Papa's aan de top...

Papa's aan de top...Geen oma's aan de top zoals het liedje van K3 ons laat geloven, maar deze week waren het de papa's aan de top.

En niet de minste in mijn ogen. Ik pinkte een traantje weg toen ik de GC van 2002 Appeltern, en de beste kawarimono in variety en size 8, los moest laten, en naar zijn nieuwe eigenaar zag vertrekken. Deze stevig gebouwde man wordt eindelijk beloond met een vaste verblijfplaats, en daar zou ik alleen maar blij mee moeten zijn.

Zowel de nieuwe eigenaar van deze kigoi, als de eigenaar van de volgende mannelijke kohaku wilden onbekend blijven. Deze male kohaku van de veiling in februari van Momotaro is dan ook één van de mooiste kohaku die ik gezien heb.

Ik hou van deze patronen, en wat heel raar is, was de volgende opmerking van de nieuwe eigenaar: Deze kohaku doet me denken aan Domino van Rini Groothuis indertijd....En geloof me of niet, ik had precies dezelfde gedachte toen ik op de veiling was, en dat was ook de reden dat ik mijn nummertje omhoog hield tot ik de nieuwe eigenaar was van deze bijzonder mooie kohaku.

Met een archief zoals mijn website is het niet moeilijk om de info over Domino opnieuw te traceren, en zo heb je nog eens oud nieuwsplezier via deze link, vooral voor mensen die niet de ganse geschiedenis kennen van interkoi, of van bepaalde koi, want sommige koi hebben niet alleen een nummer, maar ook een naam.

Zo zie je Domino nog eens enige tijd na aankoop, rijkelijk gestoffeerd met de door iedereen gemiste stem van Rini:

Domino 01
Domino 02
Domino 03
Domino 04

Zalige jaren waren dit...die nooit meer terugkomen. Nostalgie ten voeten uit...Ik zou het dan ook niet erg vinden als deze kohaku de naam Domino zou mogen dragen.

De wind is ondertussen gaan liggen zie ik, terwijl ik dit nieuwsitem schrijf. Het zou droog blijven, en wie naar Arendonk komt en geïnteresseerd is in oude Trabantjes, kan aan zijn trekken komen, want er is de jaarlijkse bijeenkomst in het dorp van mensen die nog met een Trabantje rondrijden. (zie foto)

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Ja Luc er zijn best ook mooie male te koop ,en als de lengte dan nog meezit is het feest want ze hebben meestal een torpedo-body .
En wat zal het stinken in het dorp haha .grtjs

paul on 18/05/2013 07:57

De body van de kohaku is zelfs nog beter dan de body van domino. Als die dezelfde lengte zou kunnen halen, spreken we niet meer over een supreme champion, maar zeker over een grand champion. En die kigoi, wat een kanon.

Hans on 18/05/2013 07:58

Proficiat aan de nieuwe eigenaar van de kigoi, je moet toegeven het was een blikvanger. Hopen dat we hem nog eens zien verschijnen .

Johan on 18/05/2013 09:54

Prachtige mannelijke kohaku's zijn er binnen gekomen, moeten niet meer voor de vrouwen onderdoen. Degene die vertrokken is, amai wat een mooie.
Veel plezier ermee, laat hem nog maar eens verschijnen over een jaar of zo .

Marcel D on 18/05/2013 12:36