Op weg naar Le Havre

Op weg naar Le Havre

Het is toch altijd een speciale gebeurtenis als mensen meer dan 500 km rijden om een koi op te halen.

Zij kopen 1x per jaar een koi, huren ergens een bed en breakfast zodat ze uitgerust hun koi de volgende dag kunnen ophalen.

In dit geval gaat het over een tosai van Taniguchi die een seizoen in de mudpond heeft doorgebracht en in het najaar is aangekomen.

Het is 30 april 2018, en wat ik zie is een tosai met een bijzonder sterke huidkwaliteit, een flinke maat, ze zal vermoedelijk 10-11 maanden zijn op dat ogenblik, mooi beni en het sumi goed verdeeld dat vrij veel fantasie overlaat aan de gedachtegang.

Leer ook hoe het sumi zich kan ontwikkelen bij sanke. Sommige delen zullen wegtrekken, andere delen zullen zich juist samentrekken en versterken. Interessant om te volgen, vooral voor de sanke die nu aangeboden worden via de prachtige sanke in opgroei 1 en opgroei 2.

Ondertussen zit ze al van december binnen, heeft ze eigenlijk geen probleem gehad met het houden van het sterke beni, en zeker niet aan de huidkwaliteit. Ze werd ondertussen 58 cm gemeten wat zeker niet te verwaarlozen is. De toekomst lacht haar toe en de kopers waren bijzonder blij dat ze het vertrouwen hadden gegeven.

Let vooral op het sumi, en hoe het zich evolueert. Minder geliefd in Europa, maar bijzonder op prijs gesteld in Japan. De klanten reden tevreden terug naar huis.

Ondertussen begin ik stilaan aan de laatste aanbiedingen van de tosai, en ook van nog enkele kohaku die de winter buiten hebben doorgebracht.

AANBIEDINGEN UIT OPGROEI 2

Sanke Momotaro 1811087 – 39 cm Een bijzonder mooie yondan sanke

Verwachtte grootte einde seizoen 2019, 50 - 55 cm

Prijs: 1095 euro

Extra seizoen opgroei: 200 euro

Kohaku van Matsue 1803019 – 47 cm

Tijdelijk aangeboden voor 950 euro.

Extra seizoen opgroei: niet mogelijk

Ginrin kohaku van Momotaro 1803020 – 40 cm

Prijs: 1250 euro

Tijdelijk aangeboden voor 950 euro.

Extra seizoen opgroei: niet mogelijk

CONTROLE KHV

Ik ben blij dat ik reeds enkele jaren een test laat uitvoeren door een staal te laten nemen van de kieuwen om mogelijke problemen met KHV uit te sluiten. Dit is de laatste controle van de koi die in februari zijn binnengekomen. (zie bijgevoegde foto)

Een kieuwstaal wordt genomen, een kleine ingreep waar de koi weinig last van blijken te ondervinden. Om dit eventjes te tonen heb ik er een filmpje van gemaakt. zodat je kan zien wat er gebeurd.

Deze stalen worden opgestuurd, en ik denk dat er niet meer kan gedaan worden om de veiligheid van de aangekomen koi te garanderen. Op het document wordt ook aangegeven van welke koi er een kieuwstaal is genomen.

Gewoonlijk neem ik 2 kieuwstalen per vijver, gewoonlijk van koi die nog niet verkocht zijn, alhoewel dit in principe niet belangrijk is, en in dit specifiek geval van showa 1812004 en shiro 1812002 uit vijver 7, de koi die laatst zijn binnengekomen.

Indien mensen het vragen kunnen ze van iedere biopsie een kopie vragen van deze controle.

Meer afbeeldingen

Op weg naar Le Havre: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml