Plotseling werd ik armer.

Plotseling werd ik armer.Niet financieel, want arm ben ik toch al, maar ik werd 7 koi armer gisteren. Op 1 december kwamen ze binnen, nu 4 maanden later verlaten ze hun verblijf.

Het minste wat je kan zeggen is dat de koi geen quarantaine hebben gehad, en bovendien blaken ze van gezondheid. Pieter en Melanie kwamen van het verre Haaksbergen om hun bijzonder mooie sanke op te halen.

Filmpje sanke SA-V11-912

Als je bij het zien van de foto of het filmpje nog twijfels hebt over het shiroji, dan moet je dringend naar de oogmeester, want ik word telkens sneeuwblind als ik deze sanke in een blauwe bowl zie.
Ook even gemeten en ik kwam zo maar eventjes op een piepkleine 70 cm. Met andere woorden heeft ze tijdens het verblijf nog maar eens eventjes 6 cm groei genomen. Het zal je Momotaro maar wezen...

Dit zijn van die koi die je onbegrijperlijkerwijs op de veiling hebt kunnen aankopen. Je bied erop in de wetenschap dat je haar toch niet hebt, en dan komt het nieuws dat je ze te pakken hebt. Het zijn momenten die nooit meer stuk kunnen gaan. Zo zijn er nog een paar hoor, noem maar Masami, de sanke die tategoi werd verleden jaar in Appeltern, en noem maar op.

Bovendien mag Pieter zich wel gelukkig prijzen met een vriendin die "hem zijn hobby gunt". Het is ooit wel eens anders. Als kers op de taart mocht hij er zelfs nog een mannelijke showa van Momotaro uitkiezen. Melanie gaf de voorkeur aan en ginrin, maar ik zag de twijfel al bij Pieter in zijn ogen, en uiteindelijke werd het deze showa..

Bovendien werd het de showa, waarvan ik dan weer niet begrijp waarom deze nooit eerder verkocht werd. Het was een "domino" in de maak. Op 10 maanden 41 cm, een body als een kanon, een hi, om je handen en vingers van af te likken, en bovendien nog zo spannend als een thriller. Mooie naam trouwens voor een showa als deze...thriller, of Hitchcock, ja dat past hem wel.

Na het verpakken reden volgens mij 2 gelukkige mensen naar huis, en was het de beurt aan Jacky en Monique die hun nisai van Taniguchi kwamen ophalen. Na de installatie van een warmtepomp was de temperatuur van zijn vijver ook 15° en werd het tijd om hun koi die ze verleden jaar gekocht hebben op te halen. Het werd een jaartje wachten op deze tosai die een extra seizoen in de mudpond hadden gezeten.

Selectie Taniguchi en Momotaro

Van de 5 geselecteerde taniguchi kohaku, bleek er toch één mannetje bij te zitten, en deze heb ik dan ook ridderlijk geruild tegen een showa van Momotaro uit de Open Sales reeks van Momotaro, want Jacky wou geen man. Wat er overblijft is trouwens een geweldige man hoor, dus ik mag ook niet klagen.

De taniguchi kohaku hadden het ook bijzonder goed gedaan tijdens quarantaine. Waren het in den beginne schuchtere en bange vissen, na een paar weken veranderde hun karakter in aangenamen spontane vissen die me het meeste plezier gegeven hebben van allemaal. Ik zal ze nu moeten missen, mijn vijvertje met kohaku....

Het is toch weer een hele opluchting als een groot aantal koi naar huis toe gaan. Er gaat een bepaalde last van je schouders die je wel wil dragen, maar dan vooral als alles goed gaat.

En last but not least, moest ik nog even de 70 cm grote karashigoi van Johan in mijn nieuw samengestelde vijver plaatsen. Ik moet er nog een 1/2 jaartje voor zorgen en hopen dat ik ze naar de 80 cm kan brengen, want dat is de taak die Johan mij opgelegd heeft. Ze mag dan ook in mijn trotse "Jumbo vijver".

Filmpje overplaatsen Karashigoi

Speciaal voorbereid voor de opvang van 16 koi tussen de 65 en 80 cm, is dit een onnoemelijk mooie vijver geworden van 40 kuub. De zon moet van de partij zijn, mijn stoel of zetel erbij en genieten is de boodschap. Het is je reinste fantasie die uitkomt...een werk dat jaren geduld en inspanning gevraagd heeft, maar dat nu stilaan realistische vormen begint aan te nemen.

De 2de vijver van 40 kuub ben ik nu aan het voorbereiden voor de volgende 15 jumbo madammen die binnen enkele weken binnenkomen. Hier doen we het voor, schoonheid in al zijn vormen en in al zijn kleuren. 5 jaar arbeid, 5 jaar koibelevenis wordt werkelijkheid....

Het weer wordt niet geweldig in het weekend, maar ik ben op zaterdag en zondag wel aanwezig. Zaterdag van 11 tot 4 uur en zondag van 10 tot 2 uur....

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

De sanke is SA-V11-912 was naar mijn persoonlijk mening de mooiste vis die je had zitten Luc. Wat een prachtig beest en wat een bouw ! Hoe groot denken jullie dat deze vis kan worden? Volgens mij wordt het echt een kanon. Die grote lange kop en het lang gerekt lichaam verraden dat dit een mega beest wordt.

Greets,

Ray

Raymond on 30/03/2012 10:20

Daar gaan weer een paar zeer fraaie koi! Zorg er maar goed voor.....
Feli voor de nieuwe eigenaren!

Ton on 30/03/2012 12:14

de vissen zwemmen al mooi mee Luc en eten ook al goed.
was een gezellige dag gisteren en nu op naar mooie weer kan ik er mooi van genieten.

pieter on 30/03/2012 17:21

Terug in het land... machtige sanke, echt mooi!
De karashigoi haalt zonder problemen de 80+ ben ik van overtuigd.
Hoe gaat de groeivijver Luc?

kurt on 30/03/2012 19:39

Prachtige koi's , veel plezier ermee.
Zwemmen die kohaku's nu niet bij mij in de buurt, was dat geen Lommels accent zo te horen.
In ieder geval een geweldige aankoop gedaan, deze zou ik ooit wel eens willen terug zien .
De ouder dieren van Taniguchi zijn afkomstig van Sakai, eigenlijk heb je een mand vol Sakai gekocht voor een Taniguchi prijs. ( slim bekeken )

Marcel D on 30/03/2012 20:23

Een geweldige Sanke
Veel plezier ermee

Jent on 30/03/2012 20:51

Arm ben ik al zegt ie.......
Wij liefhebbers blijven arm !
Lekker bezig Luc ;-)

Gr.jack.

jack on 30/03/2012 20:52