Prijzen veiling

Prijzen veilingVeel mensen sturen mij een mail met de vraag hoeveel een bepaalde koi op een veiling moet kosten. Ik zou hier doodgraag een antwoord op geven, maar dat is quasi onmogelijk.

Om toch tot een bepaalde prijsbepaling te komen heb ik het volgende gedaan. Ik heb alle prijzen van de veiling die ik bijgewoond heb opgeschreven. (veiling oktober 2007). Deze heb ik geconverteerd naar een verkoopprijs. Dit heb ik gedaan door de inkoopprijs te verhogen met: het commissieloon voor de tussenpersoon, transportkosten, handling en inklaringskosten, BTW en normale winst voor onszelf. Dan kom je tot een redelijk goede waarde van de koi. Ik kom tot de volgende resultaten:

voor de kohaku
Er werden 35 kohaku geveild, waarvan:
- de duurste 36 500 euro in de verkoop zou moeten kosten,
- de goedkoopste 1 150 euro.
- De gemiddelde prijs bedroeg 6580 euro

Als ik nu de 3 duurste en de 3 goedkoopste koi verwijder, was de gemiddelde prijs: 4364 euro.

voor de sanke
Er werden 36 sanke geveild, waarvan:
- de duurste 81 000 euro in de verkoop zou moeten kosten,
- de goedkoopste 1 710 euro.
- De gemiddelde prijs bedroeg 10 842 euro

Als ik nu de 3 duurste en de 3 goedkoopste koi verwijder, was de gemiddelde prijs: 5988 euro.

voor de showa
Er werden 13 showa geveild, waarvan:
- de duurste 63 000 euro in de verkoop zou moeten kosten,
- de goedkoopste 1 710 euro.
- De gemiddelde prijs bedroeg 15 666 euro

Als ik nu de 3 duurste en de 3 goedkoopste koi verwijder, was de gemiddelde prijs: 5 708 euro.

Dit zou jullie een idee moeten geven over de prijzen die je zou moeten hanteren bij een veiling, om een koi te bemachtigen. Heb je nu het geluk dat je bied op een koi, die door de aanwezigen niet op prijs wordt gesteld, dan kan je dus evengoed een betaalbare koi kopen. De echte hoge prijzen worden toch door de Aziaten geboden.

Als je dus een koi van een veiling wil hebben, dan kan je een bod doen van 2- 3000 euro op enkele koi, en als je geluk hebt, dan val je in de prijzen.

Nog even ter rechtzetting: de prijzen zijn berekend aan de hand van een vast patroon. Dit is enkel een middel om een bepaalde weergave van de waarde te bekomen. Het beantwoord niet alle vragen, maar meer kan ik er niet van maken. Ik hoop dat je er wat van opsteekt, en niet geschoten is altijd mis.

Is het budget te hoog vraag dan informatie over het Interkoi Leaseplan, zodat je droom misschien toch nog in vervulling kan gaan.

Reacties