Samenvattend nieuws

Samenvattend nieuwsPlotseling zit er volop leven in het koigebeuren en moeten er meerdere dingen tegelijkertijd worden afgehandeld.

Daarom zet ik vandaag alles op een rijtje, zodat we systematisch het één en ander kunnen verwerken. Het is nu even een hectische periode, maar dat maakt het alleen maar plezierig.

Punt 1: ophalen van koi
Polleke heeft het goede voorbeeld gegeven. Hij belde me even om te zeggen dat het tijd werd om zijn sanke te komen ophalen, en hier was ik blij mee. Het is geen probleem om koi bij te houden, maar het blijft een bepaalde verantwoordelijkheid, en het is plezierig als je even onder die druk uitkomt.

We hadden allebei schik in het ophalen van de koi, zoals je in dit filmpje kan zien. Van pure alliteratie hield ik mijn camera gewoon scheef om het gebeuren vast te leggen voor de eeuwigheid. Lol...

We zijn beiden ontzettend gecharmeerd van deze sanke van Momotaro. Wij geloven er rotsvast in dat deze sanke in enkele jaren zeker boven de 80 cm is, en dat de metamorfose van het patroon door het opkomende sumi, dat vermoedelijk lakzwart zal worden, de koi een bijzonder uiterlijk zal geven dat je nauwelijks terug zal kennen. Hier komt zeker een update van in de toekomst. Bravo Polleke.

Hiermee is de race begonnen om de koi te komen ophalen. Je kan me iedere dag bellen om een afspraak te maken en je koi te komen ophalen. Ook zal ik buiten zaterdag, nu ook zondag speciaal open zijn van 10 uur tot 12.00 uur voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om op zaterdag te komen.

Door de grote hoeveelheid koi die moeten opgehaald worden, zou ik het op prijs stellen, dat je ook even doorgeeft of je zaterdag ofwel zondag langskomt, vergezeld van een foto van de koi die je komt ophalen. Ik zal een lijst klaarleggen, maar tevens zou het plezierig zijn als je een foto of het certificaat van je betreffende koi meebrengt, zodat er geen fouten kunnen gemaakt worden. Volgens mijn gegevens zijn er nog 68 koi die moeten opgehaald worden. Zet gewoon in de reactie dat je zaterdag komt, dan zal ik vrijdag alles al klaar kunnen zetten. Ik bedoel hiermee de plastic zakken en dozen al voorbereiden.

Punt 2: Het ginrin project
Zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur zal ik de ginrin showa van Taniguchi in een voorbestemd vat laten zien voor de mensen die hiervoor ingeschreven zijn. Zoals afgesproken zal je dan je keuze volgens inschrijving kunnen maken van deze ginrin showa, die tevens dadelijk in een plastic zak zullen ingepakt worden voor transport. Ik verwacht deze mensen dan ook rond 13.00 uur om hun definitieve keuze te maken.

Punt 3: Nieuwe Nedkoi probites actie
Mike schijnt een zwak te krijgen voor de professionele tonnetjes om zijn voer in te verpakken. Het zijn in ieder geval bruikbare en handige tonnen om je voer te beschermen. Ik heb daarom opnieuw een reuze aanbod van Mike gekregen, maar nu niet voor tonnen van 20 kg, maar voor tonnen van 5 kg.

Daarom dus nu dit unieke aanbod, slechts éénmaal geldig.
5 kg probites summer of 5 kg probites summer mix inclusief deze geweldige voerton voor slechts 75 euro. Als speciale aanbieding wil ik deze aanbieding nog even extra in de verf steken, door de prijs op 69 euro te zetten voor al wie deze ton zaterdag komt ophalen. Let wel: de aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt. Ik heb slechts een beperkt aantal besteld, en moet het hatelijke gezegde gebruiken: op is op, maar dan is het ook werkelijk op, tenzij Mike weer een ander voorstel op de proppen brengt.

Hoe laat Mike de tonnen brengt weet ik niet, maar ik zal hem vragen om dit voor 13.00 te doen. Hou hier rekening mee. Je mag ook een mail sturen om één of meerdere van deze tonnen te bestellen. Als je niet in de mogelijkheid bent om ze op te komen halen, dan zal ik deze voor je afzonderlijk zetten. Al wie voor zaterdag besteld, geniet van de prijs van 69 euro. Daarna is het onherroepelijk 75 euro/ton.

Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

Ja wat zeg je als er iemand vraagt van waarom ? Als je deze koi ziet dan weet je gewoon waarom ,als je die in de bowl ziet dan zeg je spontaan wat een beer van een koi op deze leeftijd en dat bewijst ook dat de kleuren de groei kunnen volgen ! Het shiroji van deze koi is witter dan wit (zoals dasch ultra) .
Het NU NOG oranje is van zo een kwaliteit dat het precies metalic kleur is wat je ziet ,ik had het nog nooit gezien .Ik ben niet snel verliefd (behalve op vrouwen dan) maar deze sanke doet iets met mij ,er is een klik en dan word ik ZOOO HAPPY ;) .
Ik was niet van plan om nog eens aan mijn vrouw te durven vragen of ik deze MOCHT kopen ,maar wat je vanbinnen voelt is soms sterker dan jezelf .Mijn lief vrouwtje vond eerst het patroon maar eenzijdig met de nadruk op langs 1 zijde weinig beni maar ik zeg je koopt zo een koi voor de toekomst en is niet wat je NU ziet .En toen ze thuis in de meetbak zat zei ze spontaan het is een mooie hihi . grtjs en ze doet het goed vanwege de goede verzorging bij interkoi BEDANKT LUC

paul on 16/04/2013 08:12

Pol, idd een prachtige sanke. Past goed in je jumbo collectie!

Tom on 16/04/2013 08:55

Dat is inderdaad een prachtige Sanke die zou in veel vijvers de blikvanger zijn.

Jent on 16/04/2013 09:01

Ik ga je vrouw eens lenen Paul , gelukzak

Johan on 16/04/2013 09:10

Pracht van een Sanke Polleke...dikke proficiat!

Peter on 16/04/2013 10:09

Bedankt he mannen .grtjs

paul on 16/04/2013 11:12

Ene Luc zet voor mij maar 2 tonnetjes opzij die kan ik altijd wel gebruiken !

paul on 16/04/2013 11:16

Zuinig op zijn Paul,mooie sanke!

Gr.Jack.

jack on 16/04/2013 18:03

Als jij het zegt dan geloof ik het Jack ,jij kijkt anders naar koi dan de ¨GEWONE¨ man haha .

paul on 16/04/2013 19:53

he polleke,dat is ne buldog van een sanke hoor wens je er veel plezier me,en zal ze in de zomer wel eens komen bewonderen he.

rudy on 16/04/2013 19:55

Ja Paul, jij blijft kennelijk wel koi kopen aan de lopende band. Heb jij misschien de lotto gewonnen of zo? Zo ja, dan geef ik je graag mijn rekeningnummer door. . . :-)

In elk geval een dikke proficiat, veel geluk en nog veel meer plezier met deze geweldige sanke in wording. Je weet dat ik ook een sanke liefhebber ben, en het gebeurt niet vaak, maar deze keer heb ik het filmpje van de koi toch wel ettelijke keren opnieuw bekeken, en ik moet zeggen, hoe vaker ik het bekijk, hoe meer deze sanke mij charmeert (en dat wil voor mij toch wat zeggen).
Zeg dus tegen uw vrouwtje dat ze dat ook moet doen (ik bedoel het filmpje herhaaldelijk bekijken), en ze zal mij op den duur gelijk geven. Wat zij aanvankelijk zag als een wat onevenwichtig patroon, zie ik daarentegen als een pluspunt aan deze sanke: met name een speels en niet-conformistisch patroon, dat maakt deze koi net zo speciaal. En dan spreek ik nog niet van haar andere kwaliteiten, zoals een meer dan flinke body op die leeftijd, een heel goede huidkwaliteit en beni en fukurin die naar de toekomst toe alleen maar zullen verbeteren. Alleen maar te hopen dat ze mettertijd ook op de schouder nog een sumivlek zal ontwikkelen; dat zou de sanke volledig "af" maken.
Maar nogmaals: heel goeie keuze die je gemaakt hebt, en afspraak met deze binnen twee jaar!

Martin on 17/04/2013 00:55

Ja martin deze koi mag van mij zo blijven dan zou het al mooi zijn MAAR elke bijkomende zwarte dikke vette sumivlek zal deze beloftvolle koi nog veel mooier of zoals jij schrijft nog meer AF maken .grtjs en bedankt he .

paul on 17/04/2013 07:26

@ Martin
Polleke heeft de befaamde ezel in de Efteling gejat, dan kan je al eens iets meer permiteren.
@ Polleke
Veel plezier met deze mooie aankoop, laat ze maar op tijd een keer verschijnen.

Marcel D on 17/04/2013 22:25