Opendeurdag nr. 2

Opendeurdag nr. 2De opkomst was precies zoals ik het ingeschat had, niet meer, niet minder, maar....

Eerst en vooral moet ik me verontschuldigen aan de mensen, want ik weet dat ik niet optimaal in conditie was om de mensen een gepaste ontvangst te geven.

Ik heb mijn best gedaan, maar ik was ditmaal helaas echt ziek. Ik heb de laatste 5 dagen zoveel geslapen onder een deken, wat ik de laatste 40 jaar niet heb gedaan. Ik en dekens gaan niet samen....Ik hoop dat ze er niet te veel van gemerkt hebben en toch nog een fijne dag hebben gehad. Mijn foto-en film niveau lag ook op een laag pitje, maar gelukkig heb ik toch enkele zeer mooie shots gemaakt van koi die de klanten eens graag zouden zien.

Zoals gisteren heb ik hier gewoon één langere film van gemaakt, waardoor je wat langer kan genieten van een filmpje. Als eerste werd weer mijn persoonlijke kindai showa gekozen. Deze geniet blijkbaar veel succes, wat me plezier doet. De kohaku bij de showa in de bowl is de kohaku van Jelle, en die heb ik er speciaal bijgezet om Jelle, die op grote afstand woont even van zijn koi te laten genieten. Wat een beul zou ik zeggen.... Als tosai gekozen begin dit jaar, heeft ze een geweldige evolutie doorgemaakt en is ze serieus ontwikkeld.

De tweede shot laat ook 2 machtige koi zien, met name de kohaku en de sanke van Yamamatsu, die met hun enorme uitstraling toch wel enkele harten sneller laat kloppen. De mannelijke kohaku van Taniguchi, die daarna volgt, is een plaatje van een koi, en bovendien een kwalitatief hoogstaande kohaku. Het zal je koi maar zijn...

De kleintjes gaan nu op welverdiende rust. De temperatuur zal nu wat omhoog gaan, de verkoop wordt stilgelegd, en eind volgende week zullen de verkochte gescheiden worden van de niet verkochte. We zijn allen benieuwd wat het gaat worden, maar één ding is zeker: op de korte periode dat ze in Arendonk zaten, waren ze al flink veranderd in positieve zin, wat algemeen bevestigd werd door de mensen die ze al gezien hadden.

Ondertussen heb ik mijn griep doorstaan, en kan ik recupereren. Ik dank alle mensen nogmaals persoonlijk voor hun bezoek, en hoop dat ze er toch van genoten hebben.

Reacties

6 reacties tot nog toe

Ja het was weer mooi om te zien die koi van dichtbij in de bowl .En Jelle dat is een zeer mooie aanwinst en het bewijs is al geleverd met deze evolutie .grtjs

paul on 17/12/2012 15:48

he luc,het was gisteren een leuke voormiddag me lekkere soep en een lekker stukje taart. prettige feestdagen he!!!

rudy on 17/12/2012 17:58

het is gewoon een feit dat er geweldige koi rond zwemmen in arendonk

gerrit on 17/12/2012 18:34

Het was weer een dag goed besteed, heerlijke hotdogs,prachtige vissen en hele gezellige mensen!! Nog wat opgestoken over shiro's en bekko's dankzij Rini. Al met al...volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!!!

Arjan on 17/12/2012 18:39

Het was gezellig in Arendonk. De prachtige koi die gebowld werden lieten de zon toch weer even schijnen op zulke koude saaie regendagen! Nog wat lekkere soep er bij. helemaal top!!! Groetjes...

Frank en Linda on 17/12/2012 20:32

Hoi
Was de eerste maal maar zeker niet de laatste keer dat in arendonk aanwezig was. Mooie verzorgde koizaak met toffe mensen en een eigenaar die kennis te over heeft. Ook Rini tegengekomen.
Groeten

sandy on 18/12/2012 07:57