RESPECT

RESPECT

Zelden gebruik ik het woord respect…..respect is iets wat je moet verdienen, het zijn geen loze woorden… tenminste zo denk ik erover.

Ik heb wel respect voor mensen die iets opbouwen, mensen die iets presteren dat buiten proportie is, mensen die op een bepaalde manier iets uitdragen zonder daarvoor de grote trom te roeren, maar voor de volgende persoon heb ik diep respect.

Over wie heb ik het dan ? Over de persoon die eigenaar is van het bedrijf in dit filmpje….zijn naam is Ryuki Narita.

Ik weet dat velen het niet met me eens zullen zijn. Ik weet dat velen bijzonder agressief uit de hoek zullen komen en het succes benijden van Narita…. jaloezie is een slechte raadgever, maar ik weet ook dat velen Narita op handen dragen.

Samenwerken met Narita is een moeilijke zaak. De man heeft zich in een bijzonder machtige positie genesteld. Hij bepaald de wetten van de koiwereld, hij koopt de koi die hij wil kopen, hoe duur ze ook mogen zijn, zijn macht is moeilijk in te schatten, dat kan ik je wel vertellen.

Waar ik vooral respect voor heb is de manier waarop hij met zijn klanten over de baan gaat. Natuurlijk is er een groot verschil tussen klanten die bijzonder veel geld te verteren hebben en mensen met een kleine geldbuidel zoals ik, maar je voelt het verschil niet.

Hij zal altijd zijn tijd voor je nemen, vriendelijk zijn en je iets gunnen. Zijn charisma is goed geproportioneerd, en iedereen geeft hij het gevoel belangrijk te zijn….als je maar bij Narita koopt.

Er zijn nadelen aan verbonden. Zijn oog is een meesterlijk oog en hij kan onmiddellijk de klasse en kwaliteit van een koi beoordelen en klasseren. De kwekers weten wat hij kan, hij kan hun goede koi aan een aanvaardbare prijs verkopen.

Daardoor krijgt hij altijd de voorkeur van de kwekers, want hij zorgt ervoor dan hun koi zoveel mogelijk geld opbrengen, hij kan ze nu eenmaal verkopen, en dat is zijn kracht.

Ik ken ondertussen de tactiek van Narita. Ik weet hoe hij zijn prijzen samenstelt en bepaald. Zijn tactiek is, wil je de beste vissen kopen, bied me dan maar op….ik wil en ik zal hem hebben, nu ben jij aan de beurt. En zo moet je bij Narita zijn, zijn prijs betalen en kunnen verdragen dat hij zijn winst neemt.

Ik probeer reeds geruimen tijd via Narita koi aan te kopen. Aankopen is geen probleem als je zijn prijzen betaalt, maar verkopen is een andere zaak. Die stap moet ik nog overwinnen, maar daardoor verlies ik misschien 98% van de potentiële klanten en is het dus wikken en wegen.

Bovendien moet je ook respect opbrengen voor de manier waarop hij zijn uniek bedrijf leidt. Het is geen sinecure om alles zonder problemen te laten draaien. Denk maar aan de organisatie, denk maar aan de infrastructuur, de kosten, geloof me, ik ben maar een klein dealertje, maar ik kan de problematiek goed inschatten….daarom respect….

Misschien ooit een goed idee om eens een event bij te wonen van Narita…Zou je dit willen doen, klik dan eventjes op 1, zeg je nee, hij interesseert me niet…klik dan op 2…

Misschien zie jij je koi wel

Een morgenkiekje. Zie jij je koi ? Laat het me weten....

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml