Proteine Skimmer

Proteine SkimmerVandaag een update over de proteine skimmer en wat sfeerfilmpjes van mijn grote meisjes en de kleine shiro, om de eigenaars een plezierige dag te bezorgen.

Zoals je kan zien, werkt de Proteine skimmer ontzettend goed. Ik maak deze nu iedere dag zuiver. Een meer natuurlijke manier om je vijver te optimaliseren zul je zeker niet vinden. Een perfect alternatief.

Enkele sfeerfilmpjes van de shiro en mijn meisjes:

De shiro gang
Mijn meisjes-01
Mijn meisjes-02
Mijn meisjes-03
Mijn meisjes-04

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Mooie meiden hoor... Allemaal!

Maar ik zie er eentje waarvan mijn hart een sprongetje maakt... die is wel heel speciaal ;-)

Groet,

Noëlle on 08/03/2009 18:08

Zien er goed uit allemaal!
Lekker levendig en volop zwemmen!
mvg
Ton

Ton on 08/03/2009 18:26

Luc, wat is de prijs van zo'n proteïne skimmer?

En welk kaliber van pomp moet eraan gekoppeld worden om het toestel optimaal te laten werken? Een nogal zware pomp waarschijnlijk?

Haalt het toestel volgens jou, samen met de eiwitten, ook het nitraat en fosfaat (eindproducten van de stikstofcyclus) uit het vijverwater? Zo ja, dan lijkt het mij heel interessant, want bij afgeleide dus ook preventief werkzaam tegen draadalgengroei in de vijver. (Een probleem waarmee ik in mijn koivijver aan het einde van het seizoen, na maanden goed gevoederd te hebben, telkens opnieuw te kampen heb). Een mechanisch substituut voor een heuse plantenfilter dus?
Deze laatste vraag is misschien ook (eerder) een vraag voor Rini.

Groetjes,
Martin

Martin on 09/03/2009 01:30

@ Luc, Rini, Ingrid en Ton,

Voor alle zekerheid, en omdat het intussen toch weeral een paar dagen geleden is (neen, ik was niet mentaal knock-out maar heb het te druk gehad), kijk a.u.b. ook nog eens bij de Reacties op "Wakana, de harmonieuze, de complete".
Ik zou namelijk niet willen dat jullie op je mentale honger blijven zitten, na jullie gewaardeerde reacties.

Martin on 09/03/2009 02:23

Dag Martin, dat is wel de bedoeling van de proteineskimmer. We laten hem gewoon draaien en blijven verder testen. En inderdaad, Rini kan hier beter op antwoorden dan ik :). Wat betreft de prijs. Zoals ik het kan bekijken zullen ze in de verkoop zo rond de 1350-1400 euro moeten kosten, maar dat is nog niet zeker. Ze zijn wel van heel goed materiaal gemaakt en zien er prof. uit. Het gebruikte materiaal is het materiaal van lego blokken (ABC).

luc on 09/03/2009 07:12

Ik heb nog een extra foto toegevoegd over de werking van de proteine skimmer. Wat ik nog vergeten te zeggen heb: de beste werking is volgens de ontwerpers een 10 m³ pomp.

luc on 09/03/2009 07:22

Ik kom absoluut nog uitgebreid terug op het fenomeen afschuimen en deze Clarity afschuimer, maar ik wil niet op de feiten vooruitlopen. Momenteel zijn we op twee vijvers de werking aan het beoordelen. Bij Willem (Interkoi Veldhoven) zijn we bezig vast te stellen of het nitraatgehalte terugloopt en zo ja, tot wat voor niveau. Het heeft even zijn tijd nodig.

rini on 09/03/2009 10:06

@ Luc en Rini,

Alvast hartelijk dank voor de bijkomende informatie omtrent de proteïneskimmer.
Het lijkt op het eerste gezicht wel een veelbelovend nieuw apparaat. Maar overschot van gelijk hebben jullie om de werking van het toestel eerst grondig uit te testen, alvorens het eventueel te commercialiseren (en ook dat is blijkbaar typisch Interkoi).
Uiteraard heb ik er begrip voor dat zulks de nodige tijd in beslag neemt, en kan ik daarvoor wel het nodige geduld opbrengen.

Martin on 09/03/2009 14:55