trouwens wat is er mis met een vijver vol kohaku, in dit geval van Taniguchi.

Iedere dag kijk ik met bewondering naar deze vijver die enkel kohaku en 2 karashigoi herbergt. Misschien heb ik dit jaar iets te veel kohaku aangekocht, maar het jaar begint nog maar pas, dus je kan nog wat verwachten.
Bekijk ook even deze kohaku, ik dacht van Koiluka, maar ben niet zeker. Ton heeft deze verleden jaar nog verkocht, en nu zwemt hij lekker rond bij Narita Interkoi, want zo begin ik me te voelen. Alle vijvers bevatten een groot aantal vissen van klanten, en in principe ben ik een hele kleine Narita....

Bij aankomst groeivijver is het altijd kunst om je even rustig naar het glas te begeven, zodat de koi niet schrikken. Het geeft je altijd een adrenalineshot om deze pareltjes te mogen bekijken in hun warmwaterbassin.

Voor zover ik kan beoordelen zien ze er supercontent uit, en is het niet aangeraden om ze te netten. We zien ze dan wel niet allemaal, maar rust is belangrijker dan onrust. We hebben een ganse tijd de revue laten passeren, en konden geen problemen vinden, en waarom zou het ook ? Tegelijkertijd toch wat stalen genomen van het water, en deze waterwaardes kan je zien op de bijhorende foto.

Als afsluiter heb ik nog enkele sfeerfoto's erbij gedaan van de grote natuurvijver, bedekt met smeltend ijs. Altijd een lust om hier te mogen rondwandelen. De hele tuin ademt altijd liefde voor de natuur, rust en kalmte uit.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

hoi Luc
dit is ook een schitterende kohaku
maar niet die van mij
deze kohaku komt het bestand uitbreiden van het voorjaar

en ik kom gauw weer eens jou kant op
om de kohaku en vele andere koi te bewonderen
groetjes koiluka (martin)

koiluka on 15/02/2012 10:25

Hoi Koiluka, het is deze van Ton zelf dat gebowld werd...ik dacht dat hij de jouwe aan het zoeken was, en beide trekken veel op elkaar.

Deze is ook via Ton verkocht, daarom dat ik niet zeker was...

luc on 15/02/2012 11:15

Koiluka??
Geen idee wie hier achter schuilt maar de getoonde kohaku is voor Ronald uit Zutphen...
mvg
Ton

Ton on 15/02/2012 12:16

En de vierstapper voor Jelle... maar dat is zeker bekend!

Ton on 15/02/2012 12:17

ik ben eruit. Gelukkig dat ik alles opschrijf en noteer.
de nu getoonde kohaku is van Ronald, aangekocht via Ton
de kohaku van koiluku is van hem, maar aangekocht via Interkoi Brakel.

Soms verwarrend, en nog veel verwarrender als de koi nog wat op elkaar trekken. Tot hiertoe bij mijn weten nog nooit een verkeerde koi geleverd, wel ooit eentje kwijtgeraakt, een showa van Momotaro van Sam, maar dit is nadien rechtgezet.

luc on 15/02/2012 12:41

hoi Luc
je heb het helemaal goed
goed speurwerk weer , hahaha
al met al zijn het 3 prachtige koi

koiluka on 15/02/2012 15:18

in het filmpje kohaku van Taniguchi. zie ik op 25 sec een beul van een kohaku passeren .... die is blijkbaar in haar nopjes :-)

sam on 15/02/2012 20:13