Presentatiedag Kohaku

Presentatiedag KohakuVandaag heb ik foto's en filmpjes gemaakt van de 10 kohaku die zaterdag voorgesteld worden.

De voorwaarden en de prijzen werden in het vorig nieuwsitem vermeld. Nog even bijvermelden dat ik voor de aanwezigen zelfgemaakte hamburgers zal maken, zoals je ze nog nooit geproefd hebt... :). Ik zal er persoonlijk voor zorgen en grillen op de barbecue. De koi die ik presenteer zijn geweldig, maar mijn hamburgers ook, dat beloof ik je.
kohaku-01
kohaku-02
kohaku-03
kohaku-04
kohaku-05
kohaku-06
kohaku-07
kohaku-08
kohaku-09
kohaku-10

Meer afbeeldingen

Reacties

18 reacties tot nog toe

Howla dit is een mooie kans voor mij om kwaliteitskoi te kunnen kopen die betaalbaar is ,ik kom zeker eens kijken .
Hebben jullie nog info over de ouders/bloedlijn ?
Nummers 3 en 9 zijn er met een mooi patroon vind ik .
Ik ben benieuwd naar de huidkwaliteit want die zou je bij tosai al moeten kunnen zien ! grtjs

paul on 22/06/2010 20:10

Hoi Luc

Persoonlijk vind ik de prijs voor deze Kohaku's (600 euro) toch wel aan de stevige kant, ik weet dat het erg moeilijk is om de kwaliteit vanaf een foto/filmpje te beoordelen, maar dan toch.
Ik heb zelf dit jaar een Kohaku (ook tosai) van Yamatoya aangekocht welke zeker niet onder doet aan de kwaliteit welke u hier laat zien en dat voor een prijs welke nog ver onder de helft van deze zit.

Deze reactie is zeker niet bedoeld als zijnde negatief, maar mijn menig ;)

Maar wie weet kunt mij volgend jaar overtuigen met een up date van de vissen welke hun ontwikkeling in de groeivijver hebben door gemaakt.

Maurice

Maurice on 22/06/2010 20:27

Als ik zo vrij mag zijn, bij deze een link naar een filmpje over de Yamatoya Kohaku's waarvan ik de "twee staps" heb aangekocht, ter vergelijk ;)


http://www.youtube.com/watch?v=mXKu96X0oX8&feature=player_embedded#!

Maurice on 22/06/2010 20:41

Zou je iets meer info moeten geven over deze tosai Maurice. Als je ze nog geen 300 euro moet betalen, wil dit zeggen dat ze 240 euro verkoop ex BTW kosten. Ik kan ze hier zelfs niet voor inkopen. Ofwel doe ik iets fout, ofwel klopt er iets niet in het verhaal. Als dit mannetjes zijn uit een vorige selectie, dan kan ik het begrijpen, anders kan ik niet volgen, en normaal kan ik toch goed inkopen...

luc on 22/06/2010 21:45

hallo maurice en luc, wij hebben ook een van dezelfde partij als maurice en zullen allen mannekes blijken op een uitzondering na misschien. neemt niet weg dat het veel geld is maar als je er ook wat voor terug krijgt als ze op respectievelijke lengte en ontwikkeling zijn is het niet weggegooid geld.

ron on 22/06/2010 22:48

Goede koi inkopen, vooral vrouwelijk blijft een heel moeilijke zaak. Ik richt me speciaal op zoveel mogelijk vrouwelijke koi, dat is een doelbewuste keuze. Ik heb niets tegen mannetjes, maar dat is een andere koibelevenis.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe moeilijk het is om de laatste selecties vrouwjtes aan te kopen. Het filmpje dat Maurice toont, is trouwens met een prof. camera gemaakt, dat kan je goed zien, en daar moet ik het helaas tegen afleggen met mijn cameraatje, dus vergelijken blijft sowieso moeilijk. Geloof me vrij, goede vrouwelijke tosai zijn verschrikkellijk duur.

luc on 22/06/2010 23:02

Resultaten ? Deze kan ik laten zien.

Resultaten ? Deze kan ik laten zien.
yondan kohaku
nidan kohaku

Beide komende van 47-48 cm. Bekijk ook de huidkwaliteit.
Beide komende van 47-48 cm. Bekijk ook de huidkwaliteit.

en wat dacht je van deze ?
kohaku met bijzondere huidkwaliteit

luc on 23/06/2010 08:05

Hoi Luc,

De door mij aangekochten kohaku is in oktober vorig jaar als tosai (20/25 cm) in een partij van 26 stuks aangekocht door de dealer, welke werden aangeboden voor een prijs van 125 euro per stuk.
Voor deze prijs kun je er van uit gaan dat deze als zijnde mannetjes "ges.xt" zijn, echter weet u als geen ander hoe moeilijk het is om bij een jonge tosai het geslacht te bepalen, zelfs voor een kweker.

Ik weet ook dat een vrouwtje in de regel vaak meer (2 tot 3 keer) moet kosten dan een mannetje, maar het wil natuurlijk niet zeggen dat een vrouwelijke koi ten aller tijden beter evolueert dan een mannetje, ik persoonlijk heb liever een goed ontwikkelde mannetjes koi van rond de 65 cm dan een vrouwelijke koi van 85 cm welke een mindere (huidkwaliteit/body) ontwikkeling heeft door gemaakt.

Daarom ook vind ik de prijs toch wel erg stevig, moeten natuurlijk niet vergeten dat deze visjes nog een lange weg te gaan hebben en het is afwachten ofdat ze de hoge verwachtingen kunnen waar maken, en dat maakt voor mij de prijs ten opzichten van het risico (ontwikkeling) toch wel erg groot.

Nog een vraagje, wat nu als ik een van deze koi aankoop, mee naar huis neem en over een jaar blijkt dit toch een mannetje te zijn ?

mvg Maurice

Maurice on 23/06/2010 13:04

Haaa...een leuke discussie....
@ Maurice... zoals je weet heb ik er ook 1 uit de selectie van Frank...
en vergeleken met de koi die bij luc zwemmen zitten ze gewoon echt wel een tandje lager...echt wel goede koi met een goede huidkwaliteit..maar zoals gezegd hoofdzakelijk mannelijk..
deze zijn hoofdzakelijk vrouwelijk..dat maakt de prijs al mogelijk....
als het later een mannetje blijkt is het gewoon pech hebben lijkt mij...dit zijn geen gegarandeerd female volgens mij... dus zal dan ong. 5 tot 10 % mannelijk kunnen zijn...

Matthijs on 23/06/2010 17:45

Haaa...een leuke discussie....
@ Maurice... zoals je weet heb ik er ook 1 uit de selectie van Frank...
en vergeleken met de koi die bij luc zwemmen zitten ze gewoon echt wel een tandje lager...echt wel goede koi met een goede huidkwaliteit..maar zoals gezegd hoofdzakelijk mannelijk..
deze zijn hoofdzakelijk vrouwelijk..dat maakt de prijs al mogelijk....
als het later een mannetje blijkt is het gewoon pech hebben lijkt mij...dit zijn geen gegarandeerd female volgens mij... dus zal dan ong. 5 tot 10 % mannelijk kunnen zijn...

Matthijs on 23/06/2010 17:45

Iedereen moet hard werken voor zijn poen,en om dan maar te zeggen gewoon PECH lijkt me een beetje kort door de bocht.
Ik denk dat luc dan wel iets regelt of compenseert?

rob on 23/06/2010 18:04

Maurice, Ik stel me toch een heleboel vragen, misschien terecht, misschien onterecht, ik weet het niet zeker, maar ik zal het even proberen duidelijk te maken.

Als je in oktober tosai krijgt aangeboden van 20-25 cm in een partij, dan stel ik mij de vraag welke tosai dit zijn ? Ik wil niet oneerbiedig zijn, maar tosai in oktober is ten eerste al een moeilijk gegeven en zeker bij Yamatoya, bijna zelfs onmogelijk.

Ten tweede is de kweek van Yamatoya in oktober zeker geen 20-25 cm, dat is ook al bijna onmogelijk. Ten derde is Yamatoya een kweker die geen echte jumbo tosai kweekt, wegens te klein. Dit heeft niets met goed of slecht te maken, maar dat is gewoon zo bij Yamatoya.

luc on 23/06/2010 18:05

De tosai waarover ja praat zijn in oktober slechts 3-4 maanden...hoe kunnen ze dan 20-25 cm zijn. Onze tateshita tosai zijn nu juist 1 jaar en zijn 28-35 cm. Om een vergelijk te geven, de meeste tosai van Momotara zijn na een jaar 35-45 cm. Ik wil niet onbeleefd zijn, maar ik stel me heel veel vragen....heel veel zelfs...

Over het sek sen van de koi kan ik heel kort zijn. Het is inderdaad heel moeilijk om het geslacht te bepalen op deze grootte, alhoewel de kwekers toch fijn hierin zijn hoor. Yamatoya kan slechts 2-300 nisai grootbrengen, en zal dus telkens proberen een zo hoog mogelijke scoringskans in te bouwen om vrouwtjes te selecteren. Hoe later de selectie, hoe hoger de kans op vrouwtjes, en onze koi komen uit de laatste selectie. Het zijn dus op dit ogenblik dus de tosai met de hoogste kan op vrouwtjes, anders had hij ze niet zo lang bijgehouden, want met mannetjes willen ze hun geld niet verprutsen. (niet oneerbiedig bedoeld) Daarom dat er gezegd wordt dat het 95% vrouwtjes zijn.

Ik kan je met de hand op het hart zeggen Maurice dat koi die 95% vrouwtjes zijn en van deze klasse, onmogelijk te vinden zijn voor dit geld. Nog een vraagje ? Hoe groot is jou tosai dan nu ? Want als deze op 3-4 maanden 20-25 cm is, dan wil ik toch wel eens weten hoe groot deze al is als we 6 maanden verder zijn ? Ik zou je toch eens willen uitnodigen zaterdag zonder verplichting, gewoon vrijblijvend. Dan heb je onze koi gezien, en ik wil toch eens verder praten.

Indien je keuze een mannetje blijkt te zijn, dan zou ik willen antwoorden met de woorden van Yamatoya: "Shit happens", (zijn woorden) maar daar wil ik zaterdag toch wel een anderes stelling in nemen.

Wat je vertelt over het evolueren van mannetjes of vrouwtjes ga ik niet in discussie, dat moet ieder voor zich uitmaken.

luc on 23/06/2010 18:08

Inderdaad Rob...jij kent me precies goed.

luc on 23/06/2010 18:13

Allez Maurice, replikeren maar op de vele (pertinente) vragen en bedenkingen van Luc. Je gaat ons (de andere lezers hier) toch niet op onze honger laten, nu het pas echt interessant wordt?? Ben zeer benieuwd naar uw reactie (if any . . .).

Martin on 24/06/2010 11:27

Martin , gij zijt een stokerke hé.:)

johan on 24/06/2010 14:06

Ik zou niet weten wat je bedoelt, Johan. :)
Wie A zegt, moet ook B zeggen, toch!

Martin on 24/06/2010 15:27

Ik zit al klaar met cola en chips...

Brian on 24/06/2010 17:09