Overzicht voor morgen

Overzicht voor morgen

De bijgevoegde foto's geven een overzicht van de tosai die we morgen even gaan bekijken.

Het zal er helaas niet warmer op worden, en verwarming heb ik niet echt, met uitzondering voor de vissen, dus kleed je goed aan indien je van plan bent te komen. Wat me toch steeds verbaasd, is het feit dat ginrin zo weinig succes hebben. Ik heb speciaal 3 zeer mooie ginrin kohaku geselecteerd, met de wetenschap dat dit minder gewenst is, maar toch begrijp ik dit niet helemaal.

Ik zou dan toch ook wel eens willen weten waarom de ginrin variëteit zo slecht in de markt ligt. Zelf ben ik echt gecharmeerd van een mooie ginrin en kan ik het niet laten om af en toe een mooie ginrin te selecteren. Op dit ogenblik zwemt er een zeldzaam mooie ginrin in Almere, en bij mij zwemmen er ook enkele bloedmooie ginrin rond van hoge kwaliteit. De 3 in deze tosai bak, zijn werkelijk geweldig en toch is er geen vraag naar. Raar maar waar ?

Ik denk soms dat het is omdat de ginrin als "minderwaardig" wordt beschouwd, en echte koi onwaardig, en dat men dat verhaal maar even doorgeeft aan beginnende koiliefhebbers, die het op hun beurt weer verder vertellen, ik weet het echt niet. Een mooie ginrin is een diamant in je vijver, zo denk ik erover, en zo zal ik ze blijven bekijken. Of ze voldoen aan de eisen van een volwaardige koi, is voor mij niet aan de orde. Mijn vraag is dus: waarom trekt men zijn neus op als men het over ginrin heeft ?

Vandaag ben ik ook te weten gekomen, wat het woord "koi" betekent in het Japans. Wie het weet mag het best even kenbaar maken, maar ik reken erop dat je het niet eerst opzoekt. Ik wist het tot de dag van vandaag niet.

Afspraak morgen om 13.00 uur om in de koude enkele tosai te bekijken, eventueel te bespreken, te fotograferen en wie weet, zijn er ook wel enkele kopers. Er zitten verdomd goede tosai tussen met veel toekomstpotentieel.

Als toemaatje moet ik nog even melden dat Ben volgende week maandag naar Japan reist om koi aan te kopen. Wij willen ook even inspelen op jullie wensen, en vragen of je eventjes door wil geven wat jullie wensen zijn.

- Moeten wij zoeken naar HQ nisai, met een bijhorend prijskaartje ? +2000 euro

- Moeten wij zoeken naar nisai, met een minder prijskaartje ? 750 - 1500 euro

- Moeten wij zoeken naar VHQ tosai met een bijhorend prijskaartje ? +1000 euro

- Moeten wij zoeken naar HQ tosai met een bijhorend prijskaartje ? 500 - 1000 euro

- Moeten wij zoeken naar tosai met een bijhorend prijskaartje ? 250 - 500 euro

- Gaat de voorkeur uit naar Showa - Kohaku - Sanke of andere

- Of hebben jullie andere wensen.

Jullie wensen zijn belangrijk voor ons. Alles wat jullie in de reacties schrijven zullen wij in ons opnemen. Ik laat Ben helaas alleen gaan dit voorjaar, vermits ik met andere prioriteiten zit op dit ogenblik.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml