Opdracht: tosai kopen.

Opdracht: tosai kopen.Door omstandigheden kan ikzelf helaas dit voorjaar niet meegaan naar Japan. Ik heb echter een heleboel koi nodig om de vijvers met nieuwe koi te vullen.

Daarom heb ik Ben gevraagd of hij het erg vond om ditmaal alleen naar het land van de rijzende zon te reizen, en wat denk je ? Hij vond het helemaal niet erg. Om het even met zijn eigen woorden te zeggen: Ik vind het helemaal niet erg om mijn droom in vervulling te zien gaan, en de ganse dag bij mijn lievelingskweker in zijn snoepjeswinkel rond te zwerven...er zijn ergere dingen in het leven.

Ben zal ditmaal alleen naar het Zuiden gaan, want Momotaro is en blijft ons hoofddoel. Wij kennen Momotaro ondertussen door en door, weten goed wat voor vis we in de kuip hebben, en zijn altijd zeer gecharmeerd geweest van zijn koi. We zullen trachten iedere dag een update te geven van de reisperikelen van Ben.

Terwijl ik dit schrijf krijg ik net bericht van Brian, dat Ben veilig aangekomen is in Tokio: Just a quick note to let you know all is fine. We had some lunch and are headed to Okayama now. Please let his wife know. Zo gaat dat in de tegenwoordige tijd. Communicatiemogelijkheden zijn op dit moment onbeperkt, en de wereld word kleiner en kleiner. Japan is eigenlijk een buurland dat je af en toe eens bezoekt. Wat een verschil met vroeger toen de draagbare telefoons nog niet bestonden....maar ja, dat zal de jeugd niet meer bergrijpen...

Hup Ben, zet hem op...

Ondertussen nog wat filmpjes voor onze klanten die hun koi nog in Arendonk hebben zitten:
film-01
film-02

Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

Enkel en alleen Momotaro op het programma, of ook nog andere kwekers uit het Zuiden? En voor zover ik begrepen heb dus geen tosai showa van Sekiguchi, terwijl dat enkele maanden geleden nog wel de bedoeling was, dacht ik zo!?
De Marcel zal dan ook enigszins ontgoocheld zijn, vrees ik. Maar ja, je kan nu eenmaal niet alles (ineens) hebben in het leven.
De Ben een beetje kennende, zal het ongetwijfeld toch weer een vruchtbare koihunt worden.

Enne, bedankt voor de filmpjes, Luc. Ze zijn zeer welgekomen in deze sombere winterperiode, die zowel voor mij als voor mijn koi veel te lang blijft duren.

Martin on 16/02/2010 11:30

nood breekt wet Martin, het kan nu even niet anders, heb andere katten te geselen op dit moment.

luc on 16/02/2010 11:48

Ben zal zich ongetwijfeld heel nauwgezet van zijn taak kwijten en ik kan niet wachten naar al het moois dat hij gaat selecteren.

Mocht er interessante (vrouwelijke) chagoi en benigoi (of kigoi) met groeipotentie zijn, dan hoor ik dat graag als eerste! (Mag dat Luc? Of kijkt Ben alleen naar go sanke?)
Zou zo graag weer een 'Willem' & een 'Megablub' (ingewijden herkennen de namen) in de vijver willen!

Zal voor jou ook raar zijn Luc, niet zelf mee te gaan. Jij moet nu ook afwachten wat er aan foto's en filmpjes binnenkomt. Spannend!

Noëlle on 16/02/2010 12:13

Vertrouw 100% op Ben Noëlle, altijd gedaan trouwens. Ik heb inderdaad Ben de opdracht gegeven om uit te kijken naar deze vissen, maar ben bang dat ze in het zuiden niet echt voorhanden zijn, tenminste ik weet ze niet echt zitten. Ik weet dat Momotaro vroeger kigoi had en heb Ben gevraagd om in alle hoekjes en kantjes te kijken als hij mag.

luc on 16/02/2010 12:49

matsue kwwekt dat spul tegenwoordig wel en ook okawa heeft ze....komt ben daar ook?

arieboom on 16/02/2010 12:57

Luc,

ff wat anders....
zag dat de tosai inmiddels 5cm gegroeid zijn ( de meeste dan ) en dat ze nu meteen 250 tot 350 euro duurder zijn... is dit niet iets te...??? vorige week waren ze nog 500 euro.

in die korte tijd ga ik er van uit, dat de koi op zo'n korte tijd nog niet echt veranderd is, behalve de lengte dan. en dat je niet in een week tijd kan bepalen dat dat wel zo is.

Randy on 16/02/2010 14:25

Er zijn er ook die goedkoper geworden zijn, dat lees ik niet Randy ? Zoals voorheen gemeld wordt er tijdig aangekondigd wanneer ze opnieuw geevalueerd worden nietwaar ?

luc on 16/02/2010 14:44

ben veel succes gewenst in japan ben zeer benieuwt wat je inkoopt.

theo on 16/02/2010 16:11

Hai Randy,
Het mag raar lijken maar het hoort bij het vak. De koi worden ingekocht en te koop aangeboden voor een bepaalde prijs met als voordeel dat ze dan opgevangen worden in verwarmde bakken. Op dat moment zijn ze een 20 cm. en daarbij behoort een bepaalde prijs. De snelle beslisser heeft dan een voordeel dat hij voor relatief weinig een koi koopt die op het moment van ophalen(na 3 maanden) vele honderden euro's duurder behoort te zijn. Na een 8 tal weken worden deze koi geevolueerd en wordt een prijs bepaalt die bij dat formaat en die kwaliteit koi hoort. Als koper ben je duurder uit maar heb je misschien iets meer zekerheid. Over een 6 tal weken als de koi nogmaals worden geevolueerd heb je kans dat ze zomaar weer duurder worden. Dus kortgezegd, grijp nu je kans! En voor de volgende keer, niet te lang wachten met kiezen en kopen.
mvg
Ton

Ton on 16/02/2010 16:17

Wil nog iets toevoegen. Mensen vergeten dat het gemiddeld 50 euro/koi/ per maand kost om een tosai buiten te laten opgroeien op 23° en met hoogwaardig voedsel.

luc on 16/02/2010 16:53

Bedankt voor de reacties!

Maar Luc,

is het geen idee om die 3 maanden dat ze bij jullie zwemmen ( verwarmd + voer )
omdat al bij de prijs mee te rekenen ?
dat de koi van het moment dat hij binnekomt E 750 kost ?
en later, als hij/zij geevalueerd is ze dan duurder te maken ?

Randy

Randy on 16/02/2010 19:43

Inderdaad Luc,

gaat helemaal goed komen met het selecteren van tosai. heb Ben zie selecteren in Japan afgelopen november. de kwekers keken er zelfs van op dat Ben toch elke keer weer de beste koi eruit wist te selecteren.

diepe respect voor Ben...

stephan on 16/02/2010 20:13