Overzicht van de Momotaro veiling

Overzicht van de Momotaro veiling

Deze keer heb ik voor de eerste keer niet meegedaan aan de veiling van Momotaro, en dit sinds mijn beginperiode.

Hier zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste is dat volgens onze beoordeling er bijzonder goede koi op de veiling waren, die zeker onze aandacht trokken, maar zoals later bleek, absoluut niet betaalbaar. Maar ook een aantal waar wij een minder gevoel bij hadden. Je moet er rekening mee houden dat de voorbereiding tot een veiling zeer intensief is, en dat er zeker terugval komt van de koi. Deze koi vallen dan soms door de mand, en het bestuderen van de aangeboden koi is dan ook zeer belangrijk. Het is niet alles goud dat blinkt.

We hebben ondertussen voldoende ervaring opgedaan in het selecteren van koi via de veiling, dat het bovenstaande zeker geen understatement is. Een andere belangrijk punt is dat wij ditmaal verschrikkelijk gecharmeerd waren van de koi die we de laatste tijd gepresenteerd, en ook ingekocht hebben. Het merendeel kan op langere termijn de vergelijking met veilingkoi zeker doorstaan.

Er is dan bij ons een hoge mate van tevredenheid over de koi die we op de kop hebben kunnen tikken, maar tegelijkertijd ook een bepaalde terughoudendheid omdat we een beetje in de subtop aan het rondscharrelen zijn geweest, koi die je bijna zelden voor dit geld kan aankopen, laat staan verkopen, en die ook een bepaald risico inhouden.

Ondanks het feit dat deze prijzen zeer hoog zijn, zitten hier fantastische aankopen tussen, waarbij prijs/kwaliteit zeker aan de orde is. Wij beseffen maar al te goed dat het geen goedkope tosai zijn, maar om nog hogere kwaliteit aan te kopen is zelfmoord, tenzij je er natuurlijk de klanten voor hebt.

Om even terug te komen op de koi van de veiling en je een klein idee te geven over de prijzen, waar iedereen heel nieuwsgierig naar is, wil ik slechts het volgende zeggen.

De duurste tosai is voor een bedrag van 2 300 000 yen ( = ± 21 495 euro) verkocht

De gemiddelde prijs van de verkochte tosai bedroeg 294 779 yen of 2755 euro. (dit tegen de dagkoers van 1 euro = 107 yen)

Hou dan nog rekening met het feit dat er nog commissielonen betaald dienen te worden, transportkosten als de koi overkomen, mudpondkosten als de koi nog een extra jaar moeten blijven, winst, BTW en heel de rittepetit...Tel zelf de normale verkoopprijs maar uit. Dan moet je nog een verliespercentage incalculeren, een beschadigingrisico tijdens transport etc... tel uit je winst....

Om alles nu plezierig te houden, want dromen kan nooit geen kwaad, kan je op de bijgevoegde foto's en filmpjes, die ik per soort, willekeurig naast elkaar heb gezet, de 2 of 3 duurst verkochte koi van de verschillende aangeboden soorten zien, met name showa - kohaku - ginrin kohaku - sanke en tancho.

Welke koi van deze zou er als duurste van verkocht zijn ? Of maak een top 3 van de duurst verkochte koi, en ik zal het naderhand doorgeven. Of het nu een showa, een kohaku of een andere koi is, één van hen is de duurste geworden. Geef je top 3 maar door. Ik ben benieuw, en je mag best vergissingen maken, want het is niet eenvoudig.

showa 13

showa 17

showa 22

kohaku 51

kohaku 33

kohaku 62

ginrin kohaku 14

ginrin kohaku 15

sanke 2

sanke 5

tancho 88

tancho 81

Meer afbeeldingen

Overzicht van de Momotaro veiling: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml