Open Sale

Open SalePersoonlijk vind ik de Open Sale een teleurstellend karakter hebben.

Het is dan eigenlijk kunst om je af te vragen wat het probleem zou kunnen zijn. Redenen kunnen zijn overaanbod...te duur...vertrouwen...noem maar op. Ik kan echter deze redenen niet beamen. Ik ben er persoonlijk niet bij betrokken, enkel dan als er toch mensen zijn die koi gekocht hebben via de Open Sales van mij, maar ik denk dat het voornamelijk met vertrouwen te maken heeft.

Als het wantrouwen is, zou ik het volgende willen voorstellen. Indien mensen zich geroepen voelen om toch een koi van deze kwaliteit aan te schaffen, maar bang zijn dat het tegenvalt, mogen ze van mij een koi aanvragen die ze van plan zijn om te kopen, of die hun zou bevallen. Ze hoeven niets te betalen. De koi komt naar Arendonk, en zij hebben de mogelijkheid om de koi dan te bekijken. Indien deze niet aan hun verwachtingen voldoet, mogen zij afstappen van hun aankoop, en neem ik de verantwoordelijkheid over.

Ik wil wel weten waar ik aan toe ben, en ik moet wel een bepaalde mate van vertrouwen voelen. Mensen moeten mij dan een mail sturen met hun volledige gegevens en telefoonnummer en de koi waar ze eventueel interesse in zouden hebben. Ik zal persoonlijk tot de koop overgaan. Meer kan ik toch niet doen denk ik. Het enige waar ik op moet vertrouwen is dat de wens tot aankoop moet aanwezig zijn. Ik krijg vandaag nog een lijst die speciaal voor mij aangemaakt werd met de leukste vissen...

Hier is de lijst waarvan sprake:
Hsk- 06 - 25 - 26
Isa 20 (Male)
Tor 1 - 3 - 6 - 16 - 18 - 25
Tak 1 - 2 - 6 - 7 - 8 allemaal goede kohaku's

Zonde dat dit initiatief niet meer weerklank geniet.

Reacties

6 reacties tot nog toe

Luc,

Ik begrijp het ook niet, ik had verwacht dat zaterdag tegen de middag alles verkocht zou zijn.
Maar als ik het goed heb begrepen is deze sale toch in meerdere landen aangeboden. Dan is de annimo daar helemaal laag.
Het blijft altijd moeilijk om via een foto en filmpje een koi te kiezen. Maar als dan Interkoi er achter gaat staan kan je zeker verwachten dat het koi van goede tot zeer goede kwaliteit is.
Dus ben je op zoek naar een mooie koi aarzel dan niet.

Groeten Jent

Jent on 18/04/2011 20:25

Beste Luc,
Naar mijn mening ligt het hoofdzakelijk aan de hoge prijzen, dit betekend niet per se dat de koi te duur zijn maar dat 1000,- tot 2500,- euro gewoon heel veel geld is. Helemaal als je bedenkt dat je voor hetzelfde geld ook een goede vrouwelijke nissai of sansai kunt kopen van momotaro/yamatoya/sff of welke kweker dan ook.
Kun je mij de groeiverwachting van een tosai hosokai vertellen, bij een nissai/sansai
is dit gewoon beter in te schatten.Ik denk dat de meeste mensen als ze zo,n bedrag uitgeven eerder voor die "zekerheid " gaan. Mijn mening: het ligt aan de prijs, wat is jullie mening ?

Bart DH on 18/04/2011 20:36

Ik denk dat de meeste mensen gewoon bang zijn om een koi aan te kopen enkel van een foto.Luc, jij hebt de laatste jaren genoeg ervaring en kennis opgedaan om te weten wat je mag kopen waardoor je klanten liever diezelfde koi via jou kopen dan van het net.Jou kennen ze en weten ze dat je het beste voorhebt met je klanten.

johan on 18/04/2011 21:03

Ik denk dat de redenen legio zijn. Laten we eerlijk zijn, in de eerste plaats zijn de prijzen voor de gemiddelde liefhebber veel te hoog. 1000 en up, het gaat voor velen over een maandloon en meer. Een gemiddeld liefhebber zou (na een klein onderzoekje) tot maximaal 250 euro uitgeven voor en koi en verwacht dan koi rond de 30cm van "degelijke" kwaliteit. Slecht een zeer beperkte groep kiest voor meer kwaliteit en vergeleken met de kostprijs gaan de meesten niet hoger dan 1000 euro. dwz dat je met een zeer beperkte markt zit die meer wil geven. Binnen deze markt zitten dan ook nog de iets welstellende mensen die zonder veel probleem 2000 euro en meer kunnen geven.
Deze groep is dan weer opgedeeld in mensen die uiteindelijk wel vinden dat je de koi in levende lijve moet kunnen kiezen en het uiteindelijke beperkte groepje dat over blijft zal dan op vertrouwen een koi kiezen op deze wijze.
Conclusie: de resultaten gaan in evenredigheid zijn met de sociale groepen (cfr financiële sterkte). Ga even na welke groep er meer dan 2500 euro netto op na zal houden aan loon en neem hier het percentage koiliefhebbers van en daarvan het percentage dat effectief in degelijke koi is geïnteresseerd en je hebt het potentieel.
Ik denk echter dat je zeker een leuke groep verfente liefhebbers hebt in je bestand Luc, Maar de meesten komen liever voor de combinatie goede koi en zeer leuke, gezellige mensen!

Raf Segers on 18/04/2011 21:48

Het lijkt wel een beetje een tegenvallend gebeuren de open sale.
Zeker als dit wereldwijd was,waar waren de Chinezen?

Kwekers als Tamaura,Taniquichu,Ikarashi,toch zeer aantrekkelijke vijver vissen.
De befaamde Showa's van Dainichi,gewoon eigenlijk niets verkocht.

Dus toch de prijs de bepalende factor?
Zal zeker,net als Raf schrijft meetellen.Zeker hier in de Benelux op dit moment.
Toch over de gehele koimarkt gezien weiger ik dat te geloven.

Mischien een krachtigere marketing/advertise campagne?!

Gr.Jack.

By the way,goed forum onderwerp.......

jack on 18/04/2011 22:22

Ik heb er in totaal 32 gescoord, waarvan er 12 reeds verkocht zijn. Blijven er 20 over, waarvan ik er zeker een deel van in de groeivijver ga zetten. Je zult ze vanaf 29 april kunnen komen bekijken en beoordelen. Ik weet zeker, absoluut zeker dat ik "gouden jumbo tosai" heb gekocht, en zoals je zegt, nu kan je ze in het echt ook zien. De prijs mag volgens mij niet het obstakel zijn. Prijs kwaliteit verhouding is zonder meer goed. Ik weet wat de Japanners voor een goede vrouwelijke tosai durven vragen.

luc on 18/04/2011 22:41