Open Sales op Japanse manier.

Open Sales op Japanse manier.Zoals in een vorig nieuwsitem opgegeven zal ik einde maart, of als de buitentemperatuur rond de 15° is, een opensales organiseren op Japanse manier.

Het is een hele ervaring om dit te doen, en ik hoop er dan ook voldoende mensen voor aan te trekken. Voor diegenen die het niet gelezen hebben zet ik het hier nog even op een rijtje.

Voorafgaande aan de veiling kunnen de dealers een aantal tosai kopen die goed zijn, maar in principe aan de dealers gegund worden omdat ze aanwezig zijn. Ik heb er toen 18 uitgezocht, waarvan ik vond dat ze de moeite waar waren en zal deze op de Interkoi opensales aanbieden voor de prijs van 125 euro. Hoe zal dit in zijn werk gaan ?

Op de dag van de opensales zullen de koi verdeeld worden over enkele bowls. Alle deelnemers krijgen een nummer toegewezen. Van ieder koi zal een foto aan de zijkant hangen met daarbij een enveloppe. Na het rustig bekijken van de koi, mag men als men wil een nummer in de enveloppe steken, bij de koi die men wenst aan te kopen.

Indien jou nummer alleen in de enveloppe zit, dan is de koi voor jou bestemd. Indien er echter meer dan 1 nummer in de enveloppe zit, dan zal iemand het winnende nummer trekken, en deze wordt dan eigenaar van de koi.

De enige koi die hier niet bij zal zijn is de showa die door Maeda San als eerste en beste uit de bowl is gekozen. Het is toch altijd een voorrecht om deze te mogen aankopen. Deze zal na de opensales per opbod verkocht worden vanaf 200 euro.

In tegenstelling tot mijn vorig nieuwsitem moet de koi pas afgerekend worden op het moment dat je één of meerdere koi hebt gekocht, en niet zoals eerder vermeld het bedrag op mijn rekening staat. Dat was een vergissing, en dat moet ik eventjes rechtzetten. De betaling gebeurd dus NA eventuele aankoop van de koi.

Het kan een leuke dag worden, zonder verplichtingen, want als je niet graag aankoopt, dan moet je het niet doen. Je kan wel genieten van de sfeer. Er is ook maar 1 winnaar mogelijk, en dat zijn de kopers van de koi. Het zijn jumbo tosai tussen de 22-30 cm van goede kwaliteit voor een minimale prijs die enkel mogelijk werd, omdat dit ook aan ons werd gegund door de Momotaro koifarm.

Het enige dat ik op prijs zou stellen, is om je inschrijving van deelname te ontvangen, zodat ik de nodige maatregelen kan nemen wat betreft plaatsen en nummers.

De dag van de opensales zal na de quarantaineperiode en afhankelijk van het weer plaatsvinden. Deze datum kan ik nog niet bepalen, want die is uiteraard afhankelijk van het weer. Ik zal een aantal data voorstelllen als het zover is. Dit kan op zaterdag of op zondag zijn, afhankelijk van jullie wensen.

De aangeboden koi zal ik in de loop van de volgende weken online zetten vermits ik er nu geen afzonderlijke foto's van heb gemaakt. De filmpjes zijn de volgende:

Handpick 1
Handpick 2
Handpick 3

Stuur een mail naar arendonk@interkoi.eu en vermeld even je deelname aan deze eerste opensales.
Gisteren werden er ook enkele koi van klanten gebowld, en natuurlijk maak ik daar filmpjes van. De kohaku en de showa gingen gisteren al mee naar huis. Temperatuur bij Rudy was dezelfde als bij mij, dus is het altijd beter dat de koi naar hun eigen habitat gaan:

Kohaku, Goshiki en showa
De kohaku was 51 cm, de kleine showa 24 cm, de goshiki heb ik niet gemeten, maar zal zeker 60 cm zijn. Ook zie je reeds de verbetering in de aflijning van de goshiki eigenschappen, en het mooie dat ze op het hoofd geen sumi heeft, wat een meerwaarde is.

Mannelijke maruten Sanke Momotaro
Is tijdens de quarantaine van 54 naar 56 cm gegaan.

Kindai showa van Momotaro
Is van 60 naar 64 cm gegaan.

Showa van Momotaro
Deze showa is van 64 naar 68 cm gegaan. Op zijn 19 maanden een serieuze lengte.

Kohaku van Taniguchi
Geweldige huidkwaliteit, de taniguchi kohaku.

Reacties

10 reacties tot nog toe

Hey ik ben content dat ze toch nog wat gegroeid zijn ,dat had ik niet verwacht na zo een supergroei bij momotaro .
Het was weer gezellig bij de warmtestraler met een koffie/koeken/cake naar de mooie koi kijken die op een lekker temperatuurtje rondzwommen .En dan die koitjes voor 125eu/st dat is echt goedkoop want het zijn niet zomaar koi in bulk .grtjs

paul on 24/02/2013 08:29

Dag,ik zou graag 1 koi kopen uit de reeks van 18 ,dus kan ik maar op 1 koi
bieden ? Anders zit ik mischien met meerdere koi die ik moet kopen.
Of zie ik dit verkeerd? mvg

rudi on 24/02/2013 08:48

Daar waar je je nummer insteekt, heb je kans om de koi te krijgen die je wil. Steek je meer nummers in meerdere enveloppen dan koop je natuurlijk meerdere koi.

luc on 24/02/2013 08:52

Als je slechts één koi wil kopen, moet je je kans wagen rudi. Anders wordt het handpick en dat is altijd veel duurder. Ik vind dit een leuk systeem, en niet geschoten is altijd mis. Ik ga me ook zeker laten inschrijven, want die kans heb je bijna nooit.

Marc on 24/02/2013 08:54

Je zult je kans moeten wagen rudi, en waarom niet ?

Jan on 24/02/2013 09:01

Ik doe mee!
Leuk initiatief om eens mee te maken.
En daarnaast zitten er een paar koi tussen die je normaal nooit
voor 125 euries kan kopen.

Gr.Jack.

jack on 24/02/2013 11:48

Schrijf mij ook maar in...toffe actie, mail volgt.

Tony on 24/02/2013 11:58

Toch even ter verduidelijking onderstrepen. Als je een box koopt, dan koop je de betere met de slechtere vissen. Geen probleem, want daar is de prijs ook naar. Handpick koi zijn normaal 3 x zo duur. Deze vissen zijn beide: en handpick en goedkoop.

luc on 24/02/2013 12:01

Wederom leuke actie Luc! Mischien waag ik mijn kans!

kurt on 24/02/2013 14:12

Wat ik zeer op prijs stel is dat er geluid bij de filmkes is... Top Luc, bedankt!

kurt on 24/02/2013 14:17